Автоспорт
Автоспорт

Автоспорт - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Пилот Mercedes: Мы могли убить людей во время гонки


Ґері Паффетт залишився невдоволеним етапом на Гунгарорингу

Пилот Mercedes: Мы могли убить людей во время гонки


Гонщик Mercedes Ґері Паффетт назвав другу гонку етапу DTM на Гунгароринзі катастрофою та найбільш незграбною за весь час його виступів у німецькій кузовній серії.

Після старту гонки майже одразу пішов дощ, і гонщики були змушені їхати за дощовою гумою.

Партнер Паффетта по Mercedes Лукас Ауер став першим із гонщиків штутгартської марки, хто поїхав бокси, але не зміг зупинитися на місці для проведення піт-стопу. Він влетів у дверний отвір боксів та травмував маршалів гонки.

На піт-лейн виїхала машини швидкої допомоги, а машина безпеки виїхала на трасу.

Проте, ще п'ять гонщиків теж заїхали на піт-стоп, коли автомобіль безпеки залишив піт-лейн, один із них гонщик Mercedes Едоардо Мортара теж потрапив до інциденту, коли намагався повернути на місце піт-стопу.

А вже після третьої аналогічної аварії, яка сталася за участю BMW Бруно Спенглера, гонка була зупинена червоними прапорами.

Після гонки Паффетт розкритикував рішення вивісити червоні прапори лише після трьох інцидентів, та зазначив, що зіткнення Мортари з обладнанням піт-лейн могло привести до вбивства людей.

Коли його запитали, чи гонка мала бути зупинена після інциденту Ауера, Паффетт сказав: «Абсолютно, без сумніву. Я маю на увазі, ситуація вже була занадто поганою, хлопець вже постраждав тоді».

Він продовжив: «Уся гонка була катастрофою, це була найбільш незручна гонка DTM, в якій я виступав за останні 15 років.

Чесно не знаю, як можна дозволити продовжити гонку, якщо хлопець лежить із розбитою ногою на піт-лейні. Це безглуздо.

Як можна припаркувати машину швидкої допомоги на піт-лейні, і дозволяти людям робити піт-стопи на поверхні, яка слизька наче лід? Я не розумію цього.

Як тільки ви бачите подібну подію, негайно потрібно зупинити гонку. Ви знаєте, люди збираються робити піт-стопи через дощ.

Якщо ви бачите один такий випадок, треба зупиняти гонку, не потрібно інші машини пускати. Едо потрапив у обладнання для піт-стопу, а це могло вбити людей».

На аналогічні коментарі представники дирекції гонки пояснили, що перша аварія Ауера не вказувала на специфічне питання щодо стану піт-лейн, і автомобіль безпеки виїхав, коли медичний автомобіль відправився у бокси. А гонка були зупинена, коли трапилися інші інциденти.

Паффетт також засмутився рішенням не карати його титульного суперника Тімо Глока, який врізався в нього після рестарту.

Уже на рестарті гонки британець опинився в невигідному становищі, адже мав їхати на піт-стоп, бо був єдиним гонщиком на дощових шинах, у той час як Хунгарорінг був майже сухим.

Глок виштовхнув його у четвертому повороті, і контакт змусив Паффетта широко виїхати за межі траси.

«Я не розумію, чому Тімо не отримав покарання за те, що в’їхав у мене і виштовхнув мене із траси.

Добре, я був на дощових шинах у той момент, але він просто витіснив мене із траси. Чесно, я не розумію іноді, що потрібно зробити, аби отримати штраф у цій серії».

Дирекція гонки підтвердила, що про інцидент між Глоком і Паффеттом ніхто не повідомляв, тому його і не вивчали, розповідає Motorsport.com.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус