Автоспорт
Автоспорт

Автоспорт - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Хэмилтон выиграл Гран-при Франции и вернул лидерство в чемпионате


Для британця то - 65-та перемога в Формулі-1

Хэмилтон выиграл Гран-при Франции и вернул лидерство в чемпионате


Хаос на старті

На старті гонки відбулося чимало подій. Себастьян Феттель рушив із місця краще за Mercedes на першому ряді: порівнявся з Валттері Боттасом та був на хвості у Льюїса Гемілтона. У фіна була краща траєкторія і він мав увійти в перший поворот другим, проте Себастьян трохи перегальмував і в’їхав прямо у суперника. Пілот Ferrari пошкодив антикрило, а Боттас отримав прокол, через що обидва поїхали в бокси і одразу встановили Soft.

У перших поворотах також відбулося зіткнення між Естебаном Оконом та П’єром Ґаслі - обидва французи припинили боротьбу у домашній гонці.

В результаті всіх подій Гемілтон зберіг за собою лідерство, а позаду нього був хаос. Другим став Макс Ферстаппен, за ним йшли Карлос Сайнс, Даніель Ріккардо, Кевін Маґнуссен, Шарль Леклер, а Кімі Райкконен був лише сьомим. Звісно, через уламки на трасі з’явилася машина безпеки, яка пробула п’ять кіл.

Прорив Феттеля

Рестарт у гонці був даний наприкінці п’ятого кола. Через хаотичний порядок на трасі виникло чимало боротьби. Перш за все Сайнс намагався втриматися на третій позиції, проте його захисту вистачило лише на чотири кола - потім його пройшов Ріккардо.

Позаду них поступово покращив позицію Райкконен, який на колі рестарту обігнав Леклера, а потім й Маґнуссена. За декілька кіл після цього пілот Ferrari пройшов Сайнса та став четвертим.

Феттель також вміло та швидко проривався. Майже нічого його не стримувало на шляху до топ-10, а згодом він прорвався до топ-5: на 20-му колі гонки він також випередив Сайнса та став п’ятим. У цей момент він програвав Райкконену 17 секунд, а також в пасиві мав 5-секундний штраф за зіткнення з Боттасом.

У свою чергу Боттас проривався нагору не так швидко, як Феттель. Коли Себ став п’ятим, фін перебував лише на десятій позиції. Попереду нього були Сайнс, Маґнуссен, Леклер та Гюлькенберґ.
Піт-стопи без подій

У групі лідерів Гемілтон збільшив перевагу над Ферстаппеном до 6-7 секунд, а ось Макс почав підпускати до себе Ріккардо. Австралієць, коли пройшов Сайнса, поїхав трохи швидше та поступово зменшив відставання від напарника до трьох секунд.

Саме Ферстаппен відкрив першу справжню серію піт-стопів. На 26 колі він заїхав в бокси та встановив Soft. пілот Red Bull виїхав на трасу прямо перед Феттелем, який їхав на Soft після піт-стопу на першому колі.

За три кола після цього зупинився і Ріккардо, але австралієць виїхав на трасу позаду Феттеля. І хоча у пілота Red Bull була перевага у свіжій гумі, він не зумів швидко нею скористатися. Лише на 34 колі Феттель не втримався на траєкторії у довгій шпильці та пропустив уперед Ріккардо.

На тому ж колі заїхав у бокси лідер Хемілтон, який поставив собі Soft. А ось Райкконен, який поїхав на піт-лейн колом пізніше, вирішив перевзутися у Supersoft. І хоча він програвав Ріккардо близько 5 секунд, у нього була перевага в гумі.

Подіум Райкконена

Феттель та Боттас не обмежилися одним піт-стопом. На 40 колі зупинився фін та поставив Supersoft, а ось Феттель на 41-му поставив Ultrasoft. На той момент німець вже наврядчи міг покращити п’яту позицію, а ось у Боттаса з’явився темп, щоб вибороти хоча б шосте місце.

Водночас із цим Райкконен почав швидко наздоганяти Ріккардо. Вже на 46 колі він був на хвості у пілота Red Bull, а на наступному пройшов його та вийшов на третю позицію.

Про більше можна було не мріяти, оскільки за шість кіл до завершення гонки він програвав Ферстаппену 18 секунд.

У свою чергу між двома лідерами тримався стабільний розрив. Гемілтон робив все, щоб контролювати ситуацію під час проходження колових. Його перевага коливалася в межах 4-6 секунд, але була стабільною.

За три кола до фінішу вийшла у фінальну стадію боротьба за шосте місце. Поруч йшли Сайнс, Магнуссен та Боттас. На жаль для пілота Renault, у нього впав темп, тому він одразу пропустив двох суперників.

За два кола до фінішу у Стролла вибухнуло колесо, через що на трасі з’явилися уламки, а судді оголосили режим віртуальної машини безпеки. Таким чином, Боттас не встиг випередити Маґнуссена та став сьомим.

Дмитро Левчук, motorsport.com

Ґран-прі Франції. Траса "Поль Рікар"

1. Льюїс Гемілтон (Великобританія, Mercedes)
2. Макс Ферстаппен (Нідерланди, Red Bull) - +7,090
3. Кімі Райкконен (Фінляндія, Ferrari) - +25,888
4. Даніель Ріккардо (Австралія, Red Bull) - +34,736
5. Себастьян Феттель (Німеччина, Ferrari) - +1.01,935
6. Кевін Маґнуссен (Данія, Haas) - +1.19,364
7. Валттері Боттас (Фінляндія, Mercedes) - +1.20,632
8. Карлос Сайнс-мол. (Іспанія, Reno) - +1.27,184
9. Ніко Гюлькенберґ (Німеччина, Reno) - +1.31,989
10. Шарль Леклер (Монако, Sauber) - +1.33,873
11. Ромен Ґрожан (Франція, Haas) - +1 коло
12. Стоффель Вандорн (Бельгія, McLaren) - +1 коло
13. Маркус Ерікссон (Швеція, Sauber) - +1 коло
14. Брендон Гартлі (Австралія, Toro Rosso) - +1 коло
15. Сєрґєй Сироткін (Росія, Williams) - +1 коло
16. Фернандо Алонсо (Іспанія, McLaren) +3 кола
17. Ленс Стролл (Канада, Williams) +4 кола
Серхіо Перес (Мексика, Force India) - не фінішував
Естебан Окон (Франція, Force India) - не фінішував
П'єр Ґаслі (Франція, Toro Rosso) - не фінішував

Загальний залік (після восьми етапів)

1. Льюїс Гемілтон (Великобританія, Mercedes) – 145
2. Себастьян Феттель (Німеччина, Ferrari) – 131
3. Даніель Ріккардо (Австралія, Red Bull) – 96
4. Валттері Боттас (Фінляндія, Mercedes) – 92
5. Кімі Райкконен (Фінляндія, Ferrari) – 83
6. Макс Ферстаппен (Нідерланди, Red Bull) – 68
7. Ніко Гюлькенберґ (Німеччина, Renault) – 34
8. Фернандо Алонсо (Іспанія, McLaren) – 32
9. Карлос Сайнс-мол. (Іспанія, Renault) – 28
10. Кевін Маґнуссен (Данія, McLaren) – 27

Кубок конструкторів

1. Mercedes – 237
2. Ferrari – 216
3. Red Bull Racing – 164
4. Renault – 62
5. McLaren – 40
6. Haas – 27
7. Force India – 26
8. Toro Rosso – 19
9. Sauber – 13
10. Williams – 4

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус