Автоспорт
Автоспорт

Автоспорт - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Вежливый Боттас помог Хэмилтону выиграть в ҐП России. И стать чемпионом?


Перевага британця над Феттелем зросла до 50 очок

Вежливый Боттас помог Хэмилтону выиграть в ҐП России. И стать чемпионом?


Льюїс Гемілтон завдяки подарунку Валттері Боттаса здобув перемогу на Ґран-прі РФ у Сочі та збільшив перевагу над Себастьяном Феттелем до 50 очок.

Холоста спроба Феттеля на старті

На старті гонки Валттері Боттас впевнено втримав за собою першу позицію, а ось за другу боролися Льюїс Гемілтон та Себастьян Феттель. Німець трохи краще рушив із місця та навіть на півкорпуса випередив британця, але розгон до другого повороту був кращим у пілота Mercedes - він втримав друге місце, розповідає кореспондент Motosport.ua Дмитро Левчук.

Позаду них позицію покращив Шарль Леклер. Монегаск стартував сьомим, але прямо на старті випередив Естебана Окона, а на другому колі вже був попереду Кевіна Маґнуссена.

В глибині пелотону найкращий прорив вдався Максу Ферстаппену. Пілот Red Bull стартував 18-м, але наприкінці першого кола вже був 14-м. Після цього він продовжив продиратися крізь пелотон.

На перших колах відзначилася команда Toro Rosso: П'єр Ґаслі та Брендон Гартлі вимушені були припинити боротьбу через проблему з гальмами.

Прорив Ферстаппена

На перших колах лідери обходилися без активних дій. Боттас мав незначну перевагу над Гемілтоном та випереджав його трохи більше, ніж на одну секунду, а британець втримував вдвічі більший розрив над Феттелем. Кімі Райкконен, який був четвертим, почав відставати від трійки лідерів.

Головною дійовою особою в гонці став Ферстаппен. На одному колі він проходив одного-двух суперників, вже на третьому колі потрапив до Топ-10, а на восьмому колі взагалі пройшов Леклера та опинився на п’ятій позиції. При цьому Даніель Ріккардо, який стартував за ним, проривався повільніше, але трохи пізніше також досягнув своєї мети та після піт-стопів середньої групи став шостим.

Друга (у цій гонці) невдача Феттеля

Лідери гонки традиційно дочекалися серії піт-стопів, щоб якось оживити події на трасі. Першим із них на 13-му колі зупинився Боттса, який прогнозовано перевзувся у Soft.

Здавалося, що Гемілтон поїде на піт-стоп одразу після цього, але він залишився на трасі, а в бокси поїхав Феттель. Німець отримав шанс для того, щоб підрізати головного конкурента - і це йому вдалося.

Гемілтон поїхав на піт-стоп на коло пізніше пілота Ferrari - і виїхав на трасу одразу за ним.

Феттель також був на хвості у Боттаса і виникло припущення, що на Soft він може поїхати швидше. Але сталося навпаки. Вже за коло Гемілтон значно підвищив темп та пішов в атаку на Феттеля на стартовій прямій. Від першої спроби агресивно, але в межах правил, німець захистився, але британець одразу атакував після довгої лівої дуги - і цього разу успішно.

Тимчасово лідером гонки став Райкконен, який зупинився на піт-стоп на 18-му колі. У той момент на першому місці опинився Ферстаппен, який проводив дуже довгий перший відрізок на Soft. Нідерландцю вдавалося тримати високий темп - пілоти Mercedes та Ferrari не мали змоги швидко до нього наблизитися.

Mercedes ставить на Гемілтона

Після серії піт-стопів боротьба у групі лідерів була не дуже спокійною. Команда Mercedes вирішила обміняти своїх пілотів позиціями. Як повідомили Боттасу, у Гемілтона виникли пухирі на колесі, тому він ризикував поступитися місцем Феттелю.

Боттас чемно виконав наказ, після чого Гемілтон тримав власний комфортний темп та тримався від Ферстаппена, який залишався лідером, на відстані 2-3 секунд. Про цьому фінський гонщик трохи відпустив напарника та за своєю спиною тримав Феттеля, який також трохи відстав, щоб не псувати гуму.

На 42-му колі Гемілтон впритул наблизився до Ферстаппена та пішов на нього в атаку перед другим поворотом. Але нідерландець захистився, після чого британець вирішив більше не ризикувати з обгоном.

Ферстаппен зупинився в боксах на 43 колі та перевзувся в Ultrasoft. До фінішу залишалося 10 кіл, а Райкконен мав перевагу над гонщиком Red Bull 15 секунд. Втім, темпу Ферстаппена на другому відрізку не вистачало, щоб боротися з фіном - він навіть почав втрачати час.

На останніх колах залишалася лише одна інтрига - чи віддасть Гемілтон перемогу Боттасу назад? І хоча деякий Боттас та Феттель йшли поруч, тому британець ризикував би таким маневром, але наприкінці дистанції німець програвав фігу вже 3-4 секунди. Втім, всі припущеня зняла команда - вона вказала Боттасу, що пілоти фінішують без обміну позиціями.

Формула-1. Ґран-прі РФ. Сочі

1. Льюїс Гемілтон (Великобританія, Mercedes)
2. Валттері Боттас (Фінляндія, Mercedes) - +2,545
3. Себастьян Феттель (Німеччина, Ferrari) - +7,487
4. Кімі Райкконен (Фінляндія, Ferrari) - +16,543
5. Макс Ферстаппен (Нідерланди, Red Bull) - +31,016
6. Даніель Ріккардо (Австралія, Red Bull) - +1.20,451
7. Шарль Леклер (Монако, Sauber) - +1.38,390
8. Кевін Маґнуссен (Данія, Haas) - 1 коло
9. Естебан Окон (Франція, Force India) - 1 коло
10. Серхіо Перес (Мексика, Force India) - 1 коло
11. Ромен Ґрожан (Франція, Haas) - 1 коло
12. Ніко Гюлькенберґ (Німеччина, Reno) - 1 коло
13. Маркус Ерікссон (Швеція, Sauber) - 1 коло
14. Фернандо Алонсо (Іспанія, McLaren) - 1 коло
15. Ленс Стролл (Канада, Williams) - 1 коло
16. Стоффель Вандорн (Бельгія, McLaren) - 2 кола
17. Карлос Сайнс-мол. (Іспанія, Reno) - 2 кола
18. Сєрґєй Сироткін (Росія, Williams) - 2 кола
П'єр Ґаслі (Франція, Toro Rosso) - не фінішував
Брендон Гартлі (Австралія, Toro Rosso) - не фінішував

Загальний залік (після 16-ти етапів)

1. Льюїс Гемілтон (Великобританія, Mercedes) - 306
2. Себастьян Феттель (Німеччина, Ferrari) - 256
3. Валттері Боттас (Фінляндія, Mercedes) - 189
4. Кімі Райкконен (Фінляндія, Ferrari) - 186
5. Макс Ферстаппен (Нідерланди, Red Bull) - 158
6. Даніель Ріккардо (Австралія, Red Bull) - 134
7. Кевін Маґнуссен (Данія, McLaren) - 53
8. Ніко Гюлькенберґ (Німеччина, Renault) - 53
9. Фернандо Алонсо (Іспанія, McLaren) - 50
10. Серхіо Перес (Мексика, Force India) - 47
11. Естебан Окон (Франція, Force India) - 47
12. Карлос Сайнс-мол. (Іспанія, Renault) - 38

Кубок конструкторів

1. Mercedes - 495
2. Ferrari - 442
3. Red Bull Racing - 292
4. Renault - 91
5. Haas - 80
6. McLaren - 58
7. Force India - 35
8. Toro Rosso - 30
9. Sauber - 27
10. Williams - 7

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус