Биатлон
Биатлон

Биатлон - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

На лидеров или тех, кто доползает до финиша? - Меркушину возмутил пост чиновника


Анастасія стверджує, що керівник спорту області, яку вона представляє, неадекватно розприділяє кошти

На лидеров или тех, кто доползает до финиша? - Меркушину возмутил пост чиновника


Знатна спортивна перепалка виникла у мережі "Фейсбук" між директором департаменту у справах сім'ї, молоді, фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктором Мацикуром та срібною призеркою чемпіонату світу-2017 з біатлону Анастасією Меркушиною.

У відповідь на заяви колишнього біатлоніста, а нині члена президії місцевої Федерації біатлону Олександра Починка пан Мацикур розродився просторим постом про те, чому не варто робити біатлонну дитячо-юнацьку школу окремою ДЮСШ.

Через якийсь час коментарях з'явилася Анастасія Меркушина, котра у незмагальний період тренується на базі у Підгородньому під Тернополем сама. Крім того, дітей там готує її мати, теж срібна призерка світового чемпіонату-2003 Ірина Меркушина.

Настя почала вимагати від чиновника адекватного розподілу коштів і зазначала, що фінансувати треба найперше "лідерів, а не тих, хто доповзає до фінішу".

Якось кволо на бік пана Мацикура намагалася встати чемпіонка світу з літнього бігу з рушницею Світлана Крикончук. А статусності дискусії надала поява в коментарях спеціаліста широкого профілю Олега Барни, який став відомим борцем, захопивши за трибуною парламенту тодішнього прем'єра Арсенія Яценюка, а славу автогонщика здобув, протаранивши легківкою трамвай на проспекті Перемоги у Києві. З цього втручання видно, що від біатлону одіозний Барна-старший теж не відхрещується.

Зауважимо, що тернопільська біатлонна школа, провідним тренером якої багато років є Ігор Починок, є однією з найсильніших, якщо не найсильнішою в Україні. Її вихованцями є олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна, одна з найсильніших біатлоністок планети 90-х років минулого сторіччя Олена Зубрилова, призерка чемпіонату світу Анастасія Меркушина, Тарас Дольний і Дмитро Підручний, за якими закріплений статус лідерів чоловічої збірної України у 90-ті роки й наш час відповідно.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус