ЧЕ среди юниоров по боксу: 3 золота, 3 бронзы и украденная судьями победа Бондарчука


Українці вражають результатами на континентальній першості в Італії

ЧЕ среди юниоров по боксу: 3 золота, 3 бронзы и украденная судьями победа Бондарчука

Світлана Вербицька Автор UA-Футбол

В італійському Розето триває юнацький чемпіонат Європи з боксу, який розпочався 17 квітня і тримаватиме до сьогодні, 26 квітня.

В передостанній змагальний день відбулися перші фінали. За їхніми підсумками Українці виграли відразу сім медалей. Двома золотими нагородами відзначилися українські дівчата – чернігівчанка Кароліна Махно (категорія – до 81 кг) і броварчанка Марія Ловчинська (на фото, понад 81 кг). Особливо варто відзначити перемогу представниці вагової Кароліни Махно, яка у фінал здолала представницю «братньої» Росії Анастасію Рибак.

Ще одну нагороду – бронзу – дівчатам принесла Марія Сєдая (до 64 кг), яку так само як Ловчинську в Київській обласній школі вищої спортивної майстерності тренує Сергій Тюрін.

У хлопців наразі медалей чотири. Першими бронзу собі забезпечили, поступившись у півфіналах, Юрій Томюк (до 52 кг) та Богдан Толмачов (до 75 кг). Перше ж континентальне золото чоловічій команді України приніс Максим Галінічев (до 56 кг) з Шостки на Сумщині, котрий повторив своє торішнє досягнення на чемпіонаті в Анталії.

Ще одне золото у ваговій категорії до 60 кг цілком міг принести вихованець Броварського вищого училища фізичної культури і спорту Тарас Бондарчук, котрий зустрічався у фіналі з азербайджанцем Нурланом Сафаровим.

Перший раунд пройшов за беззаперечної переваги українського бійця. В одному з моментів Сафаров навіть упав на канвас рингу. Виглядало, що це був нокдаун, але рефері рахунку не відкрив. Два наступних раунди ули більш конкурентними, але загалом, особливо в третій трихвилинці українець був помітно влучніший. Бондарчук зробив усе від нього залежне, щоб стати чемпіоном континенту, проте троє арбітрів, від яких залежала доля поєдинку, прийняли дивне рішення. Італійський, англійський і німецький судді вирішили, що з мінімальною перевагою (29:28) переміг Сафаров, тоді як арбітри з Австрії та Франції віддали перевагу за підсумками всіх трьох раундів Бондарчуку. Коли рефері в рингу підняв руку суперникові, Тарас не зміг стримати емоцій і у відчаї відмовився потиснути Нурланові руку.

Зрештою, через схоже неподобство в аматорському боксі проходили майже всі найвидатніші бійці, включаючи американця Роя Джонса, якого відверто засудили в фіналі Олімпіади-1988 та Василя Ломаченка, в якого вкрали перемогу у вирішальному бої чемпіонату світу-2007. Тому хочеться вірити, що Тараса ця умовна невдача у вигляді срібла лише мотивуватиме для подальших звершень.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус