Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Украинские вольники на ГП в Тбилиси: 4 награды и украденная медаль Андрийцева. ВИДЕО


Наша команда впевнено виступила на змаганнях, які вважаються рейтинговими напередодні ЧС

Украинские вольники на ГП в Тбилиси: 4 награды и украденная медаль Андрийцева. ВИДЕО

Світлана Вербицька Автор UA-Футбол

Наша команда впевнено виступила на змаганнях, які вважаються рейтинговими напередодні ЧС

У грузинському Тбілісі відбувся міжнародний рейтинговий турнір з вільної боротьби до чемпіонату світу-2018.

Українці виграли на цих змаганнях чотири нагороди: сріблом відзначилися представники найлегшої і найважчої вагових категорій - Андрій Яценко (до 57 кг) і Олександр Хоцянівський (до 125 кг), бронзою - Муразі Мчедлідзе (до 97 кг) та Дмитро Картавий (до 125 кг).

Срібний призер чемпіонату Європи та бронзовий призер чемпіонату світу Андрій Яценко з Київщини у кваліфікації переміг Джагонґімірзу Туробова з Узбекистану - 13:2. Не мав Андрій проблем і з грузином Роберті Дінґашвілі - 14:4.

У чвертьфіналі була ще одна дострокова перемога над Мехраном Резазадеґанджі з Ірану - 10:0. Важче Яценкові було в півфіналі, однак врешті грузина Отарі Ґоґаву він теж поборов - 8:5.

І лишень у фінальному протистоянні з чемпіоном Європи-2013 серед молоді, чемпіоном світу і Європи 2013 року серед юніорів турком Сулейманом Атлі наш борець поступився - 6:12.

Хоцянівський на старті турніру на початку другої хвилини поклав на лопатки турка Джаґрі Джійдема. У чвертьфіналі він з сухим результатом 4:0 переміг земляка Дмитра Картавого. У півфіналі Олександр переконливо, 9:0, зборов бронзового призера цьогорічного чемпіонату Європи Роберта Барана з Польщі. Достойно виглядав Хоцянівський і у фіналі, де його суперником був чинний чемпіон світу, бронзовий призер Олімпіади-2016 Ґено Петріашвілі з Грузії. На рідному килимі титулованіший грузинський борець переміг 2:5.

А Картавий завдяки виходу Хоцянівського до фіналу успішно відборовся у втішному турнірі. Свій виступ на турнірі Дмитро розпочав, здобувши менш ніж за три хвилини дострокову перемогу над чинним чемпіоном Європи серед молоді поляком Камілом Косцьолеком. Десять переможних балів українець здобув менше, ніж за три хвилини. Не менш переконливо уже у втішному турнірі Картавий впорався з уже згадуваним турком Джаґрі Джійдемом. Результат 12:1 наш борець організував за три з половиною хвилини.

Нарешті в напруженій сутичці за бронзу Дмитро переміг 2:1 Роберта Барана.

Для Муразі Мчелідзе виступ у Тбілісі розпочався з поразки від грузина Ґіві Мачарашвілі (3:6).

Однак завдяки тому, що суперник вийшов до фіналу, українець продовжив боротьбу у втішному турнірі і переміг у "бронзовому фіналі" китайця Шаоцяня Яня - 12:2.

Срібний призер Олімпіади-2012 Валерій Андрійцев після тривалого лікування почав тренуватися під особистою опікою головного тренера збірної України Руслана Савлохова. Перші плоди цієї співпраці були помітними уже в Тбілісі. Навіть не дивлячись на те, що зупинився Валерій у кроці від медалі.

Виступ на Ґран-прі найдосвідченіший у складі нашої команди борець розпочав з непростої перемоги над турком Фейзуллою Актурком (3:0).

Далі - не менш важка звитяга над грузином Мамукою Корзаєю (2:0).

І лише у півфіналі Валерій програв призерові останніх чотирьох чемпіонатів Європи Елізбарові Одікадзе - 2:4. Сам борець у коментарі прес-службі Укправління спорту Київської облджерадміністрації сказав, що підсумок міг бути іншим, зарахуй судді на заключних секундах здобуті ним два бали. Але маємо те, що маємо.

Формально програв Андрійцев за рівного підсумку 4:4 сутичку за бронзу Шамілеві Мусаєву з Росії. Але й там українські тренери мали багато питань до суддівства.

"Рейтинговий турнір у Тбілісі залишив двояке враження, - прокоментував виступ команди на власній сторінці в "Фейсбуку" Руслан Савлохов. - Особливо з точки зору організації. Фінали починалися о 23-й ночі".

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус