Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

ЧЕ по борьбе: 2 серебра, 3 бронзы и армянский синдром украинцев


Очолювана Вадимом Тасоєвим збірна України з вільної боротьби здобула на юніорському Євро п'ять нагород

ЧЕ по борьбе: 2 серебра, 3 бронзы и армянский синдром украинцев


В італійській столиці Римі завешився чемпіонат Європи серед юніорів у трьох видах боротьби. UA-Футбол вже повідомляв, що в греко-римському стилі українці виграли золото і бронзу, у жіночій боротьбі - два золота, срібло і чотири бронзи.

Завершувалися змагання боротьбою представників вільного стилю. Тут у українців - два срібла і три бронзи. Відзначимо, що до фіналів дійшли представники найлегшої та найважчої категорій. Злими геніями наших борців стали суперники з Вірменії.

У фіналі серед борців найлегшої вагової категорії до 57 кг боровся чемпіон світу і Європи серед кадетів прикарпатець Андрій Джелеп.

Кваліфікацію на ЧЄ Андрій пройшов без боротьби, оскільки його суперник Павол Старон зі Словаччини знявся через травму. В 1/8 фіналу Джелеп поклав на лопатки француза Валентина Дамура.

У чвертьфіналі Андрій здобув дострокову перемогу над бронзовим призером цьогорічного ЧЄ серед молоді грузином Теймуразом Ванішвілі - 12:2.

Вихід до фіналу Джелеп забезпечив собі, не залишивши шансів чемпіонові світу-2016 серед кадетів Пьотру Копилову із Росії - 8:0.

Ось лишень у фінальній сутичці проти вірменина Арсена Арутюняна Андрій поступився 6:11.

Схожий турнірний шлях пройшов і супертяж Юрій Ідзинський (категорія до 125 кг).

У стартовій сутичці Юрій переміг Самхана Джабраїлова з Молдови - 9:7.

У чвертьфінальному поєдинку Ідзинський переміг албанця Паріса Карепі - 6:2.

В яскравій півфінальній сутичці наш тяж зборов турка Октая Ґюнґора - 14:9.

Ось лишень на фінал українцеві вочевидь забракло сил. У сутичці зі срібним призером торішнього чемпіонату Європи серед юніорів Ованнесом Маґакяном з Вірменії Юрій повів у рахунку (2:0), але пропустив кидок на чотири бали і в подальших чотири хвилини вдіяти нічого не зумів. Маґакян вдало стримував опонента, Ідзинському для активніших дій не вистачало свіжості. Тим не менше, срібло для Юрія - результат вельми позитивний.

Бронзою в категорії до 70 кг відзначився представник Київщини Степан Лілик. Українець розпочав виступи із впевненої перемоги над Джакопо Мазотті з Італії - 13:1. Потім зборов турка Гасана Кайю - 7:4. Ось лишень у півфіналі в зустрічі з азербайджанцем Хаджімурадом Ґаджієвим Лілик не зміг протиставити нічого - 1:12. Зрештою, у сутичці за третє місце проти чемпіона Європи-2015 серед кадетів Івеліко Джулакідзе Степан відборовся майже бездоганно - 12:6.

Також бронзою завершив виступ Адлан Батаєв (до 79 кг). У чвертьфіналі українець програв 2:5 турку Рамазану Ішаку Сарі, але вигравши достроково стартову і медальну сутички у поляка Якуба Шумали (10:0) і вірменина Армена Аваґяна (14:2), Адлан став призером юніорського Євро.

Ще одну бронзу в категорії до 61 кг Україні приніс Ігор Никифорюк. Достроково здолавши британця Мугаммада Мокаєва (12:2) та болгарина Аліша (11:0), українець у чвертьфіналі програв 6:8 чемпіонові Європи-2015 серед кадетів Вазґену Теваняну з Вірменії. З іншим етнічним вірменином Арманом Елояном, котрий представляє Францію, Ігор зустрівся у сутичці за третє місце. Поступаючись 4:9, наш борець зумів покласти суперника на туше, здобувши чисту перемогу!

Як і на недавньому чемпіонаті Європи серед спортсменів, не старших 23-х років, у сутичці за бронзу білорусу Ярославу Славіковському поступився 0:4 Олександр Биканов (до 97 кг).

Денис Бороган (до 65 кг) вибув, поступившись у втішному турнірі. Взагалі без перемог серед українців у Римі змагання завершили Євген Дубовий (до 74 кг), Андрій Дубоносов (до 86 кг) і Микита Ловін (до 92 кг).

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус