Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

С серебром и тремя бронзами: женская сборная по борьбе подтвердила класс на ЧМ


Найліпше серед українок виступила Ілона Прокопевнюк

С серебром и тремя бронзами: женская сборная по борьбе подтвердила класс на ЧМ


У Бухаресті (Румунія) завершився чемпіонат світу з жіночої боротьби серед спортсменок, не старших 23-х років.

Збірна України здобула на цих змагання срібло і три бронзових нагороди. Крім того, не змогла виступити на турнірі ще одна потенційна медалістка - представниця найлегшої категорії Оксана Лівач. Вона знялася зі змагань через травму.

UA-Футбол вже розповідав, що бронзу у вазі до 59 кг здобула Олена Кремзер.

Найліпше ж серед наших борчинь виступила представниця вагової категорії до 62 кг Ілона Прокопевнюк, яка в травні поточного року вигравала бронзу дорослого чемпіонату Європи. В Бухаресті вона здобула срібло.

Виступ на румунських килимах Ілона розпочала з дострокової перемоги над Сахіпжамал Алеуатдінової з Узбекистану.

У чвертьфіналі Прокопевнюк знову за явної переваги здолала Кайлу Мірейкл зі США - 11:1.

У півфіналі Ілона поборола Луїзу Німеш із Німеччини - 11:0.

Суперницею Прокопевнюк за фіналом була срібна призерка чемпіонату світу-2018 серед дорослих Юкако Каваї з Японії. На жаль, шансів у боротьбі з нею Ілона не мала - 3:14.

Бронзу у вазі до 53 кг здобула Христина Береза. Американку Шарлотт Фаулер у стартовій сутичці Христина здолала всього за півтори хвилини. Потім були непрості перемоги над індійкою Анкуш і німкенею Аннікою Вендле. Програла Береза у півфіналі росіянці Мілані Дадашевій - 1:8. Правда, з рівноваги нашу борчиню та невдача не вивела. Сутичку за третє місце в Ахтенґе Кеунімжаєвої з Казахстану Христина виграла на туше.

Ще одну бронзу Україні принесла представниця Київщини Ірина Коляденко (до 65 кг), котра потрапила в команду в останню мить, через травму внутрішньої конкурентки. Шансом Ірина скористалася ідеально. На шляху до півфіналу вона здолала Бахтіґуль Балтаніязову (6:1), туркеню Ашлі Демір (4:0) і американку Форрест Молінарі (4:3). Сутичку за вихід у фінал Коляденко програла японці Аяні Ґампеї (0:13), але потім перемогла на туше у бронзовому фіналі болгарку Софію Ґеорґієву (5:0).

Чемпіонат світу з боротьби у Бухаресті розпочався з виступів представників греко-римського стилю. Там золото українцям приніс Семен Новіков (до 87 кг), а бронзу здобув Олександр Грушин (до 63 кг).

Завершиться світова першість сьогодні, 18 листопада медальними сутичками борців вільного стилю.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус