Хоккейный ЧМ-2018: Украина сыграла против Литвы лучший матч на турнире


Наша збірна нічим не поступалася лідерові мундіалю в дивізіоні ІВ

Хоккейный ЧМ-2018: Украина сыграла против Литвы лучший матч на турнире

Иван Вербицкий Автор UA-Футбол

На чемпіонаті світу з хокею в дивізіоні ІВ, який триває у Каунасі (Литва), зіграні поєдинки передостаннього, четвертого туру.

Напередодні матчу з лідерами турніру, збірною Литви з легендами НХЛ Дайнюсом Зубрусом і олімпійським чемпіоном Альбервілля-1992 Дайнюсом Каспарайтісом у складі українську команду вважали приреченою. Приреченою не лише з огляду на потужну гру литовців у трьох попередніх матчах, а й через вельми бліді дії самих підопічних Олександра Савицького у зустрічах з естонцями та хорватами.

Литва – Україна – 5:4 ОТ (1:1, 1:1, 2:2, 1:0)

Шайби: 1:0 – Боґдзюл (Калейніковас, Зубрус), 08:14. 1:1 – Віктор Захаров (Андрій Міхнов – менш.), 11:54. 1:2 – Микита Буценко (Бабинець, Жовнір – більш.), 22:01. 2:2 – Ґінтаутас (Катуліс – більш.), 28:48. 3:2 – Ґінтаутас (Керас, Катуліс), 45:39. 4:2 – Кізас (Алісаускас, Ґінтаутас – більш.), 49:00. 4:3 – Петрухно (Андрій Міхнов), 55:20. 4:4 – Німенко (Толстушко, Андрій Міхнов), 59:23. 5:4 – Босас (Калейніковас, Зубрус), 61:04

Україна: Богдан Дяченко; Толстушко – Дмитро Ігнатенко; Андрій Міхнов – Німенко – Віктор Захаров (к) ; Катрич – Жовнір, Микита Буценко – Бабинець – Лялька; Володимир Романенко – Петрухно, Дмитро Чернишенко – Рамазанов – Тимур Гриценко; Андрій Татаренко – Пилип Матвієнко, Гаврик – Севастьян Карпенко– Бойков. Тренер – Олександр Савицький

Кидки: 42 (8 + 17 + 16 + 1) – 20 (5 + 5 + 10 + 0)

Штраф: 8 – 6

Коли від неї того не чекали, наша збірна сильно здивувала. Виявляється, і боротися можуть, і організованою команда може бути непогано. Може, українські проблеми приховані не зовсім у ігровій площині?

Хоча починалося все начебто традиційно: після того, як наша команда не змогла використати більшість, литовці у рівних складах майже відразу повели в рахунку. Зубрус із правого кута віддав на Даніеля Боґдзюла, а той з кола для вкидання пробив у дальній верхній кут ідеально точно – 1:0.

Більше того, невдовзі господарі грали в більшості і мали шанс збільшити перевагу. Проте Андрій Міхнов нав’язав боротьбу за чужими ворітьми, відтиснув за рахунок габаритів від шайби Тадаса Кумеляускаса, виїхав з-за воріт і скинув на Віктора Захарова. Капітан з ідеальної позиції не промахнувся – 1:1.

На самому ж початку другого періоду Україна реалізувала більшість. Микита Буценко увійшов у зону суперника і наніс ідеальний за силою і точністю кидок. Шайба влетіла саме у ту невеличку шпарину між стійкою і воротарською амуніцією, яку не встиг прикрити Мантас Армаліс – 1:2.

Правда, довго лідирувати українцям не вийшло. Завдяки позиційному провалу при розташуванні литовці розсікли оборону команди Савицького по центру і Паулюс Ґінтаутас кістьовим кидком пробив без шансів для Дяченка – 2:2.

Той же Ґінтаутас у заключному періоді створив шедевр, який приніс лідерам четверту перемогу. Паулюс продемонстрував фантастичний дриблінг, прокинув шайбу спершу між ніг Кирилові Катричу, а потім у падінні проштовхнув диск між щитків Дяченка – 3:2.

Ще більше перевести подих балтійці змогли в той момент, коли двохвилинний штраф відбував Всеволод Толстушко. Кирило Жовнір, який у другому періоді заробив нереалізований Едґаром Рибаковим булліт, на цей раз дав без перешкод кинути з лівого кола для вкидання Уґнюсу Кізасу, а Дяченко врятувати команду не зміг – 4:2.

Скоротити відставання наша команда могла майже відразу, але Захаров після ідеальної передачі Міхнова не влучив по шайбі.

Скоротити відставання українцям вдалося після помилки воротаря Армаліса, котрий пропустив не найважчий кидок від лівого борта у виконанні Дениса Петрухна – 4:3.

На те, щоб відігратися, наша команда мала майже п’ять хвилин. І нагоди забити були. Скажімо, у Віталія Ляльки, який виходив з Армалісом на побачення. Однак вирівняти становище нашій команді вдалося лише тоді, коли за хвилину до сирени Олександр Савицький зняв голкіпера. Українці виграли вкидання, Толстушко виграв вкидання, а найкращий бомбардир команди на цьому турнірі Дмитро Німенко, випередивши Каспарайтіса, вдало зіграв на добиванні – 4:4!

Непоразка в основний час позбавляла нашу команду хвилювань стосовно збереження прописки в дивізіоні ІВ напередодні гри заключного туру з японцями. Хотілося ж більшого, але вже на початку овертайму Арнольдас Босас кидком від синьої лінії приніс господарям перемогу.

Тим самим, після чотирьох турів Литва, маючи в активі11 очок, залишається першою. Але всього на пункт менше від господарів мають естонці, а отже матч цих команд завтра о 19:30 стає воістину фінальним. Для того, щоб вийти в дивізіон ІА, обом командам треба перемагати. Без різниці як – в основний час, в овертаймі чи по буллітах.

В Японії – сім пунктів і вона йде третьою. Україна з чотирма очками вийшла на четверте місце. В разі перемоги над японцями в матчі, який відбудеться завтра о 16:00 наша команда зможе стати третьою.

Надважливим буде й перший поєдинок заключного туру. Хорвати випереджають Румунію на три очки і в разі поразки ризикують попрощатися з дивізіоном ІВ.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус