Украинец Стаховский попортил нервы, но все же проиграл российскому немцу на Roland Garros


У чоловічому одиночному розряді представників України більше не залишилося

Украинец Стаховский попортил нервы, но все же проиграл российскому немцу на Roland Garros


127-ма ракетка світу українець Сергій Стаховський завершив виступи на Відкритому чемпіонаті Франції. Потрапивши в основну сітку завдяки статусові lucky loser, наш земляк у стартовому колі головного ґрунтового турніру року сенсаційно переміг 33-го в світовому рейтингу Фелісіано Лопеса, а в другому попсував нерви іншому тенісистові, якого вважали беззаперечним фаовритом.

Сьогодні Сергій поступився німцеві російського походження Міші Звєрєву (АТР №64) – 3:6, 7:6(0), 6:7(2), 1:6.

До нинішньої зустрічі ці суперники зустрічалися п’ять разів і лише раз (в 1/32-й Барселони-2010) сильнішим виявився українець. Піковим для Звєрєва був минулий рік, коли він у липні підіймався на 25-ту сходинку рейтингу. Зараз Міша трохи здав, проте одначе вважався у зустрічі зі Стаховським фаворитом.

Попервах прогнози збувалися: перший сет німець взяв, зробивши два брейки. В другій партії теж свою подачу тримав впевнено, а в десятому геймі, коли подавав Сергій, мав подвійний сет-бол. Проте Стаховський відігрався, а потім взагалі деморалізував суперника, взявши тай-брейк «під нуль».

Прийти до тями Звєрєв зміг лише в середині третього сету, до того часу вже програвши одну свою подачу. У сьомому геймі він брейк-пойнта не реалізував, а в дев’ятому, коли Стаховський подавав на сет, все ж зумів скоротити відставання до мінімуму, а потім й узагалі відігрався – 5:5. Врешті, знову тай-брейк. На ньому Звєрєв мав шанси відповісти суперникові за 7:0 у попередній партії, але не зумів за рахунку 6:0 реалізувати на своїй подачі перший сет-бол. Поступившись, у партії, яка виявилася заключною, українець майже не чинив опору.

Варто сказати, що Стаховський вів гру і статистика це демонструє красномовно: на рахунку українця 58 «віннерсів» проти 50-ти у суперника. Правда, невимушених помилок у нашого тенісиста помітно більше – 65 проти 33-х. Цей фактор вочевидь і виявився у матчі визначальним.

В 1/16 фіналу Звєрєв зустрінеться з сьомою ракеткою світу Кевіном Андерсоном з Південної Африки. Кевін у паралельному матчі другого кола переміг 75-го у рейтингу АТР Пабло Куеваса з Уругваю – 6:3, 3:6, 7:6(5), 6:4.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус