Батагов: Україна б виграла дев’ять з десяти матчів проти Іраку
Захисник збірної України оцінив виступи команди на Олімпіаді-2024
Getty Images/Global Images Ukraine
Центральний захисник Арсен Батагов оцінив виступи збірної України на Олімпіаді-2024.
– У липні ви стали учасником Олімпіади. Чого ви очікували від цього турніру?
– Хотілось, як мінімум, вийти з групи (збірна України посіла там третє місце, – прим.). Але наш квартет був дуже сильним. Марокко (2:1) та Аргентина (0:2) – це топові команди, які претендували на перемогу у турнірі. Потім ми бачили наскільки добре вони грали у плей-оф.
Якщо ж згадувати стартовий матч проти Іраку, то там нам трохи не пощастило. Ми мали багато моментів, але, на жаль не змогли їх реалізувати і вкінці вийшло так, як вийшло.
– Про підготовку та проблемну комплектацію команди Руслана Ротаня говорили довго. Як ви ставитесь до цих розмов?
– На мою думку, у Францію поїхали сильні люди. Тому не вважаю, що якби туди потрапили інші гравці, то результат був би інакшим.
– Чого не вистачило у матчі з Іраком (1:2)? У телетрансляції здалось, що після першого пропущеного вашій команді знадобився час, аби прийти до тями. А потім стався другий гол…
– Можливо, нас не вистачило психологічно. Після призначеного пенальті і до другого голу Іраку пройшло всього-нічого. Думаю, що команда трохи розгубилась. Завжди погано, коли ти маєш моменти атакуєш, але не забиваєш, а згодом пропускаєш з напівмоменту. Це завжди б’є по моралі гравців.
– Якби у нас була можливість десять разів зіграти з цією олімпійською збірною Іраку, та у скількох з них перемогу здобула б Україна?
– У дев’яти (посміхається). Ось цей один ми програли.
– Після турніру лунали думки, що вихід у плей-оф був би для нас стрибком вище голови. Як ви ставитесь до цієї тези?
– Важко сказати. Річ у тім, що навіть якби ми обіграли Ірак з рахунком 1:0, то за цих результатів ми б усе одно не виходили б в 1/4 фіналу (в трьох команд було б по шість очок і ми б не проходили за сумою забитих та пропущених).
Я не можу сказати, що ми погано грали на цьому турнірі. З Аргентиною у нас були моменти. В поєдинку з Марокко ми перегравали їх [за якістю футболу] у першому таймі. Тому я не вважаю, що вихід у стадію плей-оф був би стрибком вище голови.
Популярне зараз
- Кополовець: Люди не хочуть їхати в збірну. Чую від різних джерел, що там катастрофічна атмосфера
- Все не так погано. Відомо, коли Лунін повернеться до тренувань із Реалом
- Другий саміт світу у листопаді не відбудеться, - Офіс президента
- Центрбек Руху не поїде до молодіжної збірної України через струс мозку
- Еліна Світоліна – на обкладинці модного журналу L'Officiel Ukraine
- Дружина Роналду знялась оголеною для відомого бренду дамських сумочок