Первая лига
Первая лига

Первая лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Перша ліга. "Олександрія" - "Буковина" 0:1 Футбольний автопілот "Олександрію" зрадив

Перша ліга. "Олександрія" - "Буковина" 0:1 Футбольний автопілот "Олександрію" зрадив


ПФК "Олександрія" - "Буковина" (Чернівці) 0:1

Олександрія. "Ніка". 3200

Арбітр Андрій Лісаковський (Одеса). Асистенти: Олексій Целовальник (Донецьк), Заур Курбанов (Херсон).

"Олександрія": Леванідов, Микицей, Назаренко, Бондаренко (Банада, 58), Коломієць (Шевченко, 70), Шендрик, Грицук (Мотуз, 66), Запорожан, Пічкур, Кіча (Гордя, 81), Лобойко

Запасні: Зарубін, Бровченко, Полярус

Головний тренер Андрій Купцов

"Буковина": Когут, Савін (Орловський 88), Лупашко, Новотрясов, Вечтомов, Сибіряков (Платон 56), Маковійчук (Сантрапинських 77), Керчу, Дорош, Колесник, Донець

Запасні: Тукач, Єлов, Аблітаров.

Головний тренер Вадим Заяць

Гол Савін 55

Попередження: Мотуз 71, Гордя 88 - Сибіряков 22, Новотрясов 57, Когут 74, Вечтомов 88

Програвши у попередньому матчі новачку ліги ФК "Суми", "Олександрія" практично втратила шанси зачепитися за другу позицію. Тепер у питанні прем’єр-ліги уже все залежало зовсім не від гравців і тренерського штабу ПФКА, а від доброї (точніше - злої) волі "Севастополя" чи "Сталі".

У будь-якому випадку сьогодні господарям була потрібна перемога: ціла низка команд підтягнулися, і не проти посісти другу сходинку. Причому чернівецька "Буковина" - перший із конкурентів у боротьбі за престижну бронзу чемпіонату.

Турнірне становище команд та результат двобою між двома жовто-чорними клубами України в першому колі (1:1) дозволяв сподіватися на тяжкий матч, в якому ніхто нікому не віддасть очок просто так.

Щодо додаткової мотивації, то важко сказати в кого вона мала бути вищою. Ні та, ані інша команда не могла по-серйозному сподіватися ні на що більше, аніж на підтримання клубної честі: "вишка" із них обох нікому не світила. Втім, після поразки сумчанам місцевий вболівальник жадав сатисфакції від своїх улюбленців. Натомість престижна нічия буковинців зі "Севастополем" свідчила про те, що "Буковина", яка ледве не перемогла півфіналіста кубка України, щонайменше на хорошому ходу.

Уже на 51 секунді матчу "Олександрія" провела першу атаку. Після чого повторила креативне намагання штурму чужих воріт на 3-й хвилині, "трикольорові" пробили небезпечно на хвилині четвертій. 14, 27 і 40 хвилина - також спостерігалися непогані атаки господарів. Найреальніший шанс забити (як потім з`ясувалося – за увесь матч) ПФКА мав за п’ять хвилин до кінця першого тайму. Коли Андрій Запорожан пробив штрафний, майже по центру, який мало не призвів до взяття воріт: м’яч ковзнув по поперечині. Решту ігрового часу першої (та і - другої) половини гри всі намагання олександрійців наблизитися до воріт і створити гольове диво треба назвати примарними. Чи то захист гостей був на висоті, чи то швидкості в матчі не вистачало, чи то даремно "Олександрія" частенько беззмістовно підіймала м’яч угору, намагаючись не дати на сьогодні більш технічним "буковинцям" зіграти внизу. А чи то просто команда Андрія Купцова сьогодні - не в тому тонусі. В усякому випадку ані забитого м’яча, ані змістовної видовищної гри у виконанні своїх улюбленців олександрійський глядач сьогодні не побачив.

Зі звичним для себе фартом у господарів поля сьогодні також виявилося не густо. Увесь перший тайм "Буковина" частіше і змістовніше шукала шляхів до воріт суперника, а через десять хвилин після початку другого Савін гарматним, красивим і точним ударом у дев’ятку розставив у матчі всі на сьогодні крапки над "і". Хоча часу в гравців ПФКА, аби відігратися і навіть перемогти, було ще більш ніж досить, але…

Судячи з тієї гри, яку підопічні Купцова продемонстрували після пропущеного гола, на сьогодні характер "жовто-чорних" з Кіровоградщини та вольові якості команди перебувають у якійсь глибокій комі – раз; повноцінно замінити тих, хто виходить в основі Андрію Купцову немає ким - два. Олександрійці, програючи по ходу гри шукали шляхів до чужих воріт так само неспішно, як учора в матчі з "Баварією" це робила "Барселона". Складалося враження, що господарі ведуть у рахунку. На додачу до всього гості, які забивши м’яч також не можна сказати щоб футбольно після цього перетрудилися (а "Олександрія" особливо і не тиснула на редути опонента), також робили все, аби "засушити" гру, дотягнути до фінального свистка з оптимальним для себе рахунком. Падіння і багатохвилинне лежання "жовто-чорних" гостей при щонайменшому зіткненні з опонентами перетворилося на нормальне для цього матчу явище. Рідкісні контратаки "Буковини" виглядали, проте, явно гостріше. Був у чернівчан навіть один вихід сам-на-сам із Леванідовим. Та олександрійський воротар не осоромився і врятував команду від розгромнішого рахунку: в цьому і в решті епізодів неприємних епізодів. А коли воротар господарів був безсилий, то гості просто били повз ворота. "Олександрія" "прокинулася" за п’ять хвилин до фінального свистка і пішла на штурм. Атака йшла за атакою. Але було вже пізно ("Буковина" одразу відповідала котр-випадами), та й хисту й осмислених дій у гравців олександрійської нападу, чесно кажучи, трохи бракувало. Є таке неписане правило: найчастіше програє той, хто більше хибує при передачах. Сьогодні буковинці помилялися менше. І це правило спрацювало проти господарів.

Хоч на загал "Буковина" в цьому матчі атакувала частіше і гостріше, ніж господарі, слід визнати: рахунок все ж по грі. Тому що ніхто не скаже, що "Буковина" виглядала на голову вище від опонента. Як не повертається язик сказати, що команда, яка частіше мріяла про атаку, аніж з`являлася біля чужих воріт, гідна переможного тріумфу.

Чернівчани нині вияглали трішки "веселіше". І тактично відіграли правильно: забивши гол, гості очікували на помилку господарів поля. А от те, що теперішня "Олександрія" є не здатна переломити хід поєдинку, тому що її форварди в якомусь, м’яко кажучи, не найкращому стані і тому що в команді немає нині гравців, здатних зробити останній пас – це, мабуть, факт сьогоднішнього чистого четверга. Який також має очистити ПФК "Олександрія" і від ілюзій, що третє місце в чемпіонаті можна вибороти на автопілоті. З футбольним автопілотом в "Олександрії" і так по ходу цієї першості було надто добре: команда навіть якось спромоглася зіграти 16 матчів поспіль без поразок (серія почалася в 7-му турі нічиєю з "Геліосом" і закінчилася в 22-му турі нічиєю з "Кримтеплицею"). Однак не фартом єдиним в українському футболі буває….

В наступному турі "Буковина" прийматиме вдома "Олімпік" і спробує свій очковий доробок збільшити. А на "Олександрію" очікує, мабуть, передостаннє з щонайсерйозніших випробувань цієї весни – побачення у вівторок з розлюченою лідируючою алчевською "Сталлю", яку у себе вдома сьогодні "виніс" "Севастополь" 2:0. Тепер для "жовто-чорних" з берегів Інгульця мова вже йде про чистий престиж, престиж олександрійського футболу, який цієї весни сиплеться, наче крізь сито. Команда Андрія Купцова вже примудрилася програти в 2013 році чотири рази – вдвічі більше, ніж за всю довшу в матчовому відношенні першу частину першості в році 2012-му. Отож матч проти "Сталі" стає принциповим питанням для "Олександрія". Можна сказати, і питанням честі, і питанням спроби зачепитися хоча б за "малу бронзу". Ніхто, звісно, не звинуватить ПФКА, якщо вона фінішує, скажімо, і на восьмій сходинці (найчастіше місце команди у 90-ті роки). Однак в нову еру ця команда встигла привчити і свого, загальноукраїнського вболівальника до помітно вищих місць та результатів. І це правда, яка, хотілося б, аби тривала й надалі.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
abc+22 (ЧЕРНОВЦЫ)
ну шо ПАРПАЛ ты такой был умный я говорю одно зачем деревне ТРАКТОР
Ответить
1
3
Вернуться к новостям
Комментарии 50
abc+22 (ЧЕРНОВЦЫ)
ну шо ПАРПАЛ ты такой был умный я говорю одно зачем деревне ТРАКТОР
Ответить
1
3
kozakus (александрия)
[quote datetime="03.05.2013 10:56" author="chargor2012 (черновцы)"] НЕ будь таким наивным)))Буковина вас драла,дерёт и будет драть!!! [/quote] Між собою футболісти ПФК «Олександрія» та «Буковини» провели 15 матчів: 7 перемог олександрійців, 3 нічиї та 5 перемог чернівчан. Різниця м’ячів 20-15=+5 на користь наших земляків --- ну и кто кого дерет??парниша вам еще расти до нашей убитой команды очень и очень долго!
Ответить
2
1
Deep purple (Александрия)
Земляк, не обращай внимание на этих поголовных черновицких троллей! Для них Александрия, как соль на одно интересное место! У них слово "райцентр" - любимое! На большее у них ума просто не хватает. А о том, что ихняя буковина в ПЛ была 20 лет назад, они почему то не вспоминают. Полный игнор им! Забей на них! Пусть порадуются, пока у нас черная полоса! Эта полоса рано или поздно закончится, а они как барахтались в болоте первой лиге так и будут барахтаться! Это ихний удел! Прыщавые черновицкие юнцы интернетовские смелы и храбры только за клавиатурой, а на большее их не хватает!
Ответить
1
2
Vadim_Buko (Черновцы)
Внимательно почитай ветку, троллить начали твои земляки, до этого все было культурно. Так что задумайся над местоположением столицы тролей, даю подсказку возможно это какой-то райцентр? :)
 
0
1
mss (Севастополь)
Почему-то нормальные болельщики Буковины молчат скромно. Только Пушкарев с героем линейки подаставали. Хотя я не прав. Они их никогда не прячут. Буковину конечно с победой. Александрии сжать волю в кулак и драться до конца. Мы чем могли помогли. Успехов вам и удачи. Очень надеюсь что вы оклимаетесь. Александрия при Шаране, да и при Ковальце уж очень нравилась.
Ответить
3
1
Deep purple (Александрия)
Спасибо тебе, севастополец, за добрые пожелания! А Вам желаю навести шороху в ПЛ! Пора уже растрясти это сборище!
Ответить
1
1
mss (Севастополь)
[quote datetime="02.05.2013 18:57" author="UA Hero (Chernivtsi)"] З перемогою!!! От тільки мало забили: могли більше забити цим. У Платона знову нічого путнього не виходить. Севастополь! Де подяка??? ))) [/quote] Как дитё малое конфету выпрашиваешь ))) Это интересно за что подяку то клянчишь?
Ответить
3
3
kozakus (александрия)
[quote datetime="03.05.2013 08:28" author="UA Hero (Chernivtsi)"] Ти за собою і своїм райцентром слідкуй. Вчіться програвати. І не забувайте про другу лігу. [/quote] конечно малыш мы пока о 2 лиге помним там же наша 2 команда агроком!)мы не умеем проигрывать?) а мы уже 4 матча проигруем!)ну не че черная полоса закончится и от буки только перья лететь будут! ты тогда свой поганый язык засунешь там где он у тебя обычно в последнее время был!)
Ответить
3
1
UA Hero (Chernivtsi)
Це ми ще побачимо, що ваш райцентр зможе.
Ответить
1
2
chargor2012 (черновцы)
НЕ будь таким наивным)))Буковина вас драла,дерёт и будет драть!!!
Ответить
2
3
МурманЪ (Севастополь)
Спасибо за Танки.Вы Умницы;Или бабло Коломойский сегодня не дал? В любом случае-молдоцы!
Ответить
1
4
moderator
NLS (Черновцы) 02.05.2013 23:45 Deep purple (Александрия) 03.05.2013 00:04 Попередження.
Ответить
1
3
kozakus (александрия)
[quote datetime="02.05.2013 23:54" author="alexandrya (Александрия)"] Согласен с каждым твоим словом.Наверно пришло время встретиться болельщикам с новым руководством и разобраться,что это за команда,тем более,что такие встречи обещались. [/quote] по моему как кузьменко официально взял пфка наша команда что то сбилась с курса так же как и украгроком сейчас начал буксовать(может это ошибка ??кузьменка переоценил свои возможности?((
Ответить
5
1
Deep purple (Александрия)
Не Вас рассуждать, что делается внутри Александрии! Что Вы не относитесь к числу нормальных, я давно заметил! Вот и сейчас - я Вас оскорблял? Тогда какого Вы начинаете здесь андонить? У Вас в Черновцах есть еще много неадекватов - украинский герой, например. Скоро еще эдики приедут на велосипедике с Тель-Авива... В-общем хватает ... (пи-пи-пи)!
Ответить
3
2
alexandrya (Александрия)
Согласен с каждым твоим словом.Наверно пришло время встретиться болельщикам с новым руководством и разобраться,что это за команда,тем более,что такие встречи обещались.
Ответить
3
2
ХАМ_мер (Севастополь)
Александрия после зимы бросила играть, остальные же команды верха таблицы, увидев, что выход в УПЛ никому, кроме Севастополя и Стали уже не грозит, начали играть в своё удовольствие и в свою полную силу, без оглядки на таблицу, не боясь сыграть слишком хорошо.
Ответить
3
0
Sevast (Севастополь)
Ну что же) Буковину с победой)) Вы лишь ускорили официальное действо и инагурацию претендентов на ПЛ)) Думаю, что 12 мая в Севастополе можно будет гулять)
Ответить
3
2
chargor2012 (черновцы)
Это вам за то что с Шараном так подло поступили!!!И на его месте я бы никогда не возвращался
Ответить
3
2
Deep purple (Александрия)
С Шараном подло поступили не мы , а президент! У нас он не спросил! А возвращаться ему или нет - не твое дело!!! Следи лучше за своей Буковиной...
Ответить
3
2
NLS (Черновцы)
Оу оу, парень, палехче. Не к тебе лично обращались и не болельщиков имели ввиду. Если бы не твои президент - смотрел бы ты 2 лигу группу "2". До тебя одни нормальные с Александрии отписывались, что-то комментировали. А нет, пришло олйух и учит за кем нам следить.
 
2
3
Генацвале (Александрия)
Наверное, Купцов работает за еду. На другого тренера у Кузьменко денег видимо нет.
Ответить
2
3
alexandrya (Александрия)
Наша команда в глубоком психологическом кризисе.а возможно и в коме к большому сожалению.
Ответить
1
1
kozakus (александрия)
это после поражения от севаса?) какой кризис?тут элементарно простое нет тренера!такой убитой пфка я не видел со времен полиграфтехники !!!да наша команда занимала разные места но был накал была игра темболее дома а теперь что? и ребята есть неплохие просто их не могут наиграть 3 месяцев почему то мало чтобы увидеть кого с кем ставить!что это за команда без ударов в створ ворот?
Ответить
2
1
kozakus (александрия)
а действительно а не пора ли предоднести банер купцову с надписью УХОДИ!!!сколь ко же можно он сам не поймет!!
Ответить
3
1
urik (Кривой Рог)
Похоже ,команда сливает бездаря Купцова. Фаны , подмогните ! Спасайте команду. Если сейчас не взбунтуетесь, будет вам , что и нашему Кривбасу. Желаю Александрии устоять , очень нравится команда , верните Тренера Володю, тот всей душой был с командой!
Ответить
3
1
Deep purple (Александрия)
Спасибо, коллега, за добрые пожелания! Вполне очевиден тот факт, что Купцова сливают. "Купцов уходи", "Шаран" - именно это неслось с сектора ультрас, и это неспроста. Они и так долго терпели! А Шаран действительно жил командой! И очень жаль, что сломали его детище, которое он вывел в ПЛ! Кривбассу удачи, держитесь парни!
Ответить
3
1
Djibouti (Djibouti)
Почему Кузьменко терпит этот без предел, видно же что команда играет очень слабо, пора Купцову уходить, скорее всего сам не уйдет, до конца чемпионата продержится, ну а потом посмотрим, Черновцы выиграли по делу, жаль что так безвольно играют наши игроки,ну что поделать, нам остается только ждать новый чемпионат, а этом если не бороться за первые два места то хоть третье хоть десятое все равно.
Ответить
5
1
Deep purple (Александрия)
Що це було? Або злив тренера, або... Олександрія - вівці! Упиря Купцова у відставку!!! Буковина сподобалася - моторна така команда! Накрутили в першому таймі спини нашому захисту будь здоров! Особливо Маковійчук та Сібіряков! Не сподобалися симулянти - Лупашко та Керчу! Особливо перший - на протязі однієї хвилини двічі він корчився в предсмертній агонії, а потім відразу носився по полю як навіжений! Це справило дуже негативне враження! Тепер звертаюся до українського героя (UA Hero)! Дивися не захлібнися своїми соплями та слюною від радощів!!! Ти ж так ненавидиш Олександрію! А тут така слушна нагода! Дивись щоб тебе обминув сердечний напад від такого! І не забудь протерти монітор!
Ответить
5
1
UA Hero (Chernivtsi)
Ти за собою і своїм райцентром слідкуй. Вчіться програвати. І не забувайте про другу лігу.
Ответить
1
4
адмирал25 (Александрия)
в следующем туре я думаю мы уже будем где-то пятые , на третье выйдет Зирка
Ответить
3
1
ramm (Черновцы)
молодцы ёпта
Ответить
2
1
kozakus (александрия)
с сумами была Ж О П А !! а теперь полная Ж О П А ! а б не сказал что бука прям Очень сильно смотрелась возможно больше моментов создали откровенно говоря командные действия были лучше чем у пфка и возможно гол и заслужили! что касается пфка кроме удара в перекладину больше нечего и вспомнить по моему ни 1 удара в створ ЭТО позор!!!!кому эта возня нужна?? короче купцов угробит кого хочь это единственное обьяснение таких результатов!
Ответить
4
1
Термит (Киев)
Просто решили, что лучше быть третьими в первой лиге, чем бороться за 14-е место в вышке. И по деньгам выгоднее. Или тренера льют. В любом случае после первых трех туров весной было понятно, что ПФКА на вышку уже не претендует. Но во всем есть смысл - дерби будет носить уже не формальный характер, это будет бой за третье место! Болею за Звезду! Хотя успехи Александрии тоже всегда приятны.
Ответить
2
2
STAR'S FAN (Елисаветград)
***** Я тоже в ожидании кировоградского дерби))) Думаю 1 июня будет суперматч, надеюсь желто-красные сделают "аленей", и мы выйдем на чистое 3 место)))
 
0
4
kozakus (александрия)
что значит решили быть 3?да их тоисть пфка сейчас обыгруют кому не лень! дай бог с такой игрой остаться в 5! а мне дерби уже не сильно интересно по крайней мере с этим тренером !у команды нет огонька просто номер отбывают !если нечего не изменится в команде более чем уверен в Кировграде продуем потому что мы дома при поддержке 3000 болел умудряемся просирать то представь что будит в Кировограде при сума шедшей поддержке местных
 
3
0
Vessel (Николаев)
Во дают!)Александрия передумала бороться за ПЛ,а Буко поздно рвется
Ответить
2
1
Спасибко Александр (Курячевка)
Поздравляю Буковину! Благодарю за помощь Алчевску!
Ответить
6
1
Vadim_Buko (Черновцы)
Интересно Савин бил или вешал когда забил? :) Всех наших с победой. Вперед Буковина!!!
Ответить
4
1
цитадель (Черкассы)
Отличный результат, с победой!
Ответить
6
2
UA Hero (Chernivtsi)
І вам з Алчевськом успіхів в Премєр-лізі України!!!
Ответить
3
1
plusik (Chernovtsy)
честно говоря для меня этот результат не неожиданный. буко сильнее александрии когда хочет играть и ей дают, тотальное преимущество буко, очень бездарная реализация моментов алчевск и севас уже в вышке, буко- третья после них
Ответить
5
1
Olegators (Севастополь)
Буки- с победой!!!
Ответить
3
1
Пушкарев Антон (Черновцы)
Спасибо за поздравления.
Ответить
4
1
UA Hero (Chernivtsi)
З перемогою!!! От тільки мало забили: могли більше забити цим. У Платона знову нічого путнього не виходить. Севастополь! Де подяка??? )))
Ответить
5
2
Пушкарев Антон (Черновцы)
Сейчас налетят чайки) куда же без них))))
Ответить
3
2
vovan90 (Алчевск)
да Севастополь весь на подходе к стадиону уже)так что пока благодарочка от Алчевска!) а по игре - как то без желания футболисты Александрии бегали!(
Ответить
7
0
Пушкарев Антон (Черновцы)
Молодцы, ребята! Всех болельщиков Буковины с заслуженной победой!!!!
Ответить
7
2

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус