Премьер-лига
Премьер-лига

Премьер-лига - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Які дороги ми збудуємо до Євро-2012


Дороги – перший тест для іноземних туристів, за допомогою якого вони визначають рівень розвитку країни

Які дороги ми збудуємо до Євро-2012


Дороги – перший тест для іноземних туристів, за допомогою якого вони визначають рівень розвитку країни. Про обсяги будівництва та реконструкції дорожньої інфраструктури в Україні до чемпіонату Європи з футболу, що мають бути виконані в Україні, розповідає голова Державної служби автомобільних доріг України Петро Кравчук.

– Петре Костянтиновичу, наскільки наші автомагістралі відповідають сучасним світовим стандартам? І які дороги найперше будуть прокладатись та модернізуватись?

– Автомобільні дороги, що є національним надбанням українського народу і власністю держави, потребують постійного догляду та ремонту. Зазвичай у водіїв наші дороги асоціюються з поняттям бездоріжжя. Особливо це стосується автотрас у маленьких містах і селах, а також під’їздів до них. Хоча, зауважу, загальний стан головних магістралей помітно поліпшився, з’явилися нові автошляхи. З огляду на Євро-2012 до них прикута особлива увага, адже найперше, що помітять тисячі туристів – це дороги, якими вони будуть пересуватися.

Особлива увага в нашій країні приділяється розвиткові мережі транспортних коридорів. Через Україну пролягають сім автомобільних транспортних коридорів. Це міжнародні транспортні коридори № 3, 5, 9 та національні коридори Балтійське море-Чорне море, Європа-Азія, ЧЕС (Чорноморське економічне співробітництво) і Євроазійський. Загальна протяжність автомобільних доріг за напрямками транспортних коридорів становить 5265, 9 кілометрів, або близько 32 % протяжності доріг державного значення. Тому Укравтодор постійно шукає інвесторів та нетрадиційних джерел фінансування. У 2007 році Укравтодор додатково залучив кредитні ресурси на будівництво, реконструкцію та капремонт доріг. Це автомагістралі Кіпті – Глухів – Бачівськ (на Брянськ), Київ – Харків – Довжанський (на Ростов-на-Дону), Знам'янка – Луганськ – Ізварине (на Волгоград через Дніпропетровськ, Донецьк), Київ – Одеса, Київ – Ковель – Ягодин, Красноперекопськ – Сімферополь, Львів – Кіровоград –Знам'янка (обхід Гроздєво), Харків – Красноград – Перещепине, Перещепине – Новомосковськ, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. За кредитні кошти передбачається виконання протизсувних робіт в Автономній Республіці Крим .

Ведуться ремонтні роботи на автомобільних дорогах транспортних коридорів Євроазіатський (Одеса – Миколаїв – Херсон – Джанкой – Керч) та ЧЕС (Рені – Ізмаїл – Одеса – Миколаїв – Херсон – Мелітополь – Бердянськ –Маріуполь – Новоазовськ) на автодорозі Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. Завершення ремонтних робіт на цих об’єктах дасть можливість забезпечити якісне транспортне сполучення на найбільш завантажених напрямках, підвищити транспортно-експлуатаційні показники мережі автомобільних доріг України до рівня світових стандартів.

– Що робить Укравтодор для будівництва доріг у сільській місцевості?

– Завершення будівництва доріг з твердим покриттям до сільських населених пунктів є головним завданням розбудови автомобільних доріг у сільській місцевості для сполучення сіл із основною мережею доріг, адміністративними та культурними центрами.

Державною службою автомобільних доріг України, починаючи з 1990 року, щорічно спрямовуються кошти на влаштування під’їздів з твердим покриттям до сільських населених пунктів.

Проектом Державної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2007-2011 роки передбачено поліпшити стан доріг у сільській місцевості. Зараз в Україні не мають під'їзних доріг із твердим покриттям 370 населених пунктів протяжністю понад 1,14 тисяч кілометрів. Передбачається, що цю роботу буде завершено у 2009 році.

– Які нові технологічні розробки використовуються в дорожній галузі України?

– За останні півроку багато зроблено для інноваційного розвитку дорожньої галузі. Поширюється застосування нових матеріалів і технологій, які подовжують термін служби доріг і мостів. Це щебенево-мастиковий асфальтобетон, бітумно-емульсійні технології, довговічні матеріали для розмітки доріг на основі холодних і гарячих пластиків, геосинтетичні матеріали.

Цього року планується розпочати розгортання мережі дорожніх метеостанцій на магістральних шляхах. Ці автоматизовані комплекси здатні передбачати утворення ожеледиці за 4-6 годин і більше, що дозволяє своєчасно застосувати протиожеледні матеріали і попередити утворення ожеледиці, а не усувати її.

– Чи відрізняються технології будівництва доріг у нас і за кордоном?

– Загалом, технології схожі. У сучасному світі обмін технічними досягненнями здійснюється досить швидко. Новітні розробки з'являються на українському ринку через 1-2 роки з моменту впровадження у країні-розробнику. Ми тільки відбираємо для себе ті, що найбільше підходять до нашого клімату та наших дорожньо-будівельних матеріалів. Крім того, українські науковці не сидять без діла. Прикладами вітчизняних розробок можуть бути силол – матеріал для захисту цементобетонних конструкцій, сполімост – гідроізоляція для мостів, бітумно-каучукова стрічка для поліпшення поперечних і поздовжніх стиків при влаштуванні асфальтобетонних покриттів тощо.

– Які обсяги робіт заплановано виконати для підготовки дорожнього комплексу України до чемпіонату Європи з футболу?

– Укравтодор розробив галузеву програма будівництва та реконструкції автомобільних доріг до Євро-2012. Вона подана до Кабінету Міністрів і в разі її затвердження буде побудовано 537,2 кілометра нових швидкісних доріг, реконструйовано за параметрами І категорії 78,6 кілометра існуючих міжнародних і національних доріг, капітально відремонтовано 972,2 кілометра міжнародних, національних і регіональних автомобільних доріг. Також буде капітально відремонтовано дорожнє покриття (влаштовані тонкошарові покриття) та поновлено технічні засоби організації дорожнього руху на 2585,1 кілометрі, влаштовано поверхневу обробку та поновлені технічні засоби організації дорожнього руху на 1212 кілометрів. Усього до „Євро-2012” передбачено будівництво та модернізацію доріг на суму 33,5 мільярда гривень, з яких 17% буде профінансовано з державного бюджету, а 83% – з інших джерел фінансування.

– Чи сприяє українське законодавство інвестуванню зарубіжних компаній у нашу дорожню інфраструктуру?

– Щоб організувати будівництво та подальшу експлуатацію автомобільної дороги Одеса – Рені у напрямку Одеса – Овідіополь – Білгород-Дністровський – Монаші за рахунок іноземних інвестицій, потрібно внести зміни до чинного концесійного законодавства. На початку 2007 року Кабінетом Міністрів України було подано до Верховної Ради розроблений Укравтодором з урахуванням вимог міжнародних інвесторів проект закону „Про внесення змін до Закону України „Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг”, в якому передбачено поширення концесії на реконструкцію і ремонт доріг; удосконалення процедури визначення об’єктів концесії та переможця концесійного конкурсу; участь держави у розподілі фінансових ризиків на етапі будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатації автомобільної дороги та надання концесіонерам гарантій повернення інвестицій. Цей проект закону було прийнято тільки у першому читанні. Зараз Укравтодором підготовлено пропозиції для доопрацювання та прийняття проекту цього закону, а також удосконалення постанов Кабінету Міністрів щодо механізму реалізації норм закону. Після прийняття цих змін Укравтодор приступить до розробки конкурсної документації та організує проведення концесійного конкурсу, який і визначить концесіонера, що приступить до розробки проектно-кошторисної документації.

Оцените этот материал:
Источник:
Урядовий портал
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
el torro (Lviv)
Пі.... (сорі) балаболити - не мішки носити! Як мене вже задовбало це пустопорожнє балабольство! Ви кажете, що в Харкові, Запоріжжі погвні дороги! Ви б по Львові проїхались! У нас доріг НЕМАЄ! У нас напрямок руху. У нас ремонт того, що вони називають дорогою, полягає в засипуванні ям в кращому випадку чимось подібним на асвальт, в гіршому випадку - будівельними відходами! Це у нас називається "ремонт доріг ямковим методом". Я це бачив на власні очі! Яке євро? Які дороги? Про що ви говорите? Та ж приїде якийсь голандець на Порше і залишить свою підвіску за 200 м від нашого державного кордону! Розвернеться і скаже: нах мені той футбол, нах я зв"язувався з тими українцями? Печально.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 14
el torro (Lviv)
Пі.... (сорі) балаболити - не мішки носити! Як мене вже задовбало це пустопорожнє балабольство! Ви кажете, що в Харкові, Запоріжжі погвні дороги! Ви б по Львові проїхались! У нас доріг НЕМАЄ! У нас напрямок руху. У нас ремонт того, що вони називають дорогою, полягає в засипуванні ям в кращому випадку чимось подібним на асвальт, в гіршому випадку - будівельними відходами! Це у нас називається "ремонт доріг ямковим методом". Я це бачив на власні очі! Яке євро? Які дороги? Про що ви говорите? Та ж приїде якийсь голандець на Порше і залишить свою підвіску за 200 м від нашого державного кордону! Розвернеться і скаже: нах мені той футбол, нах я зв"язувався з тими українцями? Печально.
Ответить
0
0
zulu (Днепропетровск)
Xyntallar (Одесса) 20.03.08 08:58 Слишком длинно, на самом деле это происходит так: Рада. Ой .. Евро на носу нада шо то решать .. дорог нет чо делать будем ? .. -Предлагаю взять какую то фирму кого то из депутатов и выделить ей 500 млн грв .. Выделили, обналичили и поделилию А дороги??! А дороги нах...
Ответить
0
0
Xyntallar (Одесса)
повесть - как делаются дороги у нас в старне Рада. Ой .. Евро на носу нада шо то решать .. дорог нет чо делать будем ? .. -Предлагаю взять какую то фирму кого то из депутатов и выделить ей 500 млн грв .. УРЯ хорошое предлоджение только ето мало денег очень - - Выкрутятся.. Фирма .. О нам выделили 400 млн гн .. а должны были 500 .. странно .. куда ето 100 подевалось ?ну да ничо тоже хорошо ... будем строить .. так тратим 300 млн а на 100 млн накупим себе бульдозеров.. бульдозерист .. А..какая класная водка..так надо еще сгонять ..Леха толкни как еще пару машин щебня в село соседнее возьми там пожрать чо то ..и выпивона Рабочие .. хазяин де щебень ..де Асфальт ? .. -выкручивайтесь .. та ладно тут много всего ..хватит все равно тут же ж на 100 млн .. будем строить .. Водитель катка .. Вы чо творите ? де асфальт ? ну по---уй буду так кататься сверху .. пусть думают что работаю ..
Ответить
0
0
Xyntallar (Одесса)
Дороги ? а шо ето? ..
Ответить
0
0
zulu (Днепропетровск)
Диметрио (Запорожье) 19.03.08 15:22 Сам работаю в Запорожье и скажу, что хоть в Днепре и планируется Евро, но дорог тут также как и в Запоре нет в принципе :( И подозреваю что и не будет...
Ответить
0
0
wet (vinnitsa)
chego wu peresuwajete?.......... .......nasupjat peska katkom swerxu projdutsa,potom saasfaltirujut i wse budet chiki-piki!
Ответить
0
0
Диметрио (Запорожье)
Понимаю вас мужики))) Особенно когда едешь по нашим городским "автобанам" и думаешь куда уходят бабки... на дороги даже не ямы А окопы с котлованами... Нужен не автомобиль а вездеход на гусеницах... Особенно ужасный вид дороги преобретают после зимы. Думал ЧЕ нам чем то поможет, чего то настроят - а нас кажись уже ничего не изменит, если даже под такой турнир, государство х..й забивает...
Ответить
0
0
ВАДИМ(АНТРАЦИТ) (Антрацит)
Это ж надо так трындеть ???
Ответить
0
0
Нанто (Харьков)
аихудшие дорого=наихудшие дороги :)
Ответить
0
0
Нанто (Харьков)
аихудшие дорого, что я видел - а Днепре... Хотя и в Харькове, и в других городах они тоже не впечатляют..
Ответить
0
0
Степник (Киев)
Олексин (Новочорна) 19.03.08 15:51 Вони довбуть саме нас, оскільки публікують казки представників органів влади.
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
То Диметрио (Запорожье) 19.03.08 15:22 "...У нас в Запорожье, например, дорог просто не существует... " Точно знаю, шо нема належної якості доріг ні в Харкові (таке враження, що там взагалі - після війни та бомбувань дороги не ремонтувались), та у Львові (в першу чергу - вулиць, їх належної ширини). ----------- То Степник (Киев) 19.03.08 15:25 "...Новини про ЄВРО починають потроху задовбувати ІМХО. .." Так це ж добре. Ще б задовбати нам владу з питань підготовки до Євро... А, оскільки більшості з нас, хохлів - "моя хата з краю" - нехай довбуть журналісти своїми новинами.
Ответить
0
0
Степник (Киев)
Урядовий портал це круто:) Новини про ЄВРО починають потроху задовбувати ІМХО. ПС Але сподіваємося, в принципі, як завжди.
Ответить
0
0
Диметрио (Запорожье)
Дороги? О чём вы? Нет темы для разговора...У нас в Запорожье, например, дорог просто не существует... Ну и правильно ведь у нас матчи ЧЕ проводится не планируются)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус