Финальный аккорд


12-й чемпионат Украины в высшей лиге - уже история

Финальный аккорд


Справжній цирк (у плані видовищності!) подарували команди українському вболівальнику під завісу чемпіонату. 35 голів у восьми матчах - у середньому більше чотирьох забитих м`ячів у кожній грі.

Пояснення просте - перед останнім туром в українській вищій лізі, практично усе було зрозуміло, турнірні завдання вирішували лише одиниці - насамперед донецький Металург, Дніпро та Арсенал мріяли про те, щоб комплект бронзових нагород висів саме на їх шиях.

І знову Луцьк. Здавалося б, Кварцяний пішов, про Волинь українські мас-медіа забудуть. Але схоже, що одіозності столиці Волині не бракує і без Віталія Володимировича. Коли на початку другого тайму, у матчі з Дніпром волиняни повели у рахунку 4:1, здавалося інтрига пропала, впевнений, що луцькі вболівальники назвали би ідіотом будь-кого, хто б у цей момент заявив про загальний виграш гостей 5:4. Такого гандикапу голів за такий проміжок часу в українському чемпіонаті ще ніхто не відігрував. Хлопці Кучеревського змогли, як стало відомо пізніше, до бронзи вони не дотягнули, зате восени стартують у Кубку УЄФА. До речі, Венглинський не забив. Третє місце знову заброньоване Донецьком. З Оболонню, для якої цей матч практично нічого не вирішував, донеччани забезпечили результат ще у першому тайм 3:0 (Джамараулі, Ткаченко та Деметрадзе), у другому відверто кепкували з господарів, а після фінального свистка прямісенько на біговій доріжці зробили душ з шампанського. Та й кияни після гри виглядали не надто розчарованими, щоправда до свята гостей не долучалися. Третій претендент - Арсенал - взагалі програв, та й інакше бути не могло. Було б зовсім негарно, якщо б Яремченко передав Шахтар німцю Шустеру після програшу. Не всі б це правильно зрозуміли. Арсенал боровся, але на фініші каноніри Грозного лише п`ят . До речі , в останньому турі Бєлік нагадав себе дворічної давнини. Його красивий удар ножицями через себе приніс перший гол гірняцькій команді. Потім забили Левандовський та Гай. Три нуль дозволяло донеччанам розраховувати на перше місце лише у тому разі, якщо б Металіст у Динамо в Києві виграв сім нуль. Це з області шизофренії ! У Києві усе було мирно: дубль Шацьких, звання кращого бомбардира чемпіонату, візитка Белькевича, буденність Федорова. Харків`яни відповіли двома «П» - Пушкуца та Паляниця.

Інші поєдинки взагалі нічого не вирішували. У Кривому Роз другий склад Кривбасу отримав повну торбу від основи Чорноморця - 2:4. Моряки, яким у зимове міжсезоння пророкували місце у першій лізі, фінішували на екваторі турнірної таблиці. Львів`янин Покора у рідному місті поступився господарю поля югославу Голацу. Незрозуміло? Прості ше - Карпати - Олександрія 3:2. А Запоріжжя не змогло гідно попрощатися з вишкою, розійшовшись у рідних стінах з Таврією 1:1. От і все. Дванадцятий чемпіонат - історія. А вже завтра у приміщенн ПФЛ відбудеться жеребкування календаря нового, тринадцятого чемпіонату України у вищій лізі. Без Металіста та запорізького Металурга, але з кіровоградською Зіркою та бориспільським Борисфеном.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус