Фаны "Карпат" пишут письмо первым людям футбола


Болельщики хотят пользвоаться пиртоехническими средствами во время матчей

Фаны "Карпат" пишут письмо первым людям футбола


Відкритий лист Фан-клубу ФК „Карпати” Львів

Президенту УЄФА п.Ленарту Йоханссону

Президенту ФФУ п.Григорію Суркісу

Президенту ПФЛ п.Равілю Сафіуліну

Шановні панове!

З часу проголошення незалежності України приємно спостерігати, що український футбол завдяки цілеспрямованій політиці його керівництва постійно прогресує і тим самим сприяє інтегруванню нашої держави в європейську спільноту взагалі та в футбольну зокрема.

Завдяки такій політиці українські клуби мають змогу систематично змагатись з провідними європейськими командами і цим самим набиратись як ігрового досвіду, так і досвіду щодо функціонування самих футбольних клубів та розвитку футбольної інфраструктури.

Однією з важливих складових такої європейської футбольної інфраструктури є і культура уболівання за свої команди, зокрема, під час відвідування матчів на стадіонах. Слід зазначити, що і в цьому напрямку в українському футболі вже є позитивні результати. Так вітчизняні спортивні арени все більше досягають рівня кращих європейських зразків.

Уболівальники провідних європейських футбольних чемпіонатів для підтримки своїх улюблених команд використовують різноманітну атрибутику та засоби: шалики, прапори, барабани, труби, піротехніку. При цьому використання даних засобів є цілком легальним та їх продаж приносить футбольним клубам неабиякий прибуток, що також сприяє розвитку футболу в цілому.

Звертаємось до Вас з проханням переглянути та внести зміни в пункти 4.4 та 4.2 (в частині використання піротехнічних матеріалів) „Правил поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів”, прийнятих Президією ФФУ від 24 жовтня 2002 року і тим самим дозволити використання піротехнічних засобів уболівальниками під час відвідування матчів на стадіонах, зокрема, фаєрів, які не перешкоджатимуть проведенню матчів, а також безпеці глядачів та учасників. Такі піротехнічні засоби використовуються виключно на трибунах стадіону і сьогодні широко застосовуються під час матчів провідних європейських команд.

Таке коригування „Правил поведінки глядачів на стадіонах під час відвідування футбольних матчів” суттєво зменшить кількість конфліктів та непорозумінь з службами, які забезпечують дотримання правопорядку на стадіонах під час проведення матчів та надасть футбольному дійству яскравішого забарвлення.

Зважаючи на те, що проблема використання піротехнічних засобів уболівальниками на стадіонах під час матчів є проблемою не лише фанів команди „Карпати”, звертаємось також до фан-клубів інших українських команд з проханням також висловити свою думку щодо даного питання.

Сподіваємось на позитивне вирішення піднятої нами проблеми.

З повагою,

Президія Фан-клубу ФК „Карпати” Львів

29.02.2004 р.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус