Новорiчне звернення президента Федерації футболу України Григорія Суркiса


У Новому році – до нових звершень!

Новорiчне звернення президента Федерації футболу України Григорія Суркiса


Щиро вітаю Вас з Новим, 2006 роком! Нехай він буде роком здійснення усіх наших сподівань і надій, продовженням роботи з розбудови вітчизняного футболу та нових вагомих футбольних справ!

Дякувати року, що минає. Він подарував нам чимало приємних миттєвостей. Національна збірна команда України на чолі з Олегом Блохіним уперше в історії українсь-кого футболу і першою в Європі завоювала путівку до фінальної части-ни чемпіонату світу-2006 в Німеччині, залишивши за бортом змагань таких футбольних грандів, як брон-зовий призер Кубка світу-2002 - збірна Туреччини та чемпіон Євро-2004 — збірна Греції.

Переконаний, що всіх приємно вразила результатом «молодіжка», яка проявила характер та волю до перемоги. Поступившись у першому матчі плей-офф у Маріуполі, у гостях наші хлопці завдали непереможним до цього бельгійським одноліткам єдиної поразки у кваліфікаційному турнірі до молодіжного чемпіонату Старого Світу. Це дозволило підопічним Олексія Михайличенка також вперше в історії цієї команди потрапити до вісімки найсильніших у Європі. І вже 23 травня 2006 року «молодіжка» стартує, вірніше — дебютує, на європершості. Ще дві збірних — 17- та 19-річних — продовжать боротьбу в елітному раунді чемпіонату Європи. Хіба це не свідчення того, що у нашого футболу величезний потенціал, а найбільш гучні здобутки вже не за горами. У цілому нинішній рік видався для національної федерації без перебільшення історичним. До феєричного успіху національних команд можна додати і нелегку перемогу України як одного з трьох кандидатів на проведення Євро-2012. Ви всі мали нагоду бачити кожен наш крок і могли переконатися, наскільки трудомістким і важким був процес, пов'язаний з підготовкою всієї документації та переконливих доказів, що свідчили б на нашу користь та підтвердили спроможність України й Польщі організувати це широкомасштабне дійство. Як один із етапів підготовки до цього форуму розглядаємо проведення фінальної частини чемпіонату Європи серед дев'ятнадцятирічних у 2009 році у Донецькому регіоні. Не так давно Виконком УЄФА ухвалив рішення про проведення свого чергового Конгресу у 2008 році у Києві. Все це стало результатом нашої спільної кропіткої і тривалої роботи.

Приємно, що сьогодні український футбол на підйомі і має серйозний потенціал для подальшого послідовного зростання. Вдвічі приємніше, що це стало можливим завдяки нашій з Вами спільній праці. Все частіше позитивний досвід нашої роботи використовують у своїй діяльності ФІФА та УЄФА. Все частіше українська футбольна федерація стає взірцем для інших. І в цьому немає нічого дивного. За відносно короткий час нам вдалося досягти системності у впровадженні уроку з футболу в загальноосвітніх школах країни. Днями підписано новий договір між федерацією футболу та Міністерством освіти і науки України про подальшу розбудову шкільного футболу на 2005-2008 рр. Це ж стосується і відродження турніру на призи клубу «Шкіряний м'яч».

Уже вдруге спільно зі спортивним товари-ством «Колос» ми реалізуємо проект «Даруймо радість дітям!» — футбольне свято для сільських школярів. Активно розвивається Дитячо-юнацька футбольна ліга України, набирають обертів та досвіду Молодіжний футбольний союз, Аматорська футбольна ліга, нещодавно створено Студентську футбольну лігу, яким належить одна з провідних ролей у розвитку масового футболу та популяризації здорового способу життя.

Все частіше нам довіряють проведення кваліфікаційних раундів чемпіонатів Європи серед юнацьких команд. Вражає розмах інфраструктури, що будується. Впевнений, що вже у новому році ми переїдемо у власний Дім футболу, наблизимо до введення в експлуатацію навчально-тренувальний комплекс в с. Гореничі під Києвом, повністю задіємо побудований центр ім. В.Баннікова на верхньому полі НСК «Олімпійський». Подібна робота активно ведеться в Донбасі, де для юних футболістів будуються нові футбольні поля, що відповідають останнім вимогам УЄФА. У Донецьку та Дніпропетровську розпочато зведення нових суперсучасних спортивних арен з відповідною інфраструктурою.

А візьміть спорудження лише минулого року 400 спортивно-футбольних міні-майданчиків. Атестування і перепідготовка футбольних тренерів, курси та семінари для вчителів фізкультури загальноосвітніх шкіл, випуск науково-методичної літератури, щорічні Всеукраїнські акції «Здрастуй, урок футболу!» та «Футбольні канікули» на Закарпатті — ось неповний перелік того, що зроблено.

І все це — ще один крок до визнання європейською футбольною сім'єю, Виконкомом УЄФА, того, що український футбол самобутній, має хороші традиції і належну перспективу. Все це, безумовно, при-ємно усвідомлювати. Як і самокритично визнавати, що не все ще вдається. Про проблеми та шляхи їх вирішення йшлося на черговому VІІ Конгресі ФФУ, головним підсумком якого є незаперечна теза що ми і надалі мусимо займати широкомасштабну наступальну позицію, аби національна федерація залишалася послідовною у своїй діяльності. І я з упевненістю можу сказати, що наш футбол наполегливо і динамічно рухається до відповідних реалій, пов'язаних перш за все з його визнанням у таких світових і європейських інститутах, як ФІФА та УЄФА.

Усім Вам найсердечніші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай він буде щасливим завдяки здійсненню всіх Ваших мрій!

Оцените этот материал:
Источник:
Григорій Суркiс, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
ветеран (Полтава)
Такой классный сайт, если-бы можно было ещё без автора этого новорiчного звернення обходиться....
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 9
ветеран (Полтава)
Такой классный сайт, если-бы можно было ещё без автора этого новорiчного звернення обходиться....
Ответить
0
0
kirik (Енакиево)
Caras (Енакиево) Спасибо за поздравления. Каким ветром тебя занесло на этот сайт? Где ты чаще бываешь в интернете?
Ответить
0
0
Caras (Енакиево)
kirik (Енакиево) Персонально с праздником.
Ответить
0
0
Caras (Енакиево)
Всех с Новым Годом!У вас на сайте не бывае скучно,и это хорошо.
Ответить
0
0
Антипомаранч (Львів)
ффу Новий рік здається пережив. Вітання всій Україні Вітання всьому українському футболу Вітання Львову Вітання "Аргумент-газеті" та "Аргумент-владі".
Ответить
0
0
Franc (Никополь)
Всех с Новым Годом!!! Даешь чемпионство в ЧМ! Даешь 3-е место Днепру!
Ответить
0
0
kirik (Енакиево)
Славутич (Сан-Франківськ) Сам-то понял что написал. Всех С Новым Годом! Вперед к новым победам.
Ответить
0
0
Славутич (Сан-Франківськ)
Григорій Суркiс Пішов ти нахрєн! бандюк . Я знаю, що тИ це читаєш. Урод!(настрій мені зіпсував >:\ ) Шляк би ті трафиф. (негаличани, не напрягайтесь... ітак не зрозумієте смисл цієї фрази... тим більше після Нового Року :) Всіх ще раз зі святом
Ответить
0
0
грей2803 (ват ям)
Щиро дякую!!! украина в перёд к победе на чм-2006!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус