20 млн. євро на розвиток дитячого футболу Бориспільщини


Подвір’я Щасливського навчально-виховного комплексу, що в Бориспільському районі, сьогодні перетворилось на справжній будівельний майданчик

20 млн. євро на розвиток дитячого футболу Бориспільщини


Подвір’я Щасливського навчально-виховного комплексу, що в Бориспільському районі, сьогодні перетворилось на справжній будівельний майданчик. Потужно ревуть двигуни екскаваторів та бульдозерів, снують навколо них самоскиди, переміщуючи тисячі кубометрів землі. Аби з перших вуст дізнатись, який черговий сюрприз готує знаний в усій області навчальний заклад, вирішив зустрітись із його директором, заслуженим учителем України Йовбаком Юрієм Юрійовичем. Шукати його довелось на тому ж таки будівництві, де він жваво обговорював із виконробом черговий виробничий момент.

— То що ж будуєте, пане директоре?

— Не побоюсь видатись нескромним, якщо скажу, що кращий в Україні сільський спортивний комплекс, який включатиме в себе два стандартних футбольних поля, а точніше стадіони, бо вони будуть обладнані критими трибунами на тисячу та дві тисячі глядацьких місць, тренувальний футбольний манеж під дахом, великий спортивний зал із плавальним басейном і готель з рестораном для проживання футболістів та прийому спортивних делегацій.— Вибачте, Ви, часом, не жартуєте? Які ж то кошти потрібні для втілення у життя цього задуму? Щось не повідомлялось про відкриття у Щасливому родовища нафти чи газу!

— Жартувати дійсно хочеться, бо гарного настрою додає думка про те, що все це насправді незабаром буде. А якщо серйозно, то вартість проекту складає 20 млн. євро! І хоча нафти та газу у нас вочевидь немає, однак понад рік тому у колективу школи склалися міцні партнерські стосунки з головою правління ЗАТ «Українська страхова компанія «Княжа» Кіндзерським Юрієм Івановичем прагнення якого розвивати в рідній державі дитячий футбол співпали з уже існуючими нашими напрацюваннями у цій царині. Саме він і фінансує всі роботи.— Виходить, що це один із найбільших інвестиційних проектів у нашому районі? Можете розповісти про нього більш детально?

— Звичайно. Однак, аби довідатись про все достеменно, Вам краще запитати про це у самого Юрія Івановича.

А через декілька днів ми завітали до головного київського офісу страхової компанії «Княжа», де й зустрілись із паном Кіндзерським. Це доволі молода енергійна людина, яка чітко визначилась зі своїми життєвими пріоритетами і, що найголовніше, знає, як їх реалізувати.

— Пане Юрію, що привело Вас, успішного бізнесмена, уродженця Львівщини, до Бориспільського району і, зокрема, в село Щасливе?

— Якщо коротко, то це футбол. На той час я вже мав певний досвід організації дитячих футбольних клубів на Львівщині. Вони і сьогодні успішно виступають на першість області. А коли наша страхова компанія перенесла свій головний офіс до Києва, виникло бажання подібне зробити і в столичному регіоні. Мій гарний приятель, заслужений майстер спорту Віктор Іванович Хлус переконав, що кращого місця, ніж Бориспільщина, яка ще недавно була представлена у Вищій футбольній лізі України «Борисфеном», для цієї справи годі й шукати. Поїздка ж із ним до Щасливського НВК, ознайомлення зі шкільним футбольним «господарством» і особливо змістовна бесіда з директором Юрієм Йовбаком розвіяли мої сумніви. Вибір було зроблено. Ми вирішили створити футбольний клуб «Княжа», до якого б влились дитячі колективи, що були в Щасливому і вже тоді високо котувались не тільки на обласному, а й на всеукраїнському рівні. Вершиною своєрідної клубної піраміди стала однойменна команда другої ліги, яку нам вдалося досить швидко створити та зареєструвати. Перші свої ігри вона проводила на шкільному стадіоні, а пізніше ми порозумілися та знайшли підтримку у Бориспільського міського голови Анатолія Соловйовича Федорчука, який люб’язно погодився здавати нам в оренду місцевий стадіон «Колос».

— Те будівництво, що ведеться у Щасливому, є складовою Вашої стратегії розвитку клубного футболу?

— Безперечно. Як не можна уявити сьогодні футбольну команду поза клубом, так і клуб не може існувати без розвинутої інфраструктури, серцевиною якої є спортивна база. Саме відсутність цих важливих елементів і стала, на моє переконання, однією з головних причин трагедії «Борисфена». Аби не повторити цей гіркий досвід, маємо про все подбати завчасно.

— Страхова справа і футбол. Як на мене, дещо дивне поєднання. Чи не так?

— То лише на перший погляд. Свого часу я сам досить пристойно грав у футбол. Однак серйозна травма завадила продовженню кар’єри професійного футболіста. Хоча пристрасть до цієї гри залишилась на все життя. Тепер щодо страхування. Ми надаємо клієнтам найрізноманітніші послуги, захищаючи їх від усіляких життєвих ризиків. А чи не можна розглядати наші інвестиції в дитячий футбол як своєрідний захист підростаючого покоління від негативних впливів вулиці, куріння, алкоголю, наркотиків? Адже ті гострі проблеми, які існують у сьогоднішньому молодіжному середовищі, порожньою балаканиною не вирішиш.

— Однак, закони бізнесу вимагають, аби кожна інвестиція давала прибуток. На які дивіденди розраховуєте Ви?

— Вкладення бувають різні. Від одних очікуєш результату негайно, а інші — розраховані на перспективу. До останніх належать і інвестиції в дитяче здоров’я, які в майбутньому повернуться здоровою нацією і, врештірешт, міцною державою. Проте, ми розраховуємо не тільки на дивіденди віртуальні, а й на цілком реальні. Скажімо, від надання платних послуг усім бажаючим зміцнити своє здоров’я в плавальному басейні чи на футбольних майданчиках, коли ті не будуть задіяні в тренувальному процесі.

— Ваш альтруїзм і, зрештою, реальний патріотизм викликають захват та глибоку повагу. А як до Вашої діяльності ставляться можновладці?

— Я до них ніколи не звертався і хочу, щоб мені ніхто не заважав. А що стосується влади місцевої, то я щиро вдячний депутатам Щасливської сільської ради, голові Михайлу Єрмаковичу за розуміння і підтримку при виділенні в оренду земельної ділянки під наші споруди. Адже було чимало скептиків, які стверджували, що насправді збудують не спортивні об’єкти, а якісь бари чи казино. Думаю, два красеністадіони, які почнуть працювати уже в червні цього року, цілком спростують ці чутки.

— Якою Ви бачите перспективу футбольного клубу «Княжа»?

— Ми будемо працювати над тим, аби наші команди грали в усіх турнірах, починаючи від Вищої футбольної ліги і закінчуючи різноманітними дитячими змаганнями. Вже сьогодні перед колективом стоїть завдання виходу до Першої ліги. При комплектуванні перевагу будемо надавати місцевим вихованцям. Саме щасливські юнаки складають нині половину команди. Щодо легіонерів, то, вважаю, більш перспективним вкладання коштів у футбол український.— Нам залишається щиро побажати успіхів у всіх Ваших починаннях як бізнесових, так і футбольних.

P. S. Як добре, що благородна справа Семиренків, Терещенків та інших великих меценатів в Україні не загинула.

Спілкуючись з Юрієм Івановичем, мимоволі відзначав його прекрасну українську мову, якою сьогодні, на превеликий жаль, ще рідко послуговуються у сфері бізнесу.

І насамкінець. Шановні бориспільці! Ми з вами хоч раз у житті добровільно чи примусово звертаємось до страхових установ. А потім час від часу думаємо, а куди ж пішли наші грошики? Страхові внески «Княжої» повертаються нашим дітям. То чи ж не варто і нам стати саме її клієнтами?

Оцените этот материал:
Источник:
Василь Галатенко, Borvisti.com.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
13 (Boryspil)
Насос (Львів) 16.05.07 13:43 ФК Княжа и ФК Львов оба принадлежат СК Княжа, делай выводы :-) На колосе кстате были замечени ребята в футболках ФК Львов
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 12
13 (Boryspil)
Насос (Львів) 16.05.07 13:43 ФК Княжа и ФК Львов оба принадлежат СК Княжа, делай выводы :-) На колосе кстате были замечени ребята в футболках ФК Львов
Ответить
0
0
13 (Boryspil)
Ну и в догонку добавлю уже свою статью про ту же Княжу за 2005 год . http://www.ua-football.com/ukrainian/news/436e27cd... как видим с статье в этом году они планировали выход в первую лигу, так что команда довольно планово идет к своей целе, теперь посмотрим , как будет с амбициями дальше :-)
Ответить
0
0
13 (Boryspil)
SLVS (Kiev) 16.05.07 12:56 И ничего они не мутили, в Щаслывом как минимум больше десяти лет хорошая детская футбольная школа, тот же Борисфен в одно время состоял из учеников одного класса этой школы
Ответить
0
0
13 (Boryspil)
SLVS (Kiev) 16.05.07 12:56 А че ты удивляешся, люди с амбициями, первый проект Щасливого за занимал 4 и 7 место в высшей лиге ( Борисфен)...теперь Щаслывое работает на Княжу. А то что сотка земли между Борисполем и метро Бориспольская стоит дорого это естественно, извени жить в нормальном доме( имли даже квартире) в 10-15 минутах езды до метро как то приятней чем в муравейниках на Позняках и Оболлони. Соответвенно и инфраструктура переезжает в пригороды :-)
Ответить
0
0
Насос (Львів)
хмм.. Кіндзерський.. а чи не той то пан шо фк Львів фінансує? Може і в нас скоро почне шось таке будувати?
Ответить
0
0
SLVS (Kiev)
Ну совсем не заказная статья, аж плакать хочеться :), такие благодетели. Шото тут не чисто... Блин, кто-нибудь видел это Щасливое? Это другая страна. Там сотка земли стоит дороже чем в Киеве, при том что купить ее там уже не возможно. У одного моего друга дом в этом "селе", все соседи депутаты, а сын Ющенко вобще там целый котеджный городок строит. Такой себе местный Голливуд. Как это они смогли все это замутить с футболом...
Ответить
0
0
partizan333 (stamford)
ze duge dobre!!!!!!!!!
Ответить
0
0
_Vlad_ (Харьков)
УДАЧИ.
Ответить
0
0
partizan333 (stamford)
dddddd
Ответить
0
0
partizan333 (stamford)
dddddd
Ответить
0
0
lazik (Рівне)
Страхові внески «Княжої» повертаються нашим дітям. То чи ж не варто і нам стати саме її клієнтами? Василь Галатенко, Borvisti.com.ua НЕВАРТО ! Хоча є ще в Україні Льоні Голубкови ...
Ответить
0
0
Фанат Дніпра (Дніпропетровськ)
Нічого собі!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус