"Іван" розпочав із поразки


У середу, 20 червня, відбулися перші матчі Кубку регіонів УЄФА серед аматорських колективів

"Іван" розпочав із поразки


У середу, 20 червня, відбулися перші матчі Кубку регіонів УЄФА серед аматорських колективів, що проходить у Болгарії. Представник України – одеський «Іван» свій стартовий поєдинок на цьому турнірі програв польській команді «Дольношляськи» з рахунком 1:2. В іншому матчі групи В швейцарський «Тичино» був сильнішим за португальський «Авейру» – 2:0.

Перевага в зрості

На турнірах такого рангу одеський колектив виступає вперше, тож на початку зустрічі наші хлопці не уникнули хвилювання. Суперники значно переважали підопічних Сергія Сухорученка в зрості та діяли головним чином у силовій манері. Попри це, українці намагалися грати, використовуючи довгі та верхові передачі, що ставали легкою здобиччю поляків.

Гольовий момент

Втім, саме «іванівці» створили перший небезпечний момент у матчі, але нашому єдиному форварду Сергію Кучеренку забракло влучності під час завершення стрімкої та ефектної комбінації, розіграної низом. На жаль, надалі футболісти з Південної Пальміри продовжували діяти через «другий поверх», не вразивши змістовністю своїх атак.

Помилка українців

Не обійшлося й без помилок у захисних порядках одеситів. На 20-й хвилині одна з них призвела до першого голу в наші ворота. Поляки заробили штрафний неподалік від володінь Максима Малюти. Удар Міхала Судоля прийшовся в «стінку», а далі українські оборонці лише спостерігали, як Лукаш Османськи, першим устигши на відскок, «розстріляв» голкіпера з близької відстані.

Шанси поляків

«Іван», звичайно, намагався відновити рівновагу, але, за виключенням двох напівмоментів, нічого путнього так і не створив. Натомість суперник мав іще декілька нагод збільшити рахунок. Найреальніший шанс не використав усе той же Судоль, влучивши з чергового штрафного в поперечину. Проявив майстерність і Малюта, здійснивши чудовий «сейв» після удару Маріуша Садовськи.

Вимушена заміна

Наприкінці першої половини гра кардинально змінилася – замість травмованого капітана одеситів, півзахисника Олексія Шикери на поле вийшов форвард Тарас Фомук. Сергій Кучеренко, котрий до цього виконував роль наконечника, зайняв свою улюблену позицію «під нападаючими», завдяки чому дії «Івана» стали більш змістовні. Включивши пресинг, команда затисла опонентів на їхній половині поля.

Вдалий контрвипад

Однак, зосередивши увагу на атаці, українці пропустили контрвипад. На самому початку другого тайму Садовськи, отримавши довгу передачу, прорвався крізь оборонні редути нашої команди й, вийшовши віч-на-віч із Малютою, не залишив тому жодних шансів. Втім, це, здається, тільки спонукало «іванівців» ще більше посилили тиск на ворота суперників.

Відповідь одеситів

Вдалою виявилася ще одна заміна. Саме Юрій Сивобородько, вийшовши замість Сергія Зенкова, організував гол у відповідь: отримавши м’яча на лівому фланзі, він пройшов до штрафного майданчика й видав відмінну передачу на Фомука. Нападник пробив повз голкіпера поляків Ернеста Баліцьки. Після голу перевага повністю перейшла на бік «Івана», котрий створив досить гольових моментів. Однак із реалізацією в одеситів не склалося.

Втрачено ще не все

«Це була дуже напружена гра. На жаль, ми не змогли забити до перерви, тому нам було надзвичайно важко відіграти два м’ячі за другий тайм. Так, ми поступилися. Але попереду ще два поєдинки, в яких хлопці намагатимуться здобути шість очок», – зазначив наставник «Івана». Так, підопічні Сухорученка не втратили шансів на вихід до фіналу Кубку регіонів, але для цього їм замало виграти матчі з «Авейру» й «Тичино» – треба сподіватися, що швейцарці в п’ятницю переможуть поляків.

«Іван» – «Дольношляськи» – 1:2

Склад «Івана»: Малюта, Вітвицький, Євстаф’єв, Шарабура, Середа, Калиновський, Ніколаєв, Шикера (Фомук, 41), Войніков, Зенков (Сивобородько, 46), Кучеренко.

Оцените этот материал:
Источник:
Євген Лебедєв, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Inferno (Одесса)
ігор868686 (Тернопіль) 22.06.07 01:28 кстати хорошая команда...в отличии от вас в УЕФА катает...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
Inferno (Одесса)
ігор868686 (Тернопіль) 22.06.07 01:28 кстати хорошая команда...в отличии от вас в УЕФА катает...
Ответить
0
0
[SP] (kiev)
приз зрительских симпатий получает польский Дольношляськи :) 2-е место за Иваном)
Ответить
0
0
Дмитро (Харків)
А это не Гецко команда?
Ответить
0
0
ігор868686 (Тернопіль)
Представник України – одеський «Іван» Ванька вперед! Бугагага!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус