"Нова Ера" розпочинає й виграє


На центральному пляжі Іллічівська завершився четвертий Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу серед команд вищої ліги

"Нова Ера" розпочинає й виграє


На центральному пляжі Іллічівська завершився четвертий Гран-прі чемпіонату України з пляжного футболу серед команд вищої ліги. Переможцем заключного відбірного етапу стала київська «Нова Ера», що в фінальному двобої в додатковий час подолала земляків із «Плеса» – 4:3.

Два дербі в один день

Матч між лідерами змагань, які рівно подолали всю турнірну дистанцію, продемонструвавши найбільш збалансований футбол серед усіх учасників, мав визначити, кому з них фінішувати на першому місці, кому – на другому. Втім, чи варто дивитися в таблицю, коли мова йде про дербі! Он у зустрічі за третє місце – між одеськими «Марріоном» і «Глорією» – пристрасті не вщухали навіть після фінальної сирени, яка зафіксувала перемогу перших – 2:1...

Дві різні половини

Столична суперечка поділилася чітко на дві половини. До 20-ї хвилини опоненти діяли дуже обережно, воротарі – Лисенко з «Нової Ери» та Ясиновський з «Плеса» – вступали у гру лічені рази (і діяли дуже впевнено). Але після того, як Юрій Головін реалізував штрафний, гра пішла на зустрічних курсах. За хвилину міг подвоїти рахунок Корнійчук, але влучив у поперечину. Небезпечним ударом відповів Хардіков – м’яч просвистів вище воріт. Так, за мінімальної переваги «Нової Ери», суперники й пішли на перерву, що виявилася не останньою.

На зустрічних курсах

На першій же хвилині третього тайму Головін відзначився ще раз. Однак невдовзі Мандрика в контратаці з другої спроби пробив Лисенка. Знову не встигла секундна стрілка оминути повне коло, як відрив було поновлено: на «п’ятачку» спритнішим за інших виявився Арановський – 3:1. На 33-й хвилині плесівець Ясинський загострив інтригу, забивши зі штрафного. І, нарешті, той-таки Мандрика, протаранивши оборону суперника по центру, зрівняв рахунок за хвилину до сирени.

Крапку поставив Борсук

Вирішальним став момент в овертаймі, коли Борсук забив з-під Директоренка. Цей трудовий гол і став переможним. На останній хвилині гри Мандрика вратив шанс зрівняти рахунок – його удар упритул Лисенко парирував, завершивши ефектним сейвом переможний для своєї команди турнір. Організатори опинилися перед важким вибором, присуджуючи титул найкращого голкіпера. У підсумку приз отримав воротар «Марріона» Баблуані.

Усі – по місцях

А найкращим гравцем Гран-прі став лідер ПФС Сугак. Севастопольці вперше фінішували не останніми, в поєдинку за 5-е місце перемігши «Кремінь» в серіі пенальті. Доля сьомої сходинки також вирішувалася у післяматчевій лотереї: «Старт-Іллічівець» переграв екс-чемпіона – «Майндшер». Таблиця відбірного турніру набула такого остаточного вигляду: «Нова Ера» – 38 очок, «Плесо» – 36, «Марріон» – 26, «Кремінь» – 23, «Глорія» – 22, «Старт-Іллічівець» – 20, «Майндшер» – 12, ПФС – 5.

До зустрічі в Гідропарку

Отже, з 8 по 12 серпня в київському Гідропарку пройде фінальний турнір чемпіонату країни. До першої групи увійшли «Нова Ера», «Марріон» і «Старт», до другої – «Плесо», «Кремінь» і «Глорія». По дві кращі команди за підсумками одноколового турниру виходять до півфіналу. «Майндшеру» й ПФС треба буде відстоювати своє право виступати в еліті в матчах проти двох найкращих колективів першої ліги.

Оцените этот материал:
Источник:
Юрій Корзаченко, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Blasco (Одесса)
Болею за Маррион. И название им придумал и логотип разаработал! Вот так!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
Blasco (Одесса)
Болею за Маррион. И название им придумал и логотип разаработал! Вот так!
Ответить
0
0
metr (Кременчуг)
Кремень мы в тебя верим!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус