Виконком ФФУ: пропозиції і висновки


Виконавчий комітет Федерації футболу України розглянув пропозиції змін і доповнень до Статуту ФФУ, проект нової організаційної структури національної асоціації та затвердив новий склад її Експертної комісії

Виконком ФФУ: пропозиції і висновки


У четвер, 13 вересня, Виконавчий комітет Федерації футболу України розглянув пропозиції змін і доповнень до Статуту ФФУ, проект нової організаційної структури національної асоціації та затвердив новий склад її Експертної комісії. Наостанок керівники ФФУ ознайомилися з висновками інспекції УЄФА й ФІФА стосовно будівництва торгового комплексу перед НСК «Олімпійський», а також звернулися до Виконкому УЄФА із проханням розслідувати інформацію щодо останніх заяв, нібито висловлених президентом Федерації футболу Хорватії Влатко Марковичем.

Гармонія з ФІФА і УЄФА

Насамперед члени Виконкому розглянули пропозиції змін та доповнень до Статуту ФФУ. «Загалом, корективи до нині існуючого документу незначні, − зауважив перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко. − Одначе всі вони спрямовані на гармонізацію статутних вимог ФФУ із відповідними нормативами ФІФА та УЄФА. Всі потенціальні зміни погоджені з керівником правової та юридичної роботи УЄФА». Врешті-решт, Виконком проголосував за винесення цього питання на розгляд IX позачергового Конгресу ФФУ, який і повинен затвердити нову редакцію Статуту.

Новій структурі − бути?

Нову організаційну структуру національної асоціації також запропонують на розгляд делегатів Конгресу. «Зважаючи на завдання, що постають перед Федерацією футболу України в зв’язку з підготовкою до Євро-2012, нам необхідно вдосконалити структуру ФФУ. Відповідно до нашого проекту, з’являться нові комітети й підрозділи, деякі з існуючих припинять діяльність, інші змінять повноваження. Звісно, важливу роль у новому форматі гратиме Виконавча дирекція Євро-2012», − відзначив перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко.

Судові позови

Тривалу дискусію викликало питання про судові позови до Львівської і Сумської регіональних федерацій та правомочність участі їх делегатів у роботі IX позачергового звітно-виборного Конгресу ФФУ. До ФФУ надійшла копія рішення Галицького районного суду м. Львова, що цим документом забороняється участь делегатів від Львівської обласної федерації футболу у Конгресі ФФУ. Судова тяганина відбувалася й стосовно звітно-виборчої конференції Сумської обласної федерації. На цих прикладах президент ФФУ Григорій Суркіс закликав регіональних керівників футболу зробити висновки щодо порядку реєстрації колективних членів місцевих організацій та легітимності рішень, що приймаються.

Оновлений склад Експертної комісії

Виконком обговорив діяльність Експертної комісії ФФУ. Голова цього органу Костянтин Вихров поскаржився, що на членів комісії останнім часом чиниться відчутний психологічний тиск, тож у такому складі вона працювати не може. Виконком прийняв відставку Експертної комісії, пізніше проголосувавши за новий її склад. Отже, віднині апеляції суб’єктів футбольної діяльності розглядатимуть кияни Костянтин Вихров і Сергій Дзюба, Олександр Дегтярьов (Одеса), Валерій Онуфер (Ужгород) і Мирослав Ступар (Івано-Франківськ).

Повноваження експертів

Також вирішено, що Експертна комісія повинна займатися виключно розглядом ключових моментів матчів, а саме: призначенням чи непризначенням пенальті; скасуванням неправильно забитого м’яча; винесенням рішень щодо дисциплінарних санкцій. Усіма іншими суперечливими питаннями, які виникають протягом змагань, займатиметься Контрольно-кваліфікаційна комісія при Комітеті арбітрів.

Прохання про розслідування

Наостанок Виконком ознайомився з висновками інспекції УЄФА та ФІФА стосовно будівництва торгового комплексу перед НСК «Олімпійський», а також вирішив направити до УЄФА прохання розслідувати факт поширення у пресі провокаційних заяв, нібито висловлених президентом Хорватського футбольного союзу Влатко Марковичем, стосовно нечесної перемоги України та Польщі в тендері Євро-2012.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
White (Киев)
Всё там правильно написано. Речь идёт о том, что ЭК выносит своё мнение по поводу действий судьи в вопросах "призначення чи непризначення пенальті; скасування неправильно забитого м’яча".
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
White (Киев)
Всё там правильно написано. Речь идёт о том, что ЭК выносит своё мнение по поводу действий судьи в вопросах "призначення чи непризначення пенальті; скасування неправильно забитого м’яча".
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
То Хм (Хм) 14.09.07 15:45 Тут, певне, вкралася помилка перекладу з російської. Адже не таємниця, що клерки з ФФУ (і, в першу чергу, в ПФЛ) не поважають державну мову. Але у ФФУ намагаються хоч позірно дотримуватись законів України. В ПФЛ взагалі закони не писані. Там - "тайга - дом, медведь -хазяин". Там своя мова.
Ответить
0
0
lazik (Рівне)
Дзюба эксперт !!! Писец в сурковом царстве ...
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
Шановний Павло Булах! Погодьтеся, ці рішення (щодо оновлення ЕК) - певний крок уперед з боку ФФУ. І, не в останню чергу, завдяки Вам. Одного із Журналістів, який ратує за відкритість та чесність суддівського корпусу. (з-за нашої, вболівальників, посильної допомоги.) Вітаю всіх. Тепер залишилося додушити КАУ. Чи, може, я помиляюсь? Є ще деякі закриті структури у ФФУ? ЗІ: Правда, те, що кандидатуру Мельничука в ЕК заблокували - це мінус. ЗІІ: А чому у цій інформації відсутня інфа про склад претендентів до нової ЕК?
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус