А судді хто?


Останній тур чемпіонату України з футболу приніс низку критичних висловлювань на адресу арбітрів

А судді хто?


Останній тур чемпіонату України з футболу приніс низку критичних висловлювань на адресу арбітрів. Президент "Арсеналу" Вадим Рабінович розкритикував суддю матчу з "Ворсклою", заявивши, що він убив футбол. "Коуч" "Карпат" Валерій Яремченко невдоволений роботою судді гри з "Динамо", а тренер "Нафтовика-Укрнафти" Валерій Городов роботою рефері у двобої із запорізьким "Металургом".

Спробуємо розібратися з тими суддями, які будуть обслуговувати ігри другого кола чемпіонату України. На весняну частину першості затверджено до роботи 20 суддів. Здебільшого, це стара гвардія, але й з`явилася молодь. Серед "новачків" молоді і вже відомі прізвища - 31-річний Юрій Вакс, який за свій арбітраж у грі "Динамо" - "Металург" відсторонений від змагань до закінчення сезону.

Ще один дебютант 32-річний Анатолій Абдула скандально відомий по грі "Арсенал" - "Ворскла". Свій арбітраж суддя розпочав у першій лізі у 2006 році і вже в цьому сезоні був допущений у вищу лігу, відсудивши лише сім ігор...!

Ще одне нове обличчя із неновим для суддівства прізвищем - 29-річний Олександр Дердо. Син голови Комітету арбітрів України Віктора Дердо, розпочав суддівство у 2005 році, провівши 14 матчів і ось, він в елітному дивізіоні, де за одну гру суддя отримує більше 2 тисяч доларів гонорару, офіційно...

За інформацією нашого джерела усі три судді стали наслідком реформи, яку забажав президент ФФУ Григорій Суркіс. Утім, відбір проводився не за професійними якостями, а за їх прихильністю до тієї чи іншої людини.

Усі інші рефері у цьому списку - це відомі футбольній громадськості люди. Кожен з них неодноразово отримував покарання у виді дискваліфікації, але вони продовжують судити і помилятися.

Раніше у суддівському корпусі працювала одне потужне суддівське угруповування, яке очолював екс-голова комітету арбітрів України Сергій Татулян. Зі своїми суддями вони працювали на результат замовника, і гроші дерибанилася порівну між босом і суддею, який виконував замовлення. До людей, які віддані Татуляну, з нинішнього списку можна віднести Віталія Годуляна, Ігоря Подушкіна, Юрія Грисьо та Олега Зубарєва.

Після приходу на посаду керівника голови комітету арбітрів України Віктора Дердо, він трохи зменшив вплив Татуляна на арбітрів. Хоча до сих пір можна з упевненістю сказати, що Татулян впливає на українських рефері, оскільки є віце-президентом ФФУ і людиною дуже близькою до Григорія Суркіса.

Що стосується Віктора Дердо, то джерела відзначають, що він дійсно намагається зробити суддівство більш-менш чесним, але дуже багато людей вставляють йому палки в колеса, оскільки нинішня ситуація в українському арбітражі їх цілкоми влаштовує.

Судді затверджені на друге коло чемпіонату України.

Абдула Анатолій, арбітр (Харків, 31 рік, 7 матчів станом на 01.01.2007 року)

Вакс Юрій, арбітр (Сімферополь, 31 рік, 32 матчі)

Венгер Євген, арбітр (Київ, 43 роки, 12 матчів)

Геренда Євген, арбітр (Калуш, 43 роки, 11 матчів)

Годулян Віталій, арбітр (Одеса, 40 років, 112 матчів)

Грисьо Юрій, арбітр (Львів, 34 роки, 27 матчів)

Дердо Олександр, арбітр (Іллічівськ, 29 років, 14)

Деревінський Олег, арбітр (Київ, 41 рік, 21 матч)

Жуков В'ячеслав, арбітр (Донецьк, 40 років, 56 матчів)

Задіран Сергій, арбітр (Дніпропетровськ, 45 років, 9 матчів)

Зубарев Олег, арбітр (Донецьк, 41 рік, 53 матчів)

Іщенко Ігор, арбітр (Київ, 41 рік, 169 матчів)

Мосейчук Юрій, арбітр (Чернівці, 36 років, 20 матчів)

Орєхов Олег, арбітр (Київ, 41 рік, 54 матчі)

Подушкін Ігор, арбітр (Харків, 44 роки, 68 матчів)

Сіренко Володимир, арбітр (Сімферополь, 45 років, 42 матчі)

Шандор Андрій, арбітр (Львів, 41 рік, 78 матчів)

Швецов Віктор, арбітр (Одеса, 39 років, 12 матчів)

Шебек Сергій, арбітр (Київ, 47 років, 230 матчів)

Шмигельський Орест, арбітр (Львів, 39 років, 14 матчів).

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Тигра (Крым)
Кстати за сыночка Дерду надо просто бортануть на вольные хлеба... а "сына" пусть судит... надолголи без папиной подпорки? Да зажралась федерация... кладут на совесть.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 15
Тигра (Крым)
Кстати за сыночка Дерду надо просто бортануть на вольные хлеба... а "сына" пусть судит... надолголи без папиной подпорки? Да зажралась федерация... кладут на совесть.
Ответить
0
0
Тигра (Крым)
А как норвежский фантомас МД в полуфинале опустил? Ну не збивал Михалик никого и всё тут...
Ответить
0
0
бандюк (Горловка)
а Зубарев, по-моему, не из Донецка. Он из Славянска.
Ответить
0
0
Tavr (*-*) (Симферополь)
И среди футболистов та же песня. Кругом чьи-то сынишки да родственники. И откуда после этого браться классным футболистам?
Ответить
0
0
spravedliviy! (Донецк)
Тут можно фекать-бекать, но действительно в последнее время судейство никакущеее. некоторые матчи просто смотреть невозможно... я раньше всегда старался посмотреть игру Динамо, хоть я и антиболельшик этой команды, но всеравно было интересно как они играют, как лихо проворачивают свои острые контратаки... но сейчас я нимогу выседеть у телеэкрана и 10 минут - меня уже немного заболбало такое судейство явно в сторону действующего "чемпиона"... Игру Динамо сейчас могут смотреть только болельщики самого Динамо, других такая игра и такое судейство просто бесит. Суркис скоро доиграется, что люди начнут плеваться при звуке "Динамо". Неужели он не понимает, что такими установками отбивает поклонников Динамо и снижает рейтинг команды.
Ответить
0
0
ява (б, церковь)
Иван Сирко! Ты случайно не больной на голову?
Ответить
0
0
etomist (Cherkasy)
Печально, все, печально. Как вобщем и во всей стране. Будем надеяться, что если и будет премьер-лига, то ВСЕХ судей выберут клубы голосованием, причем по принципу не больше 1(2) голосов против, чтоб "свои" с в о л о ч и не прошли.
Ответить
0
0
SLFC (Львів)
Дердо Олександр, арбітр (Іллічівськ, 29 років, 14) - ай маладца татка сина (ще й не Київський а з Іллічівця) Грисьо Юрій, арбітр (Львів, 34 роки, 27 матчів) - ай ще один маладца татка сина Львівської П..едерації Футболу
Ответить
0
0
P T ushkin (Харьков)
Суркіс-жид сьел мозг украинца Івана Сірко.
Ответить
0
0
Ragnarik (Kiev)
Очередная заказуха. Задолбали уже.
Ответить
0
0
karpaty (Львів)
((За інформацією нашого джерела усі три судді стали наслідком реформи, яку забажав президент ФФУ Григорій Суркіс. Утім, відбір проводився не за професійними якостями, а за їх прихильністю до тієї чи іншої людини.)) Це ключова фраза в статті. І як ніколи правдива. Все встає на свої місця. Всі "новачки" є якимось чином прихильні до Динами - читай до Суркіса. П.С. не заспокоюйте себе термінами "то заказуха". Краще подумайте, чому такі факти вспливають в українському футболі.
Ответить
0
0
P T ushkin (Харьков)
Статья на украинском, это значит про несправедливость
Ответить
0
0
vov4ik (Хмельницкий)
uh (Kiev) 19.03.08 19:00 может и заказуха... но на 90%, как по мне, правда. Ты глянь на арбитром 1 и 2 лиг. Там есть толковые люди! Но они сидят там годами!!!! и перспективы судить вышку у них нет - надо дать много денег или быть сыном Дердо)) А дать много - значит в каждом матче брать... но не у всех ещё совесть пропала.
Ответить
0
0
uh (Kiev)
Однако источник какой серьезный. И автор несомненно из "акул пера", раскопал такие подробности - как делят, про "Дердо пытается, но в колесах палки" :-)) Короче похоже на заказную статью
Ответить
0
0
Devastator (Donbass capital)
Однако, все равно Суркиса не посадят:-)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус