Виконком ФФУ: Fair Play – не на папері


Президент ФФУ Григорій Суркіс визнав: проблема матчів із наперед фіксованим результатом існує

Виконком ФФУ: Fair Play – не на папері


На черговому засіданні Виконкому ФФУ особливо гарячі дебати викликав розгляд питання стосовно висновків Комісії ФФУ з етики та чесної гри щодо заяви в ЗМІ генерального менеджера ФК «Дніпро» (Черкаси) Вячеслава Заховайла стосовно пропозиції спортивного директора ФК «Сталь» (Дніпродзержинськ) Віктора Маслова зіграти договірний матч першості України.

Проблема договірних матчів

У цьому зв’язку президент ФФУ Григорій Суркіс визнав: проблема матчів із наперед фіксованим результатом існує. В історії проведення всеукраїнських змагань органи футбольного правосуддя двічі довели, що суперники не вели належної спортивної боротьби. А напередодні цього сезону керманич ПФК «Олександрія» Микола Лавренко заявляв, буцімто він знає, які поєдинки першості серед команд першої ліги вже «розписані». Отже, напередодні поновлення весняної частини змагань президенти і власники клубів всіх дивізіонів за ініціативи ФФУ домовилися розпочати життя «із чистого аркуша», дотримуючись правил «Чесної гри».

Резонансна заява

Ось чому заява у ЗМІ генерального менеджера черкаського «Дніпра» В’ячеслава Заховайла про те, що з боку в.о. головного тренера дніпродзержинської «Сталі» Віктора Маслова надійшла пропозиція зіграти договірний матч, викликала чималий резонанс у футбольних колах. До того ж за чотири дні до гри, що відбулася 3 квітня 2008 р. (1:1) представник «Дніпра» повідомив виконавчого директора ПФЛ Анатолія Попова і куратора першої ліги Валерія Баглая про факт розмови з Масловим, під час якої тренер «Сталі» й пропонував наперед домовитися про підсумок майбутньої гри.

Байдужість ПФЛ

Втім, адміністрація ПФЛ жодним чином не відреагувала на цю інформацію, хоча ст.2 Положення про Бюро ПФЛ визначає в якості основної мети діяльності ПФЛ оперативне вирішення питань, що виникають у ході проведення змагань, на основі вимог чинного законодавства України, нормативних документів ФІФА, УЄФА, ФФУ та ПФЛ, а ст.3 того ж Положення відносить до завдань Бюро ухвалення рішень за форс-мажорних обставин.

Самоусунення Бюро

Відтак, усвідомлюючи важливість вирішення проблеми договірних матчів (на чому наголошувалось в Меморандумі чесної гри між командами першої ліги арбітрами та делегатами від 29 лютого 2008 р.), ПФЛ в особі своїх посадових осіб була зобов’язана вжити заходів до оперативного вирішення питань можливої фіксації ведення переговорів з приводу «купівлі» матчу. Натомість Попов, як і Баглай, самоусунулись від реагування на усну заяву Заховайла до них як до посадових осіб ПФЛ, прикриваючись відсутністю його письмової заяви про вищенаведений факт.

Висновки Комісії Чесної гри

Водночас Комісія Чесної гри ФФУ, тільки-но заява Заховайла була опублікована в ЗМІ, створила робочу групу, яка провела ретельне розслідування цієї неприємної історії. Саме висновки цієї комісії й були запропоновані членам Виконавчого комітету. Відтак після тривалої дискусії, в якій взяли участь більшість присутніх, було вирішено визнати факт бездіяльності виконавчого директора ПФЛ Попова та куратора першої ліги Баглая грубим порушенням їхніх обов’язків, що випливають з мети діяльності ПФЛ. Водночас Центральній Раді ПФЛ рекомендовано розглянути питання щодо відповідності Попова як голови Бюро ПФЛ займаній посаді.

Розслідування буде продовжено

У свою чергу Федерація футболу України вживатиме заходів до розгляду та належної оцінки поведінки учасників зазначеного інциденту у спосіб, який забезпечив би чітке і зрозуміле повідомлення футбольній спільноті щодо рішучого посилення боротьби ФФУ з будь-якими корумпованими діями у футболі і неприпустимості потурання у подальшому байдужому ставленню до цього функціонерів. Буде продовжено й розслідування даного інциденту.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Очевидец (Киев)
Равиля Попова давно пора в отставку!!! Довели наш чемпионат до ручки!!! Матчи продуются и покупаются налево и направо!!! На трибунах беспорядки!!! не справляются со своими обязаностями, пускай освобождают места!!!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 14
Очевидец (Киев)
Равиля Попова давно пора в отставку!!! Довели наш чемпионат до ручки!!! Матчи продуются и покупаются налево и направо!!! На трибунах беспорядки!!! не справляются со своими обязаностями, пускай освобождают места!!!
Ответить
0
0
DnDn (Dn)
Это не смешно. Сталь покупала и будет покупать матчи. Свидетельство тому - турнирная таблица. За сезон "прикупили" аж 2 победы и 8 ничьих! )))
Ответить
0
0
Валерчик (Киев)
Блин какое расследование должно проводить ФФУ и ПФЛ в этих двух ситуациях не пойму..........это ведь 100% ментовские дела.......первый подкуп, второй хулиганские действия.........вот только с первым неувязочка....каким макаром установить звонил Маслов или не звонил Захавайлу...........а по Ахтырке я думаю у и в ПФЛ и в ФФУ следователей лучше чем в МВД нет......
Ответить
0
0
BigGar (Луганск)
известный ход .. надо отвлечь внимание людей от "Ахтырского побоища", там же Динамо замешано, вот Суркис и начал "расследование" а мне насрать что там Днепродым предлагал, я хочу ответа за Ахтырку и жесткого наказания виновных, и со стороны ментов и со стороны фанов! Сукркис Г.М. - не увиливайте от ответственности!!!
Ответить
0
0
IBM (Dnipro)
Головне тут не те, що там трапилося насправді, а те, що ФФУ отримало нагоду наїхати на ПФЛ. Чекаємо на хід у відповідь.
Ответить
0
0
Казак (Запорожье)
Та яка заява? ФФУ все зробить для того, щоб обійтися мінімальними санкціями... Тобто повліяє на ПФЛ. Хоча треба вже МВС діяти як можна суворіше. Тобто за такі вчинки діяти не по КоАПу, а по КК. Звичайно за таке позбавлення волу не дають, але на цей час є багато інших покарань
Ответить
0
0
Maugli (Джунгли Африки)
А где заява Суркиса про события в Ахтырке??? И почему не рассматривают факт сдачи "Металлистом" матча "Шахтеру" со счетом 1:4 ??? А постоянные подсуживания в пользу Динамо??? СУРКИС - ВАЛИ в ОТСТАВКУ!!!
Ответить
0
0
Казак (Запорожье)
Какой смысл проводить этот показательный цирк? Пиар?! Ну эт понятно, евреи этим славятся!
Ответить
0
0
Sith (Донецк)
а вообще как все здорово может получиться. Снять Попова-поставить на его место своего пополиза, и обе футбольные организации страны в одних руках! Ловко ничего не скажешь.И будем потом показательно раследовать договорняки и подкупы судей в "четвертом футбольном дивизионе" О том что в вышке творится-тишина-все чесно и справедливо.
Ответить
0
0
Sith (Донецк)
Да я в шоке. Вот что самое главное у нас в футболе оказывается. Про Ахтырку уже забыли -стрелки перевели-и в итоге вообще съехали с базара. Начали на Попова наезды-ну что догично, Попов же собирался что то там расследовать, надо нанести ответный удар! P.S. Суркисов на мыло!
Ответить
0
0
фанат Футбола (УКРАИНА)
Понятно ведь, что Попов один из немногих людей неподвласных Сурку... а тут такое счастье, повод избавиться от неудобных людей... Интересно, что тогда должен сделать Голова ФФУ после событий в Ахтырке (а перед этим в Ужгороде, Харькове,Львове...) - может быть подать в отставку... Да нет найдут стрелочников, он уже и по 1+1 сегодня травили байку дескать побили невинных фанов ДК на выезде... а свастика и побитые витрины, это так "провокаторы" со стана врага... и в это ведь многие поверят.
Ответить
0
0
бандюк (Горловка)
strannik_au (Brisbane) 23.04.08 21:12 да все понятно... Попов имел наглость наехать на ДК по поводу конфликта в Ахтырке. ДК и Сурку старшему нужен был повод, чтобы его за это обос...ать. Вот они и нашли этот повод :)
Ответить
0
0
strannik_au (Brisbane)
че то я ФФУ не понял, так предлагали договорняк скатать или нет?
Ответить
0
0
батя (луцк)
А теперь Попов ответит и по следующему кругу.Ну-Ну.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус