Футбольна країна


У суботу, 10 травня, Україна святкувала День футболу

Футбольна країна


У суботу, 10 травня, Україна святкувала День футболу. Офіційні урочисті події відбувалися в Києві на НТЦ ім. Віктора Баннікова, одначе було на що подивитися і в регіонах.

Футбол − у центрі уваги

У центральних регіонах країни − на Кіровоградщині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині − напередодні та в День футболу відбувалися матчі турнірів, які проводять ФФУ та обласні федерації − юнацькі першості, змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч», ДЮФЛУ. Демонстрували свою майстерність і колективи ветеранів, аматорські, дівочі команди та школярі. Не залишилися без уваги і любителі футзалу. По всій Черкащині пройшли турніри серед команд, складених з гравців 1995 р.н. У полтавських школах відбулися змагання з міні-футболу «Тато, мама, я − спортивна сім’я», у Кременчуці − турнір серед студентів, футзальні першості КП «Водоканал» та ЦСТ «Україна».

Матчі поблизу моря

На приморських землях День футболу святкували без зайвої помпезності, однак з достатнім розмахом. Одещину, Херсонщину, Запоріжжя та Миколаївщину охопили турніри за участю дітей, жінок, студентів, ветеранів. У Криму програму змагань акцентували на дитячо-юнацькому футболі: відбулися матчі обласної юнацької першості, Кубок на призи головного тренера Кримського регіонального дитячо-юнацького центру, сімферопольський турнір з міні-футболу серед гравців 1995-96 р.н. У Севастополі пройшов чемпіонат з вуличного футболу, в якому взяли участь 131 команда юнаків та 12 команд дівчаток.

Поділля вшановує ветеранів

Численні матчі серед ветеранів футболу пройшли у обласних центрах та містечках Вінниччини, Хмельниччини та Тернопільщини. Особлива увага була прикута до матчу в Бучачі між місцевим «Колосом» та тернопільським «Ветераном», після якого відбулася зустріч з колишніми зірками обласного футболу, більшість з яких захищали честь знаменитої «Ниви». Не забули в цих регіонах і про турніри серед аматорів, жінок та працівників обласних федерацій. Віддали належне і численним дитячо-юнацьким турнірам.

Слобожанщина і Донбас: турбота про юнь

У східних регіонах України у рамках святкування Дня футболу не відступали від традицій. У своїх категоріях змагалися професіонали та аматори, юнаки та дівчата, діти та ветерани. Однак Харкову та Сумам все ж вдалось виокремитись − за рахунок чудово організованих міжнародних юнацьких турнірів з футзалу. На Донеччині ж основну увагу приділили змаганням на призи клуб «Шкіряний м’яч» серед хлопчиків та дівчаток. Тим часом донецький спортклуб «Текстильник» провів спеціальний турнір до Дня футболу. У змаганнях взяли участь гравці 1993-94 р.н.

Біля Карпат грають арбітри

На Галичині, Буковині та Закарпатті, окрім претендентів на призи клубу «Шкіряний м’яч», учасників першості ДЮФЛУ та інших дитячо-юнацьких турнірів, ветеранів футболу й аматорів, у футбольній майстерності змагалися… представники ЗМІ та судді. Так, у Львові пройшов матч між збірною спортивних журналістів та арбітрів. У Івано-Франківську служителів футбольної Феміди «екзаменувала» команда ветеранів ФК «Спартак».

Волинь та Полісся: інвалідам − честь і слава

До традиційного переліку аматорських, дитячо-юнацьких, жіночих та ветеранських турнірів з футболу та футзалу, на Волині та Поліссі велику увагу приділили змаганням серед гравців з вадами здоров’я. Так, у Луцьку пройшов турнір з міні-футболу серед виконавців з дефектами слуху. В смт. Іваничі відбулася обласна спартакіада серед спеціальних шкіл-інтернатів під гаслом «Ти зможеш, якщо зміг я!». Рівне приймало зональні змагання першості України серед гравців з вадами слуху. На Житомирщині та Чернігівщині родзинкою свята стали жіночі змагання, а також турніри з вуличного футболу.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус