Великий українець


Футбольна громадськість України вшановує пам'ять видатного тренера сучасності

Великий українець


Футбольна громадськість України вшановує пам'ять видатного тренера сучасності Валерія Лобановського, з іменем якого пов'язані найгучніші успіхи вітчизняного футболу.

Фігура світового рівня

Уродженець Києва, вихованець місцевої школи футболу, Лобановський відіграв за «Динамо» 258 матчів, забивши 71 гол. В 1961 році разом із партнерами він виборов перший титул чемпіона Радянського Союзу, а згодом став одним з найбільш титулованих тренерів у світі.

Успіхи радянських часів

Свою тренерську кар'єру Валерій Васильович розпочав в 1969 році в дніпропетровському «Дніпрі», а в 1973-му вперше очолив рідне для нього «Динамо». Під його орудою «біло-блакитні» вісім разів вигравали першість й шість разів святкували успіх у Кубку СРСР, а в 1975 і 1986 роках здобували перемоги в Кубку володарів кубків УЄФА, підкоривши й Суперкубок УЄФА (1975).

Найсильніший в Україні

Після здобуття Україною незалежності Лобановський продовжив успішну діяльність біля керма «Динамо», вигравши з командою усі внутрішні турніри, в яких він брав участь − п’ять разів кияни здобували перемоги в чемпіонаті й тричі ставали володарями національного Кубка. На міжнародній арені у сезоні-1998/99 разом із своїми підопічними метр дістався півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

На чолі збірних

Із збірною України Лобановський виступав у кваліфікації ЧС-2002, а до цього в різні роки очолював національну команду СРСР, із якою він став срібним призером Євро-1988, учасником фінальних турнірів ЧС-1982, ЧС-1986 та ЧС-1990. Також він працював із збірними Об'єднаних Арабських Еміратів і Кувейту.

Нескінчений матч

На 63-му році життя − 13 травня 2002 року о 20.37 за київським часом − серце Валерія Лобановського зупинилося. Але справу та традиції, започатковані Героєм України та кавалером Рубінового ордену УЄФА, продовжують його численні учні та нащадки. Нині ім’я видатного фахівця носить столичний стадіон «Динамо», на його честь Федерація футболу України щорічно організує міжнародний футбольний турнір. Вшановують пам'ять великого українця його близькі та друзі, колеги та вболівальники.

Вдячність та пошана

У вівторок, 13 травня, об 11.00 на київському Байковому цвинтарі відбудеться покладання квітів до могили Валерія Лобановського, а о 12.00 на стадіоні «Динамо» відбудеться мітинг пам’яті футбольного генія. Участь у цих заходах братимуть керівники Федерації футболу України та динамівського клубу.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
FAU$T (Чернигов)
"справу та традиції, започатковані Героєм України та кавалером Рубінового ордену УЄФА, продовжують його численні учні та нащадки." По отношению к этим ученикам справедливой есть лишь одна фраза: "славних прадідів великих, правнуки погані" Вечная память гению футбола....
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 10
FAU$T (Чернигов)
"справу та традиції, започатковані Героєм України та кавалером Рубінового ордену УЄФА, продовжують його численні учні та нащадки." По отношению к этим ученикам справедливой есть лишь одна фраза: "славних прадідів великих, правнуки погані" Вечная память гению футбола....
Ответить
0
0
Эксалчевец (Тель Авив)
Вечная память.Лобановский был великолепным тренером. Но в статье мне понравился один пункт:"Але справу та традиції, започатковані Героєм України та кавалером Рубінового ордену УЄФА, продовжують його численні учні та нащадки." Это хто?:))Неучто Демьян с Михой?:))
Ответить
0
0
грей2803 (ват ям)
вiн Великий українець!!!!!!!!!!!!!!!!
Ответить
0
0
nin-mir (Запорожье)
НИЗКИЙ ПОКЛОН И ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!!!
Ответить
0
0
Папа Крымский (Симферополь-Донецк)
Вечная память Великому Тренеру
Ответить
0
0
whitehotice (Donetsk)
Спасибо ему за ту радость которую давала игра Динамо при нём - вечная ему память
Ответить
0
0
Gene (Донецк)
низкий поклон и вечная Память
Ответить
0
0
DimaFromZp (Запоріжжя)
И улица названа в честь Валерия Васильевича в городе Запорожье. Если незабуду завтра заеду к памятной доске установленой на улице названной в его честь. Вечная память...
Ответить
0
0
Измеритель (Киев)
6 лет прошло... Вечная память и низкий поклон! Столько счастья в детстве, сколько принес этот человек своим трудом, давали только родители.
Ответить
0
0
Фанат Дніпра (Дніпропетровськ)
Вічна пам'ять Великому тренеру і Великій людині...
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус