Андрiй Воронін: "Я задоволений своєю грою"


Добiгла кiнця футбольна першiсть Англiї, в якiй виступає одразу двоє українських легiонерiв

Андрiй Воронін: "Я задоволений своєю грою"


Добiгла кiнця футбольна першiсть Англiї, в якiй виступає одразу двоє українських легiонерiв - Андрiй Шевченко та Андрiй Воронiн. Для останнього це був перший сезон у складi англiйського "Лiверпуля", до якого вiн потрапив iз нiмецького "Баєра".

- Андрiю, що можете сказати про свiй виступ в дебютному сезонi англiйської першостi?

- Я задоволений своєю грою. Особливо на початку чемпiонату. Я регулярно грав в основному складi команди i частенько забивав голи. Та у сам розпал сезону травмував галiностоп i вибув з гри аж на три з половиною мiсяцi. До речi, я й досi не залiкував цiєї травми. На нозi ношу медичний бант. I попри травму, я провiв аж 25 поєдинкiв за "Лiверпуль". Це добротний показник для новачка англiйської прем'єр-лiги.

- Ваш наставник Рафаель Бенiтес часто експериментує зi складом. У чемпiонатi Англiї можна було побачити одних футболiстiв, а в Лiзi чемпiонiв - iнших...

- Я був готовий до таких ротацiй. Зрештою, сам Рафаель Бенiтес особисто менi сказав, щоб я нормально сприймав його пiдхiд до роботи. Та все одно цi методи для мене були новинкою. На деякi матчi лаштувався вийти в основному складi. I раптом чую, що не потрапляю навiть до заявки. Пiзнiше наставник казав, що не внiс мене в заявку не тому, що його не влаштовує моя гра. Це просто були його тактичнi задуми. Вiн бачив мене на полi у наступнiй грi. Нинi я до цього звик.

- Як ваше позафутбольне життя? Уже цiлком адаптувалися в Англiї?

- Так, уже все гаразд. Я призвичаївся до непростого англiйського клiмату. Нинi, до речi, дуже сонячна погода, а таке на Туманному альбiонi буває дуже рiдко. Мову поволi вивчаю. Коли маю вiльний час, то до мене в гостi приходить вчитель i дає менi приватнi уроки англiйської. Цей самий вчитель працює з iншими легiонерами "Лiверпуля". Тож я вже добре розумiю тренера та одноклубникiв, але висловлюватися англiйською перфектно ще не вмiю. Словом, усе в мене добре i я радий, що торiк обрав "Лiверпуль". Зрештою, в Англiї у мене народився син. I це велика подiя у моєму життi.

- Андрiй Воронiн-молодший уже встиг погостювати в Українi?

- Авжеж. Вiн був з моєю дружиною Юлею. Тодi Андрiйковi було лише три мiсяцi. Нинi вiн трохи старший i йому цiкаво буде покупатися в Чорному морi. Тому в червнi ми обов'язково привеземо сина до України.

- Бiльшiсть футболiстiв "Лiверпуля" в червнi поїде на Євро-2008. Що у цей час робитиме Андрiй Воронiн?

- У цей час я з дружиною Юлею поїду вiдпочити. У далекi свiти не мчатимусь. Це буде одна з європейських країн. Яка саме - ще не знаю. З курорту попрямую на декiлька днiв до рiдної Одеси. Ну, а пiсля футбольних канiкул знову вiзьмуся до роботи. Скорiш за все, передсезоннi збори пройдемо в Швейцарiї. Потiм на десять днiв поїдемо до Америки. I головне, щоб я почав новий сезон у вiдмiннiй готовностi. Для цього менi нинi потрiбно до кiнця залiкувати травму. Iще хочу добре зiграти у двох товариських поєдинках у складi збiрної України - з голландцями та шведами. Тож наступного тижня навiдаюся до табору нацiональної дружини.

- Не можу не спитати про вашi симпатiї у фiналi Лiги чемпiонiв, який вiдбудеться в середу. За найпрестижнiший трофей поборються двi англiйськi команди.

- Одразу скажу, що вболiватиму за "Челсi". I лише тому, що там грає Андрiй Шевченко. Звiсно, хочу, щоб мiй приятель вдруге у своїй кар'єрi пiдняв над головою найпочеснiший кубок. Якби у лондонському клубi не виступав Шева, то я б уболiвав за "Манчестер Юнайтед". Ця команда набагато сильнiше грала у сезонi i бiльше заслужила звитяги у Лiзi Чемпiонiв.

Оцените этот материал:
Источник:
"Експрес"
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус