Українок влаштує лише перемога


27 вересня жіноча збірна України в рамках кваліфікації Євро-2009 проведе матч проти португальської команди

Українок влаштує лише перемога


У суботу, 27 вересня, на чернігівському стадіоні імені Юрія Гагаріна жіноча збірна України в рамках кваліфікації Євро-2009 проведе матч проти португальської команди. Для підопічних Анатолія Куцева, які здобули шість перемог у шести попередніх зустрічах, ця гра є передостанньою у рамках відбірного турніру і має неабияку цінність. Початок поєдинку − о 19.00.

Поточні завдання

У списку кандидаток на участь у матчі значаться 22 прізвища, втім до Чернігова з Києва вирушать тільки 18 виконавиць. «Наша першочергова задача − зменшити психологічний тиск на дівчат, а також відновити їхній фізичний стан. Адже більшість гравців виступає у російській першості за вкрай щільним змагальним графіком. Найважче у цьому плані представницям пермської «Звєзди», які задіяні також у розіграші Кубку УЄФА, − розповідає наставник «синьо-жовтих». − Важливо, аби у таборі збірної усі відчували знайому атмосферу, пригадали принципи нашої гри та налагодили зв’язки на полі».

Психологічний тиск

Попри те, що Португалія − відвертий аутсайдер 5-ї групи, Куцев впевнений, що суботній матч не перетвориться у легку прогулянку для його підопічних. «Ми не маємо права на помилку. Будь-яка втрата очок може дорого коштувати команді на фініші турніру. Ця обставина буде тиснути на дівчат, тоді як гості, яким нема чого втрачати, діятимуть розкуто», − зауважує тренер. Нагадаємо, що в боротьбі за перше місце українки конкурують з датською збірною, яку вони поки випереджають за втраченими очками. Долю боротьби лідерів вирішить очне побачення у Віборгу 1 жовтня.

Відчутні втрати

«Навіть з огляду на важливість поєдинку в Данії у Чернігові ми плануємо задіяти усіх найсильніших гравців, − зазначає Анатолій Куцев. − Інша річ, що деякі з них залишаться поза заявкою з об’єктивних причин. Наприклад, Олена Ходирєва відбуватиме дискваліфікацію, у Наталі Зінченко надрив передньої поверхні стегна, Людмила Пекур тільки тиждень тому відновила тренування після операції по видаленню меніска… Сподіваємося, до зустрічі з датчанками останні двоє встигнуть відновитися».

Ціна очних зустрічей

Нагадаємо, що доля першого місця в групі − у разі рівної кількості очок у лідерів − залежатиме від результатів їхніх очних зустрічей (нагадаємо, вдома Україна перемогла Данію з рахунком 1:0). За регламентом, до фінальної частини Євро-2009, яка пройде у Фінляндії, автоматично потраплять переможці кожної з шести груп. Окрім цього, володарі других місць та чотири найкращі з третіх команд проведуть у жовтні стикові зустрічі. Наразі разом із господарями фіналу право змагатися у вирішальній стадії вже вибороли німкені. Вільними залишаються 10 путівок.

Склад збірної України

Воротарі: Ірина Зварич («Росіянка» Красноармійськ, Росія), Надія Баранова («Звєзда-2005» Перм, Росія);

Захисники: Ірина Василюк («Енергія» Вороніж, Росія), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово» Москва, Росія), Алла Лишафай, Олена Ходирєва (обидві − «Звєзда-2005»), Олена Мазуренко («Нюрнберг» Німеччина), Марина Масальська («Житлобуд-1» Харків);

Півзахисники: Катерина Боченко («Нафтохімік» Калуш), Віра Дятел, Наталя Зінченко (обидві − «Звєзда-2005»), Людмила Лемешко («ВДВ-Рязань», Росія), Людмила Пекур, Тетяна Чорна (обидві − «Росіянка»), Наталя Сухорукова, Юлія Ващенко (обидві − «Житлобуд-1»);

Нападаючі: Ія Андрущак («Житлобуд-1»), Дарина Апанащенко («ВДВ-Рязань», Росія), Ольга Бойченко, Юлія Корнієвець (обидві − «Легенда» Чернігів), Ольга Маслянко («Нафтохімік»), Світлана Фришко (СКА Ростов, Росія).

Турнірна таблиця 5-ї групи

І В Н М О
1 Україна 6 0 0 14-1 18
2 Данія 7 0 1 22-5 18
3 Шотландія 7 1 4 9-7 7
4 Словаччина 7 0 5 5-23 6
5 Португалія 7 1 6 3-17 1

27 вересня. Україна − Португалія

28 вересня. Шотландія − Словаччина

1 жовтня. Данія − Україна

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
TerAn (Сумы)
И в таблице нет проигрышей, и на аватаре мужики ))))
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 7
TerAn (Сумы)
И в таблице нет проигрышей, и на аватаре мужики ))))
Ответить
0
0
Sappa (Одесса)
Напутано что-то в таблице: побед - 0, ничей - 0, очей - 18. Непонятно!
Ответить
0
0
valfoto (Чернигов)
Была бы хорошая погода, а поддержка трибун в Чернигове гарантирована!!! Если не будет дождя, то я думаю тысяч 7-10 будет на игре! ВПЕРЕД УКРАИНА!!!
Ответить
0
0
МахноЯмайка (Ямайкa)
А где будет проходить ЧЕ?
Ответить
0
0
нейтралитет (нормальный)
вот бы так мужики играли!!!
Ответить
0
0
Demian (Лас-Вегас)
Турнірна таблиця - модна. закачаєшся.
Ответить
0
0
Че (Киев)
таблица просто жесть))))
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус