Херсонська "Сигма" – чемпіон області-2008


Одному з клубів обласного центру нарешті вдалося повернути чемпіонський титул до Херсона

Херсонська "Сигма" – чемпіон області-2008


Здобувши три очки у передостанньому турі першості Херсонщини, херсонська «Сигма» достроково завоювала звання найкращої команди області.

Найкраща команда області у Херсоні

Після дворічної гегемонії горностаївського «Миру» одному з клубів обласного центру нарешті вдалося повернути чемпіонський титул до Херсона. Хоча «Сигма» достроково забронювала перше місце, це аж ніяк не означало, що золоті нагороди стали легкою здобиччю для неї. Все вирішувалося у передостанньому турі в матчі із СК «Каховка». Переможець цього протистояння фактично міг оформити собі чемпіонський титул. Після першого тайму херсонці програвали, але по перерві змогли дотиснути суперника і вирвати такі важливі три очки. Окрім того, нічийний результат у паралельній зустрічі між горностаївським «Миром» та «Таврією» з Новотроїцького теж зіграв на користь «Сигми». В останньому ж турі вирішувалася доля срібних та бронзових медалей. Тому чемпіонат цього сезону був непростим, цікавим, а, отже, і видовищним для вболівальників.

На якісних футбольних полях

«Все було на належному рівні, − переконаний найкращий гравець «Сигми», найкращий бомбардир чемпіонату (вже третій рік поспіль!) Роман Тормозов. − У будь-якому селі чи місті, куди ми приїздили на виїзний матч, нас зустрічали тільки якісним футбольним полем. Жодної думки поскаржитися на федерацію футболу області не виникало. Єдине, що суддівство не завжди було об’єктивним, але то, гадаю, болячка всього українського футболу».

«Сигма» матиме власний стадіон

Команда готувалася до ігор на стадіоні «Старт», де, беручи до уваги сучасний стан спортивних споруд в Херсоні, непогане футбольне поле. Там «Сигма» і проводила домашні матчі чемпіонату. «Особливих проблем, як для підготовки до обласного турніру, не відчували, але, звичайно, хотілося б мати вже свій клубний стадіон, − говорив головний тренер «Сигми» Ігор Ніченко». До речі, один із засновників команди − голова селищної ради Антонівки (менше 1 км від Херсона) Ігор Семенчев. Він планує реконструювати місцевий стадіон для власної команди.

Головний тренер. Досьє

Тренерський стаж Ігоря Ніченка невеликий. Із «Сигмою» працює другий рік: у 2007 році допомагав головному наставнику клуба Володимиру Лебедю, а в 2008-му очолив команду. До цього часу півроку працював разом із Юрієм Мартиновим − керували херсонським «Кристалом», коли цей клуб ще виступав у другій лізі чемпіонату України. Перемога в чемпіонаті області − поки що найвагоміше досягнення тренера. Найкращі роки як гравця пройшли у харківському «Металісті». Першим тренером у дорослому футболі у «Поділлі» із Хмельницького був Мирон Маркевич.

Без підтримки в майстри не підемо

«Ми не скаржимося на матеріальну підтримку, − переконує Ігор Ніченко. − У нас є фінансові можливості для того, щоб запрошувати гравців з інших регіонів України, котрі б могли вирішувати завдання керівників команди та тренерського штабу. Але заявити та утримувати команду в професійній лізі ми не зможемо». Додамо, що у цьому сезоні за «Сигму» грали три футболісти з Дніпропетровської області. Решта − місцеві, зокрема, голкіпер Андрій Кулько, який свого часу виступав за «Кристал» у професіоналах. «Я не знаю ще такої області, яка дозволила б собі не мати футбольну команду бодай у другій лізі чемпіонату України, − продовжує головний тренер команди. Без підтримки влади в Херсоні команду не створити. А першим особам міста і області не до футболу, певно вони вирішують якісь більш важливі для них справи. Особливих умов для повернення Херсона до професіонального футболу не треба − гравці є, команда є, футбольне поле для другої ліги є. Потрібна людина з грошима».

Подальші плани

«Зараз тривають футбольні змагання на призи херсонської газети «Новий день». Минулого року ми були переможцями цього турніру, хотілося б повторити цей успіх. Беремо участь у чемпіонаті області з фут-залу, де ставимо тільки максимальні завдання. Плануємо взяти участь і у зимовій першості міста з футболу. Все що проводиться в Херсоні та області ми намагаємось не залишати поза увагою» − резюмував Ігор Ніченко.

«Сигма» (Херсон) − 2008:

Воротарі − Андрій Кулько, Ігор Шелест.

Захисники − Микола Кучерявий, Олександр Чернявський, Степан Співаков, Ігор Кузь, Юрій Смірнов.

Півзахисники − Сергій Гладкий, Сергій Антонов, Олег Богомол, Євген Нікіщенко, Василь Камінський, Анлрій Мацина, Кирило Леваньков.

Нападники − Роман Тормозов, Євген Фальковський, Євген Мартьянов, Ігор Ніченко-молодший, Володимир Гук.

Головний тренер − Ігор Ніченко.

Президент − Олександр Варивода.

Начальник команди − Ігор Семенчев.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Где-то на востоке Украины (Алчевск)
Особливих умов для повернення Херсона до професіонального футболу не треба − гравці є, команда є, футбольне поле для другої ліги є. Потрібна людина з грошима». ------------------------------------------ Да уж наверно кроме Херсонщины не одна область не может похвастаться такими "достижениями" в укрфутболе. Может все-таки несмотря на кризис удасться возродить профессиональный футбол в Херсоне?
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Где-то на востоке Украины (Алчевск)
Особливих умов для повернення Херсона до професіонального футболу не треба − гравці є, команда є, футбольне поле для другої ліги є. Потрібна людина з грошима». ------------------------------------------ Да уж наверно кроме Херсонщины не одна область не может похвастаться такими "достижениями" в укрфутболе. Может все-таки несмотря на кризис удасться возродить профессиональный футбол в Херсоне?
Ответить
0
0
lexa29 (Nova Kahovka)
Херсонская область самая бедная по Украине, и футбол тут такой же...
Ответить
0
0
Папа Крымский (Симферополь-Донецк)
Нападники − Роман Тормозов... =============== Херсонский Брандао?? :-)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус