Юнацький Євро-2009 працюватиме на розвиток Донбасу


Підготовка до фінального турніру першості Європи-2009 серед 19-річних вийшла на новий етап

Юнацький Євро-2009 працюватиме на розвиток Донбасу


Підготовка до фінального турніру першості Європи-2009 серед 19-річних, який пройде влітку наступного року в Донецьку й Маріуполі, вийшла на новий етап. УЄФА та ФФУ уклали договір, що регламентує, зокрема, передачу комерційних прав організаторам юнацького фіналу − регіональним структурам Донеччини.

Агов, рекламодавці!

Мова йде про права на телетрансляції (дев’ять зустрічей покаже канал Eurosport), виготовлення атрибутики з символікою турніру, продаж квитків, розміщення реклами обабіч футбольних полів тощо. Так, з рекламних щитів, що ними обладнають простір біля газонів, більше двох десятків віддадуть місцевим компаніям, які готові будуть виступити в якості спонсорів чемпіонату (для порівняння: УЄФА задіє дев’ять таких щитів, ФФУ − чотири).

Угоду підпишуть 22 грудня

«УЄФА схвалила розроблену Федерацією футболу України організаційну структуру юнацького Євро-2009, − розповів директор турніру, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко. − 22 грудня в Донецьку відбудеться спільне засідання оргкомітету і дирекції турніру. На ньому буде підписано угоду, згідно з якою донеччани отримають весь обсяг комерційних прав. Тобто футбольний форум уже почне працювати на розвиток регіону».

УЄФА бере на себе значну частину витрат

Важливий аспект, щодо якого зараз точиться багато зайвих суперечок в українських ЗМІ: за чий рахунок проводитиметься Євро-2009. Значну частину витрат на оренду стадіонів у Донецьку й Маріуполі, проживання, харчування й перевезення учасників бере на себе УЄФА − відповідні кошти будуть передані через ФФУ місцевим профільним організаціям і установам. Решту видатків із бюджету проведення змагань органи влади Донеччини планують покрити саме за рахунок реалізації комерційних прав.

Головні глядачі − діти та юнаки

«Цінова політика щодо квитків на матчі юнацьких змагань буде гнучкою, − каже Олександр Бандурко. − Адже наше завдання − не лише забезпечити високу відвідуваність поєдинків турніру, а й зробити їх якомога доступнішими для дітей та юнаків Донбасу, нашої футбольної зміни». Стартові матчі Євро-2009 заплановані на 25 липня. А 12 червня відбудеться жеребкування фіналу. Участь у церемонії розсіювання візьмуть представники всіх восьми команд-учасниць турніру.

Митники й страховики − готові

ФФУ вже понад півроку тісно співпрацює з організаторами Євро-2009. Проводяться регулярні робочі наради, вирішуються ключові питання на місцях. Зокрема, впроваджується концепція страхування, а вітчизняні митники визначили відповідальних осіб та режим перетину кордону щодо обладнання, яке використовуватиметься для забезпечення потреб турніру. До міністерств економіки та фінансів подані пропозиції стосовно додаткового фінансування з держбюджету заходів із підготовки та проведення змагань.

Чіткі дії місцевого керівництва

«Донеччина готується до Євро-2009 ударними темпами, − резюмує Олександр Бандурко. − Хочу відзначити чіткі, злагоджені й конструктивні дії керівників області та приймаючих міст, зокрема, голови облради Анатолія Близнюка й міського голови Донецька Олександра Лук’янченка. Сподіваюся, уряд підтримає ініціативи Донбасу щодо розбудови тих об’єктів регіональної інфраструктури, які будуть задіяні в турнірі, медичного забезпечення, транспорту тощо. Адже фінал юнацької першості справедливо вважається генеральною репетицією дорослого Євро-2012, і ми маємо провести його на найвищому рівні».

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Sazon (Донецк)
averoman (Донецк) 12.12.08 20:43 та ну,трасса Донецк-Мариуполь рулит!не тупи ;) З.Ы. Донбасс-форевер,удачи в проведении гениральной репетиции...остальные пусть равняются на нас.слабые и ни на что не способные завидуют молча :)больше пожеланий нет,ожидаем Евро-2009
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Sazon (Донецк)
averoman (Донецк) 12.12.08 20:43 та ну,трасса Донецк-Мариуполь рулит!не тупи ;) З.Ы. Донбасс-форевер,удачи в проведении гениральной репетиции...остальные пусть равняются на нас.слабые и ни на что не способные завидуют молча :)больше пожеланий нет,ожидаем Евро-2009
Ответить
0
0
Никола (Николаев)
averoman (Донецк) 12.12.08 20:43 Ты шутишь,это одна из лучших дорог в Украине.
Ответить
0
0
averoman (Донецк)
блин ,хоть бы дорогу сделали Мариуполь-Донецк
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус