Малинський "Металург" – чемпіон Житомирщини-2008


Команда протягом всієї турнірної дистанції зазнала лише однієї поразки

Малинський "Металург" – чемпіон Житомирщини-2008


«Золото» обласної першості Житомирщини виборола команда «Металург» з районного центру Малин, яка протягом всієї турнірної дистанції зазнала лише однієї поразки.

Однаковий рівень підготовки

У травні стартувала вища ліга чемпіонату Житомирської області з футболу серед аматорських команд. За звання найкращого боролися 10 колективів, які, за словами керівника регіональної футбольної федерації Олександра Чернявського, приблизно однакові за рівнем підготовки. Саме тому на початку важко було передбачити, хто буде в лідерах, а хто пастиме задніх. Доля розпорядилась так, що епіцентром Житомирського футболу цього разу став Малин, хоча кращу фінансову підтримку та чудові умови для тренувань мали команди з Коростеня та Новоград-Волинського.

Перше чемпіонство

Однак малинські футболісти спромоглися зламати стереотип про те, що перемогу можна виростити лише в «найсприятливіших» умовах. А ще − змусили спортивну громаду знову заговорити про Малин, як про футбольне місто, в якому почали відроджувати призабуті футбольні традиції. Хлопці впевнено крок за кроком пройшли дистанцію чемпіонату і заслужено отримали перемогу. П’ять років потрібно було «Металургу», щоб здобути звання чемпіона. Саме стільки існує команда. Клуб був створений за ініціативи директора ВАТ «Малинський дослідно-експериментальний завод» Івана Неділька на початку 2003 року. Кістяк «Металурга» склали місцеві гравці колишнього «Автомобіліста».

Крок за кроком

Навесні того ж 2003 року малинці заявилися до першої ліги Житомирщини. Дебют вийшов непоганим − третє місце і «квиток» до вищої ліги. Футбольні успіхи команди були досить різними, але й показовими: 2004 рік − 3 місце (в зоні «Південь»), 2005 − 7, 2006 − 6. У 2007 році клуб виборов призове третє місце, і нарешті у нинішньому сезоні − перемога. У 2006 році «Металург» дебютував в чемпіонаті України серед аматорських колективів. Підсилений «легіонерами», найвідомішим з яких був Павло Паршин, команда зайняла останнє місце в групі, здобувши лише дві нічиї.

Суттєве підсилення

2007 рік для виявився доволі вдалим для «Металурга» («бронза» обласної першості і непоганий виступ в аматорській лізі України). В команду були запрошені топ-гравці Житомирщини − Юрій Чорний, Віктор Чорний, Юрій Колесник, перспективний Дмитро Шевчук, футболісти з Рівненщини − Юрій Кособуцький, Володимир Поліщук, Руслан Туліглович. Капітаном команди став відомий за виступами в складі житомирського «Полісся» Юрій Ковальчук. У 2008 з’явилися ще два новобранці − півзахисник Микита Омельянчук, який у міжсезоння знаходився на перегляді у тернопільській «Ниві» та нападник Володимир Борисюк (вихованець житомирського СДЮШОР), який до цього виступав у Молдові.

Серйозні завдання

У 2008 році перед командою були поставлені серйозні завдання. Керівництво клубу вважає, що настав час змінювати аматорський статус на професіональний. Результати зусиль − здобуті головні нагороди першості області та Суперкубок. Успішним виявився виступ і в чемпіонаті України, де команда вийшла до фінальної частини змагань і зайняла п’яте місце (у минулому році було сьоме). Незмінним залишається головний тренер − Володимир Волуйко. Допомагає йому Генадій Литвак, який з малинським «Папірником», черняхівською «Системою-КХП» та коростенським «Хіммашем» неодноразово здобував «золото» чемпіонату Житомирської області, тренував «Папірник» у другій лізі чемпіонату України.

Винагорода у непростій грі

Складовою успіху, за словами тренерського штабу «Металурга», стала відшліфована командна гра. У нинішньому сезоні колектив здобув найбільшу кількість перемог − 12, лише одного разу зазнавши поразки в 16-му турі від коростенського «Хіммаша», а чемпіонство забезпечили 48 забитих м’ячів, 13 з яких прийшлися на долю Віктора Чорного − найкращого бомбардира змагань. Голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Чернявський називає перемогу малинців не подарунком футбольної фортуни, а чесною винагородою. Гравці клубу довели свою майстерність, виправдали надії вболівальників. Приємно, що футбол знову, як колись, стає візитною карткою Малина, а невдовзі може стати і його гордістю.

Футбол без перешкод

Гра мільйонів з кожним роком в області стає все популярнішою. Футбольні традиції розвивають Бердичів, Новоград-Волинський, Коростень, Малин. У цьому сезоні гарно себе зарекомендувала нова команда «Прес» з села Леніне Радомишльського району − самобутня, бойова. У футбол починають вкладати кошти бізнесмени, політики. Володимир Волуйко переконаний, що перспективи футболу в регіоні були б значно привабливішими, якби влада на місцях, якщо й не допомагала, то, принаймні, хоча б не чинила перешкод.

Господарська сторона

Наставник чемпіонів констатує, що для малинського клубу актуальна нині проблема − оренда стадіону. За рахунок спонсорських коштів здійснено ремонт арени, футбольної інфраструктури. Проте, для вдалих виступів команди обов’язковою умовою має бути те, щоб гравці були, як кажуть, «прив’язані до місця», а для цього «легіонерів» потрібно забезпечити житлом. Вирішення питання оренди стадіону розв’язало б руки керівництву клубу, адже приміщення під житло футболістів можна було б облаштувати саме на його території. Отже, є над чим працювати. Адже, у такого дійства як футбол є ще й господарська сторона, яка має бути належно забезпечена, щоб гравці виходили на поле і показували захопливу гру.

«Металург» Малин − 2008:

Воротарі − Юрій Кособуцький, Іван Купневич.

Захисники − Володимир Заглада, Юрій Колесник, Володимир Поліщук, Роман Михайлов, Сергій Михайлов.

Півзахисники − Юрій Ковальчук, Юрій Чорний, Дмитро Шевчук, Микита Омельянчук, Сергій Онищук Андрій Диняк, Юрій Якименко, Віталій Лазаренко.

Нападники − Руслан Туліглович, Віктор Чорний, Володимир Борисюк, Вадим Гаєвий.

Головний тренер − Володимир Волуйко.

Тренер − Геннадій Литвак.

Президент − Іван Неділько.

Оцените этот материал:
Источник:
ffu.org.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
didni (Киев)
УРА!!!!!!Родная команда чемпион!! Молодци!!! Мы и с кротами достойно играли!!!
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
didni (Киев)
УРА!!!!!!Родная команда чемпион!! Молодци!!! Мы и с кротами достойно играли!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус