Сенсацію Німеччини створив учень Лобановського


Ральф Рангнік, головний тренер "Хоффенхайма", зізнався що є учнем українського метра Валерія Лобановського.

Сенсацію Німеччини створив учень Лобановського


Ральф Рангнік, головний тренер "Хоффенхайма" - клубу, який є головною сенсацією цього сезону у бундеслізі, зізнався що є учнем українського метра Валерія Лобановського.

"Це було 25 років тому. Я лише почав працювати тренером у "Вікторії" Бакнанг. При цьому і сам інколи як гравець виходив на полі. Ми проводили товариську зустріч проти київського "Динамо", на чолі з Лобановським. Українська команда тоді як раз була на зборі в Руйті під Штутгартом. У динамівців блищали Олег Блохін, Олексій Михайличенко та інші. Матч проходив у лютому на штучному покритті. Поле, пам'ятаю, було жахливим", - наводить слова Рангніка "СЭ".

"Я був граючим тренером, і в якийсь момент мені здалося, що у "Вікторії" на три людини менше. Я навіть на полі швиденько всіх перерахував. Ні, футболістів в обох командах було порівну. Динамівці просто опинилися на три голови сильніше за нас", - згадує тренер "Хоффенхайма".

За його словами, після цього він почав їздити у Руйт на кожне тренування Лобановського.

"Спостерігаючи за заняттями цього великого тренера, взнав для себе дуже багато нового", - додає Рангнік.

"Динамівці грали у зовсім інший футбол - він різко відрізнявся від того, який показували тоді клуби бундесліги. Більше за все вразив пресинг по всьому полю. Пам'ятаю, хтось з німецьких журналістів тоді ще у Лобановського запитав: "У чому сутність сучасної футбольної філософії?". Метр відповів: "Натиск. На всіх ділянках поля", - розповідає німецький фахівець.

"Він був не з тих, хто багато говорив. Коли спробував за допомогою перекладача поставити йому декілька питань, відразу зрозумів: це не дуже комунікабельна людина. Але, як вже говорив, я не пропускав потім жодного його тренування. У наступні роки і динамівці, і збірна СРСР в Руйті тренувалися часто. Коли я дізнавався, що Лобановський в околицях Штутгарта, тут же все кидав і приїжджав у Руйт", - Рангнік.

Оцените этот материал:
Источник:
champion.com.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Merusihmarsian (Terra Ruthenorum)
Приємно шо хтось толковий використав досвід Лобана, при чому підозрюю шо конеспектів у нього нема, просто німець....дивився і мотав на ус...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
Merusihmarsian (Terra Ruthenorum)
Приємно шо хтось толковий використав досвід Лобана, при чому підозрюю шо конеспектів у нього нема, просто німець....дивився і мотав на ус...
Ответить
0
0
Где-то на востоке Украины (Алчевск)
CYA (Харьков) 17.12.08 13:38 politruk (Киев) 17.12.08 14:24 -------------------- Ну и к чему это????
Ответить
0
0
politruk (Киев)
Это как тексты Нострадамуса - кто как хочет так и читает
Ответить
0
0
CYA (Харьков)
Ну хоть кто-то разобрался в конспектах Лобановского!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус