Віталій Данілов - у гостях програми "Відверто про футбол"


Текстова версія програми "Відверто про футбол" від 29 грудня

Віталій Данілов - у гостях програми "Відверто про футбол"


- Вітаємо вас шановні друзі. В ефірі програма „Відверто про футбол”. Перше телевізійне ток-шоу про футбол представляє торгівельна марка „Оболонь”. Ми представляємо гостя сьогоднішньої програми Віталія Богдановича Данилова. Виконуючого обов’язки президента Прем’єр-ліги. Як ви оцінюєте діяльність вашої організації?

- Розраховую, що вболівальники та спеціалісти позитивно оцінюють Прем’єр-лігу. Один з наших головних кроків – це трансляції матчів. У вашій передачі всі президенти говорили, що покращилося суддівство.

- В якому аспекті вам працювати важче?

- Найважче біло забрати права у «Медіа Спорт Промоушен». Нам вдалося домовитися і 13 клубів передали свої права Прем’єр-лізі. Лишилися «Кривбас», «Дніпро» та «Динамо». Сподіваюся, що у січні вони також передадуть свої права. З цим проблем немає.

- В березні ми з вами говорили про те, що є клуби в яких у бюджеті записано, що вони працюють з суддями. Зараз щось змінилося?

- Судячи з того, що поменшало конфліктів, а також менше нарікань з боку президентів клубів, які приходять до вас у передачу…

- Насправді стало менше розмов про суддівство?

- Не тільки. Менше конфліктних ситуацій пов’язаних з суддями.

- І в бюджетах клубу вже немає такого пункту як «робота з суддями»?

- Можу казати лише за свій клуб. Багато чого можна сказати і дивлячись на результати матчів, які обслуговували іноземні арбітри. Ситуація не змінилася. Навіть до цих суддів виникають претензії. Власники клубів розуміють, що краще виховувати своїх суддів, які будуть боятися загубити роботу.

- Можливо поки що судді і ті, хто з ними працює просто придивляються до нової організації. До того ж кажуть, що перше коло в нас грають більш чесно.

- Я сподіваюся, що друге коло все ж таки пройде не гірше, ніж перше.

- Досі не відсторонений Абросімов. Хоча проти нього підписи вже зібрали.

- На наступному Виконкомі це питання буде обов’язково підняте.

- Може бути така ситуація, що Федерація футболу буде наполягати залишити арбітра?

- Не може.

- Коли тиждень тому у нас в гостях був пан Рабинович, він казав, що ваші повноваження закінчилися 31-го жовтня.

- Виконуючий обов’язки буде доти, доки не оберуть президента. До того ж була обрана компанія, які підбирає кандидатів на цю посаду.

- Знайшли кандидата?

- До нас приїжджала людина з Голландії. Він працював в голландському футболі. Але там все побудовано інакше. Проте він спілкувався з деякими президентами клубів та зрозумів, що нам потрібно.

- Ходили чутки, що один з президентів збирався залишити роботу у клубі, щоб очолити Прем’єр-лігу.

- Це точно не я.

- Цією людиною міг би бути Вадим Рабинович.

- На мій погляд це непогана кандидатура. Вважаю, що в нього були б хороші шанси.

- Якими для вас були ці півроку співпраці з ФФУ?

- Цей час не був складним. Прем’єр-ліга отримала все чого хотіла.

- Коли наступного разу збираються власники клубів?

- Я пропонував, щоб зустріч відбулася в кінці грудня, але, нажаль, не у всіх знайшовся вільний час. Свої корективи внесла фінансова криза, яка торкнулася і футболу.

- Чи є загроза, що якийсь клуб не зможе закінчити змагання?

- Ходять різні чутки. Але нічого конкретного я не чув. Сподіваюся, що цього вдасться уникнути.

- Ваш клуб зараз знаходиться на останньому місці і ще жодного разу не виграв.

- Це футбол. Важко тут щось коментувати. Можливо ця криза дасть новий імпульс.

- Будуть серйозні кадрові зміни?

- Скоріш за все підуть іноземці які в нас є. Стратегія буде така сама як і три роки тому. Ми хочемо залучити тільки українських футболістів. Це дасть можливість молодим гравцям проявити себе.

- Чи реально створити якийсь стабілізаційний фонд?

- На сьогоднішній день ні.

- А к щодо мінімального бюджету клубу Прем’єр-ліги?

- Скоріш за все буде навпаки. Це має стосуватися і зарплатні.

- Ви готові таке запропонувати?

- Так.

- Але це обмеження. У нас є гранди, які хочуть щось виграти в Європі. Для цього вони повинні назбирати найкращих. Запропонувати гравцям просто фантастичні умови. Інакше вони не приїдуть. Це вигідно клубам як «Кривбасс», «Ворскла», в яких ставка на своїх футболістів. Чи погодяться на таке гранди?

- Це ми побачимо найближчим часом.

- Розкажіть про ситуацію з правами на трансляції матчів. Кому вони належать?

- Права належать ФФУ. Але Григорій Михайлович Суркіс сказав, що передасть права Прем’єр-лізі.

- Але права будуть вашими до певного моменту. ФФУ натякнула, що з часом вона захоче отримувати якісь кошти. Як скоро це може статися?

- Після того, як Прем’єр-ліга стане на ноги. І це логічно. Тож гадаю, що в найближчому майбутньому це питання підніматися не буде.

- Був натяк, що не зовсім ефективно реалізовуються права. Це сказав Григорій Михайлович Суркіс. В нас був інший гість, Равіль Сафіуллін. Він казав, що у ПФЛ краще виходило в фінансовому плані реалізовувати ці права.

- Все ж не думаю, що в них це виходило краще. Наприклад права титульного спонсора ми продали за рекордну суму 3 600 000 доларів. В цьому Прем’єр-ліга була повністю прозорою. Тендер проводився відкрито. З каналами також буде відкритий тендер. Говорити про те в кого було краще… кожен має свою думку. Будемо дивитися на результати в кінці чемпіонату. За півроку неможливо об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася в українському футболі. Зараз до того ж на все впливає фінансова криза.

- Як ці півроку узгоджувалися стосунки з телеканалами? Я реалізовувалися права? Як буде проходити цей відкритий тендер?

- Ми дамо свої умови і подивимося, що нам запропонують канали.

- А якщо ніхто не зацікавиться? На даному етапі найкращі канали України не дуже зацікавлені у тому, щоб транслювати матчі. Чому? Чи ми помиляємося?

- Я такої інформації не маю. Навпаки, я знаю, що є зацікавленість багатьох каналів показувати футбол.

- І вони готові платити за це гроші?

- Є достатньо вигідні пропозиції.

- А чи є можливість, що найближчим часом телеглядач зможе побачити вісім з восьми матчів?

- Ми планували таке робити в другому колі.

- Технічно це можливо?

- Коли ми показували сім матчів, залишалася можливість показати і восьмий. Тут все залежить від календаря. Тож можливості є.

- Традиційно в нас є запитання від відвідувачів інтернет порталу UA-Футбол. «Чи можливо таке, що найближчим часом клуби Прем’єр-ліги стали заробляти гроші?».

- Подивіться матчі чемпіонатів Іспанії чи Аргентини. В них на формі немає вільного місця. Скрізь реклама.

- В нас спонсорів не вистачає?

- Щоб вони були їм потрібно розуміти, що будуть транслюватися матчі. Коли буде транслюватися вісім матчів, буде час, де можна продавати свою продукцію.

- Шість теж багато, а п’ять також.

- Ми ж тільки до цього прийшли. І почалася криза, яка пригальмувала амбітні апетити людей. Зараз всі скорочують свою діяльність. Гадаю і ви з цим зіштовхнулися. Зараз нажаль немає всіх умов, проблема навіть зі стадіонами. Наразі клуби вже отримують кошти, які надходять до Прем’єр-ліги від спонсорів.

- Скільки ваш клуб зараз може заробити за сезон?

- Сьогодні я не можу чітко відповісти. Треба дивитися на баланс в кінці року. Але це не ті кошти, які могли б покрити п’ять чи десять відсотків витрат.

- Віталій Богданович, ми вам вдячні, що ви прийшли до нас в гості. Ми хочемо побажати вам в новому 2009 році, щоб все ж таки Прем’єр-ліга пережила цю фінансову кризу, вийшла з неї, почала заробляти гроші. Щоб в нас був якісний, хороший футбол. З новим президентом Прем’єр-ліги. І щоб ми з вами зустрілися через рік, та обговорювали те, що ми показуємо вісім матчів, грошей в нас дуже багато, все добре і в нас сильний чемпіонат.

- Дуже вдячний за побажання, за те, що ви мене запросили і хочу всіх вболівальників привітати з наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим. Щоб незважаючи на кризу футбол любили та дивилися.

- На все добре.

- До побачення.

Від редакції. Як і було анонсовано до ефіру, читач, чиє питання прозвучало під час програми “Відверто про футбол”, отримує призи від компанії “Оболонь”. Тому, із задоволенням вітаємо львівського читача, що спілкується на сторінках UA-Футбол під логіном Avatar, бо саме його питання було відібране ведучими програми та адресоване Віталію Данілову.

Просимо читача Avatar (Львів) у найближчий час зв’язатися електронною поштою з редакцією UA-Футбол та отримати свої призи.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Олексин (Новочорна)
Передивився. Перечитав. Ну, те, що кожна стенограма “Відверто про футбол” лише “близько до тексту” – то таке... Тому останнім часом волію цю програму ДИВИТИСЯ і СЛУХАТИ, аніж вичитувати. Користі більше! Перш за все – Данілов, як нардеп, як політик – як риба:), уник розмови (чи не з допомогою ведучих?:) ) про свою депутатську діяльність на “благо футболу”... Ні про перезрілий Закон під умовною назвою “Про проведення футбольних матчів”, ні про Євро-12, ні про суперечливість Законам України (через спосіб розрахунків у інвалюті) контрактів в українському футболі та про негативні наслідки цього явища для України загалом... Так і думав, що так і буде.., тому навіть питань щодо резидентури українських футбольних клубів в офшорах навіть не ставив в анонсі до передачі! З позитиву.., вірніше – з висновків, які зробив в результаті перегляду... Стало зрозуміло, що МСП та подібних посередницьких структур на футбольному ринку України НЕ БУДЕ! І, справді, а нафіга потрібен посередник (подібно РосУкрЕнерго на газовому ринку), якщо ПФЛ та УПЛ самі можуть заробляти ті гроші? Ну, не п’ятьма співробітниками, як подібна структура в Нідерландах, а дещо більшим штатом... Так в Голандії, виявляється, їхня ПЛ, НЕ ОРГАНІЗОВУЄ, подібно УПЛ, змагання в Ере-дивізії! Ну, це, як кому вигідно..., прийде час, подивимось, мож, і в нас подібне буде. Те, що з МСП – толку мало українському футболу, і так давно було зрозуміло... І клубам вишки – також! Добре ще те, що, попри постійні скандали з цими правами на трансляції (хоча б останній – http://www.champion.com.ua/football/4959d9de4f983/ – і незрозуміло, чому редакція UA-Футбол не знаходить місця для гілки цій інфі...) – Данілов в цілому адекватно і виважено реагує... Там, де не правий сам – визнає це; там, де неправі клуби – переконує власників у їх неправоті... Зі сказаного Даниловим – в мене склалося враження: він – не найгірше зло в українському футболі... Нехай би ФКХ залишався б у вишці!:)...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Олексин (Новочорна)
Передивився. Перечитав. Ну, те, що кожна стенограма “Відверто про футбол” лише “близько до тексту” – то таке... Тому останнім часом волію цю програму ДИВИТИСЯ і СЛУХАТИ, аніж вичитувати. Користі більше! Перш за все – Данілов, як нардеп, як політик – як риба:), уник розмови (чи не з допомогою ведучих?:) ) про свою депутатську діяльність на “благо футболу”... Ні про перезрілий Закон під умовною назвою “Про проведення футбольних матчів”, ні про Євро-12, ні про суперечливість Законам України (через спосіб розрахунків у інвалюті) контрактів в українському футболі та про негативні наслідки цього явища для України загалом... Так і думав, що так і буде.., тому навіть питань щодо резидентури українських футбольних клубів в офшорах навіть не ставив в анонсі до передачі! З позитиву.., вірніше – з висновків, які зробив в результаті перегляду... Стало зрозуміло, що МСП та подібних посередницьких структур на футбольному ринку України НЕ БУДЕ! І, справді, а нафіга потрібен посередник (подібно РосУкрЕнерго на газовому ринку), якщо ПФЛ та УПЛ самі можуть заробляти ті гроші? Ну, не п’ятьма співробітниками, як подібна структура в Нідерландах, а дещо більшим штатом... Так в Голандії, виявляється, їхня ПЛ, НЕ ОРГАНІЗОВУЄ, подібно УПЛ, змагання в Ере-дивізії! Ну, це, як кому вигідно..., прийде час, подивимось, мож, і в нас подібне буде. Те, що з МСП – толку мало українському футболу, і так давно було зрозуміло... І клубам вишки – також! Добре ще те, що, попри постійні скандали з цими правами на трансляції (хоча б останній – http://www.champion.com.ua/football/4959d9de4f983/ – і незрозуміло, чому редакція UA-Футбол не знаходить місця для гілки цій інфі...) – Данілов в цілому адекватно і виважено реагує... Там, де не правий сам – визнає це; там, де неправі клуби – переконує власників у їх неправоті... Зі сказаного Даниловим – в мене склалося враження: він – не найгірше зло в українському футболі... Нехай би ФКХ залишався б у вишці!:)...
Ответить
0
0
slava1970 (Сумы)
Посмотрел Данилова... Жутьи позор тем двум ведущим - блаболы, о большом светлом будущем, которого нет и не будет, все вокруг да около, прям гиганты гигантомании. А вопрос сумчан оконкретике ФК Харьков в Сумах не задали.наверноетакие мелочи, как мы , болелы из каких то Сум их, монстров пера не интересуют, ведь как легко пипеть по устам участников пресс-клуба. Уровень трансляций, уровень матчей, уровень УПЛ.. А Ваш уровень, господа жирики с Мегаспорта и Ваших колег, светящих на УПЛ ... Короче УПЛ для Вас - это 16 команд умножиных на число работников вних ( футболиты, официанты, повара, прачки, президенты, администраторы, и прочая свита). А как же болелы? УПЛ- это вся эта гремучая смесь + главная составляющего спекталя (футбола) - зритель (болелы) . Подумайте, может о полегчяет Вам.. да и нам, а то это болото озером никогда не станет Да и УА футбол не лучше... Повторяю вопрос (коротко, а то лирики и нашей жизни вам не понять), хоть тут ответьте - где будет играть ФК Харьков?
Ответить
0
0
IBM (Dnipro)
А нафіг їм новий президент ПЛ? З літа Данилов зможе очолювати ПЛ, як людина, що не має відношення до клубів елітного дивізіону.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус