"Карпаты": борьба за газон


"Дві команди на одному полі – це катастрофа!"

"Карпаты": борьба за газон


«Дві команди на одному полі – це катастрофа!» – так вважає керівник служби обслуговування полів ФК «Карпати» Юрій Костюк, який сьогодні веде важку боротьбу з наслідками щотижневого витоптування газону на стадіоні «Україна».

– Пане Юрію, у якому стані зараз перебуває газон «України»?

– Наше поле дуже тішило усіх восени. На ньому грали три команди – «Карпати», «Львів» та збірна України. Ми робили все для того, щоб поле перебувало у хорошому стані. Так і було. Жодна з команд не мала претензій до газону. Але сталася біда. В лютому, коли зійшов сніг, поле було в дуже хорошому стані, робота йшла добре і правильно, але зненацька газон різко захворів. За 15 років практики роботи з газонами я вперше зіткнувся з такою проблемою. Ще восени ми внесли фунгіцид – спеціальний препарат, який захищає від хвороб, що активізуються восени та навесні. Зараз ми аналізуємо, шукаємо причини того, що сталося. У цьому нам допомагають колеги – спеціалісти з київського Інституту хімії, працівники київського стадіону «Динамо». Ми провели безліч нарад. Ми повторно внесли фунгіцид, вже іншої дії. На щастя, нам вдалося зупинити процес знищення газону. Ми активно почали працювати над відновленням і покращенням стану поля, зокрема з Києва нам у терміновому порядку переслали стимулятор росту трави. Негайно внесли його у газон. Потім замочили насіння в парниковому ефекті та внесли міндобрива. Підігрів працює вже 10 днів. Ми змушені користуватися плівками, бо погода нам не сприяє. Через сильні морози застеляємо поле вночі, а на день знімаємо. Саме під плівкою і можуть бути хвороби. Я згадую слова Мирона Маркевича, який на останній грі «Металіста» у Львові проти «Карпат» сказав, що дві команди не можуть грати на одному полі. Це нереально, це катастрофа (головний тренер «Металіста» теж мав клопоти з полем, оскільки восени 2007 року в Харкові грало дві команди. Навесні ж 2008 року поле на стадіоні було повністю знищено – Авт). Навіть у тому ж Мілані газон постійно змінюють. Київське «Динамо» трохи пограло на одному полі з «Арсеналом», але швидко від цієї практики відмовилося.

– Постраждало усе поле?

– Ні. Після закінчення сезону ми, як і говорили, змінили траву у воротарських майданчиках. Там ми постелили спеціальний сорт під назвою «Лімузин». Так от, зараз воротарські майданчики просто в ідеальному стані. Чому так? У мене наразі два припущення (на цій траві в Україні ще ніхто не грає – Авт.): або «Лімузин» не боїться хвороб, або тому, що він не відчув на собі сезонного навантаження двох чи трьох команд, як інші частини поля, адже постелили ми його вже в грудні.

– Вважаєте, що причина хвороб – саме від осіннього перевантаження поля грою двох команд?

– Сьогодні це перенавантаження нам відгукнулося. Восени ми штучно підтримували поле, щоб воно було ідеальним. Працював підігрів, ми вносили міндобрива. Це було, так би мовити, штучне продовження життя. Раніше поле промерзало до 20-30 сантиметрів. Відповідно, нищилися і хвороби. А цього року так не було. До того ж і зима виявилася грипозною, скрізь різні віруси. Цього року газон не замерзав. Це, очедно, і дало поштовх хворобам розвиватися. Але, на мою думку, головна причина розвитку хвороб – саме перенавантаження газону. Зараз клуб витрачає великі гроші на лікування поля. І ці суми навіть нема чого порівнювати з тими, що їх нам платили за оренду. В орендах – суцільні мінуси. Саме тому я категорично проти, щоб дві команди грали на одному полі.

– Чи буде поле готове до матчу 1-го березня «Карпати» – «Чорноморець»?

– Повірте, ми робимо все можливе, щоб поле було в найкращому стані. Але не виключено, що погода буде вносити корективи в цей день.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
karusel (Львов)
давайте не будемо спішити, оцінемо якість газону у грі лісорубів з пінгвінами, тамі побачим
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 25
karusel (Львов)
давайте не будемо спішити, оцінемо якість газону у грі лісорубів з пінгвінами, тамі побачим
Ответить
0
0
Бор (Львів-Луцьк)
BALAMYT (Boston) 26.02.09 06:25 слухай, вумник - ти багато знаєш про Україну сидячи в своєму Бостоні? смився колись тоді - сиди тихо і користуйся благами нового світу
Ответить
0
0
BALAMYT (Boston)
Вот две серости в одном городе это катастрофа.Зачем Львову две команды.Обьединили бы и сделали одну нормальную.Ни Одесса ,ни Днепропетровск (которые больше заслут и возможностей имеют на две команды город не рвут.Львов -это не Донецк ,или Киев ,и тем более не Милан .Проблемы с полями будет на долго.
Ответить
0
0
asssa (Харьков)
Sluva (Львів) 25.02.09 23:09 Оххх , и Маркевич матчи покупает, и откаты за игроков берет, и вообще хреновый тренер, и с судьями работает, и вообще, правильно его во Львове чуть ли не паяльником пытали, де ж он за всю свою такую коррупционную жизнь деньги прячет, причем деньги которые он украл у ох.. у кого бы это, не напомните? И который каждую свою команду до третьего места дотягивавший. А были бы возможности- и дальше,и выше, и сильнее. Что с Металлом он и доказывает. Как же живуча ядовитая неправда. и как быстро забывается все хорошее. А эти ростки до сих пор, кто то где то что то слышал, и если это есть- то знаяит что -то из этого- правда? Эххх.. и на мой пост- я вам соболезную, ибо не желаю что было у нас. А у вас будет хуже :(. Ибо ни адекватного менеджмента, управленцев, хозяев нет. Есть только барины. Будете играть по кочкам и грязи .или вообще не будете. или найдете стадион еще хужее Динамо... Это не злорадство, это просто печаль. еще раз Эхххх, послезавтра сезон начинается, а у нас что ни день- то многия печали.... Хоть бы уже сегодня,наверное наши полпреды порадовали. Все, без исключения.
Ответить
0
0
bartezz (Львів)
а не треба було всіх в відпустку за свій рахунок відправляти -пане президент.жаль тільки Костюка отто напевно вигрібає!!!!!!!!!!!!
Ответить
0
0
bartezz (Львів)
ghfh
Ответить
0
0
ДЗЕНЯ (Талнах)
свой среди чужих (чужой среди своих) 25.02.09 21:30 А тобі чого так смішно? ніби у тебе всі родичі повмирали
Ответить
0
0
Sluva (Львів)
Питання до тих хто у всьому бачить руку Дима: до чого він тут якщо ФК Львів сам відмовився від оренди і вирішив повернутись в Добромиль?
Ответить
0
0
свой среди чужих (чужой среди своих)
да не ссыте, скоро построят новый стадио, а там и Львов вылетит из премьер-лиги:) всё будет пучком:)
Ответить
0
0
asssa (Харьков)
Львовяне, мои соболезнования. :( Оно пока на своей шкуре не почувствуешь ,что это такое. Непоймешь. Я до сих пор вспоминаю Металлист -арсенал, по грязи кочкам и без травы когда под конец матча и игроков различить нельзя было, не только своих а с чужими:(. после этой игры мы переселились на Динамо. Пусть все будет не так серьезно у вас. Удачи. ЗЫ: А может это деза? просто даже на одну игру Львов не хоятт пускать (Ну если все таки будет Металл играть не в Добромыле а де то еще (тем более вроде стад в Добромыле не заявляли еще на Премьер Лигу))
Ответить
0
0
Artisan (Lviv)
Пролетів спеціаліст по газонах з купівлею фунгіциду. Тепер виправдовуватися треба.
Ответить
0
0
myroslav (Львів)
Б/Я я думав той кондом Димінський вже заспокоївся. А НЄ ТУТ ТА БИЛА!!! ...наївний я. Вибачте за відвертість але хочу щоб він вже відкинув копита!!! ЗДОХ!!!
Ответить
0
0
Харьковчанин (Первая Столица)
Отож, у нас на ОСК такое же было: 2 команды + неумелое руководство стадио + "брак коштив" = вот и плачевный результат!
Ответить
0
0
Surik (Харьков)
Какая-то эпидемия....
Ответить
0
0
Соло (Городок)
Чергові витівки Думінського. 100%
Ответить
0
0
Бор (Львів-Луцьк)
YM (Донецк) 25.02.09 17:14 Слухай ти агроном...Ара, якби не народження маленького Юрчика, зараз би не у Львові за газоном "України" доглядав, а в Києві у струткурі ДК очолював би аналогічну структуру. Він один із найтолковіших експертів у своїй області знань. Тому його словам можна і повірити. Та й Дим, якщо не хоче давати грати Львову на своїй траві - правий на 100%. Тому, що траву і підігрів - він за свої бабулеси купляв, а оренда таки дійсно мабуть не покриває затрат
Ответить
0
0
Vetal-ua (Киев)
«Дві команди на одному полі – це катастрофа!» ага, в Милане нет катастрофы, а тут есть...
Ответить
0
0
nazarini (Львів)
Скоро будемо знати в чому справа.
Ответить
0
0
YM (Донецк)
А вообще, логика у этого агронома очень своеобразная. Сначала перечисляет: "Раніше поле промерзало до 20-30 сантиметрів. Відповідно, нищилися і хвороби. А цього року так не було. До того ж і зима виявилася грипозною, скрізь різні віруси. Цього року газон не замерзав. Це, очедно, і дало поштовх хворобам розвиватися". И тут же делает вывод: "Але, на мою думку, головна причина розвитку хвороб – саме перенавантаження газону". Действительно, как сказал Ihorko_T (Львів, похоже на отмазку. Причем дешевую.
Ответить
0
0
rimshot1 (Ternopil)
Давно пора на проблемных стадионах стелить исскуственный газон. Вон половина России играет и ничего, не жалуются. (А кто жаловался - смирился :)) це пазор і ганьба....
Ответить
0
0
Ihorko_T (Львів)
Слова керівника ".., на мою думку, головна причина розвитку хвороб – саме перенавантаження газону.." звучать як якісь емпіричні домисли. Цікавила би думка спеціалістів хіміків-біологів. Так виглядає, що Дімон шукає відмазку для відмови ФК Львів.
Ответить
0
0
Kvinto (Львів)
Цікав би я знати, кому то в голову взбрело назвати сорт трави - «Лімузин». "...«Лімузин» не боїться хвороб..."(с) ))))))))))))
Ответить
0
0
STS Forward (Dnipropetrovsk)
Давно пора на проблемных стадионах стелить исскуственный газон. Вон половина России играет и ничего, не жалуются. (А кто жаловался - смирился :))
Ответить
0
0
YM (Донецк)
"Навіть у тому ж Мілані газон постійно змінюють". (с) Вот это и есть ключевая фраза! Менять поляну нужно вовремя, и все будет нормально.
Ответить
0
0
vickov (Днепр)
На ньому грали три команди – «Карпати», «Львів» та збірна України. Это всё сборная вытоптала? Написали бы уже, что на поле играли не три команды, а еще и всех соперников перечислили бы... Я згадую слова Мирона Маркевича, який на останній грі «Металіста» у Львові проти «Карпат» сказав, що дві команди не можуть грати на одному полі. Бумеранг... Аффтар, выпей йаду :)
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус