Василь Рац: "Динамо" могло перемогти "Шахтар" лише завдяки характеру"


Минулого сезону колишній гравець київського "Динамо" та збірної СРСР працював у тренерському штабі столичної команди

Василь Рац: "Динамо" могло перемогти "Шахтар" лише завдяки характеру"


Минулого сезону колишній гравець київського «Динамо» та збірної СРСР Василь Рац якийсь час працював у тренерському штабі столичної команди. Але з приходом Юрія Сьоміна роботи для раніше відомого футболіста в «Динамо» не знайшлося.

Василь Рац повернувся в Угорщину, де має бізнес, мешкає його сім’я. Звідти він стежить за виступами українських команд в єврокубках. Колишній півзахисник киян вважає, що в «Шахтаря» кваліфікованіші гравці, ніж у «Динамо». Втім Рац вірив, що динамівці завдяки характеру таки вийдуть у фінал Кубка УЄФА.

– Очікував від «Динамо» кращої гри. Команда, мені здавалося, «на ходу», перебуває в чудовій формі, – розпочав розмову Василь Рац. – А вийшло так, що підопічні Юрія Сьоміна зіграли гірше, ніж у першому матчі. Переконався в тому, що в «Шахтаря» кваліфікованіші гравці, ніж у «Динамо». Особливо ефективно діють бразильці.

– Тобто «Динамо» могло перемогти «Шахтар» лише завдяки характеру?

– Так, це правда, лише завдяки характеру.

– Як оціните шанси донеччан перемогти «Вердер»?

– На мою думку, «Шахтар» має більше шансів на перемогу в Кубку УЄФА. Якщо у відсотковому співвідношенні, то це приблизно 60:40 на користь «гірників». Донеччани ще ніколи не доходили так далеко в єврокубках, а тому в них буде більше, ніж у німців, бажання перемогти у фіналі. Звісно, «Вердер» – непогана команда, однак вважаю «Шахтар» фаворитом через мотивацію.

– Узагалі, що можете сказати про «Вердер»?

– Дуже організований колектив. Її наставник Томас Шааф у команді понад 15 років. Грав за цей клуб, тепер тренує, дуже досвідчений фахівець. А те, що Дієго не зіграє у фіналі, – великий плюс для «Шахтаря». Все-таки через цього футболіста проходить уся гра «Вердера». Крім того, він із простої ситуації може вичавити максимальний ефект. Це для «Вердера» величезна втрата.

– Судячи з ваших слів, найсильнішою ланкою «Шахтаря» є бразильський напад, а яка тоді найслабша?

– Найслабша ланка «Шахтаря» – захист. Захисники губляться у простих ситуаціях, коли потрібно просто вибити м’яч якнайдалі від власних воріт – починають щось вигадувати. Саме в діях у захисті, вважаю, «гірники» мають найбільше проблем.

– А які слабкі й сильні сторони «Вердера»?

– Німці сильні командною грою та характером. Вони завжди б’ються до останнього – від першої до завершальної гри. Мені здається, в «Гамбурга» було більше шансів на вихід у фінал Кубка УЄФА, але «Вердер», зціпивши зуби, зробив свою справу. Всі гравці «Вердера» добре роблять свою роботу.

– Тобто «Вердер» є типовою німецькою командою із залізною дисципліною?

– Так, саме із залізною дисципліною.

– Чому для вас не знайшлося місця в тренерському штабі Юрія Сьоміна?

– Зустрічався з президентом «Динамо» Ігорем Суркісом. Він сказав, що для мене тепер немає роботи в тренерських штабах ані першої, ні другої, ні третьої команд «Динамо». Тому після перебування в київській команді впродовж 2,5 місяця мені довелося повернутися в Угорщину. Ігор Суркіс пообіцяв, що не забуде про мене та в майбутньому спробує знайти для мене роботу в тренерському штабі.

– Знаю, що ви могли опинитися в «Закарпатті»…

– Розмови про роботу в цій команді справді були. Переговори проводив із керівництвом клубу Олександр Штилін. Він родом із Закарпаття, а тепер живе і працює в Бельгії, раніше тренував запорізький «Металург», «Торпедо» з Кутаїсі й інші команди. Але домовитися з «Закарпаттям» не вдалося. Нині роздумую над іншими варіантами з українського та російського чемпіонатів. Можливо, невдовзі буде конкретна інформація.

– А в угорському футболі пробували працевлаштуватися?

– Ні. Тут рівень футболу зовсім інший, ніж в Україні, ставлення до цієї роботи теж інакше. Дехто каже, що футбол в Україні невисокого рівня, а в Угорщині ситуація ще гірша. Немає футбольних полів, тих умов, які є у вас. Тому тут нецікаво працювати. Більшість футболістів в Угорщині не до кінця віддається своїй роботі. На папері вони – професіонали, а по суті – аматори.

– Вочевидь, в Угорщині немає багатих людей, які хотіли б укладати кошти у футбол?

– Справді, багаті люди в Угорщині не хочуть мати справу з футболом. Вони не мають впевненості в тому, що їхні гроші витратять за призначенням. Зрештою, рівень футболу не приваблює багатіїв. В Україні інша ситуація. Люди вже зрозуміли переваги футбольного бізнесу. А чемпіонат Європи 2012 року ще більше стимулюватиме олігархів укладати гроші в цей вид спорту.

Оцените этот материал:
Источник:
gazeta.lviv.ua, dynamo.kiev.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
moroz/89rus (Ноябрьск)
Joyce (Donetsk) 15.05.09 12:59 Leo (Запорожье Исма10 (КиевЪ GOOL (Киев) Парни!!!! Наконец-то от всех грамотные доброжелательные комменты. Все СЛАВЯНЕ ЗА ШАХТУ!!!!!!!!! Инакомыслящих - к стенке ( либо не патриоты, либо шовинисты)
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 5
moroz/89rus (Ноябрьск)
Joyce (Donetsk) 15.05.09 12:59 Leo (Запорожье Исма10 (КиевЪ GOOL (Киев) Парни!!!! Наконец-то от всех грамотные доброжелательные комменты. Все СЛАВЯНЕ ЗА ШАХТУ!!!!!!!!! Инакомыслящих - к стенке ( либо не патриоты, либо шовинисты)
Ответить
0
0
Joyce (Donetsk)
"Найслабша ланка «Шахтаря» – захист" Значит, придется ШД забить больше, чем он пропустит:))
Ответить
0
0
Leo (Запорожье)
Исма10 (КиевЪ) 15.05.09 11:44 Кроме характера, и обладателей золотых мячей, там играла ПОЛНОСТЬЮ СБАЛАНСИРОВАННАЯ КОМАНДА, и выход любого из запаса только усиливал игру...
Ответить
0
0
Исма10 (КиевЪ)
GOOL (Киев) Помимо характера там еще играли два обладателя золотого мяча Блохин и Беланов
Ответить
0
0
GOOL (Киев)
Да, харатера как раз и не хватает. Динамо-86.Вот этот состав был с характером.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус