Президент ПФЛ Святослав Сирота взяв участь у роботі Генеральної Асамблеї ЄПФЛ


24 червня в Москві відбулося засідання Генеральної Асамблеї ЄПФЛ

Президент ПФЛ Святослав Сирота взяв участь у роботі Генеральної Асамблеї ЄПФЛ


24 червня в Москві відбулося засідання Генеральної Асамблеї ЄПФЛ. В роботі цього заходу взяв участь президент ПФЛ Святослав Сирота.

Робота Генеральної Асамблеї привернула підвищену увагу не лише численних представників мас-медіа, а й провідних футбольних ліг Європи. Зокрема, елітні дивізіони Англії, Німеччини, Італії, Франції, Іспанії, Голландії, Бельгії, Польщі, Словенії та Росії на цьому заході були представлені керівниками найвищого рангу. Також у роботі взяли участь представники інших провідних континентальних ліг.

На засіданні було розглянуто цілу низку актуальних питань.

Зокрема, було заслухано детальний звіт про діяльність ЄПФЛ за сезон, що минув. Роботу Європейської Професіональної футбольної ліги за сезон 2008/2009 років було визнано задовільною.

Затверджено нову редакцію меморандуму ЄПФЛ із УЄФА.

ЄПФЛ у Стратегічній Раді професіонального футболу УЄФА представлена чотирма повпредами. Термін їхніх повноважень вичерпався, тому відбулися вибори. За їх результатами, повноваження усіх чотирьох представників ЄПФЛ в УЄФА були продовжені.

Також було затверджено загальні рекомендації робочої групи ЄПФЛ щодо підбору та підготовки молодих футболістів.

Було детально розглянуто та проаналізовано процедуру атестування футбольних клубів у різних країнах континенту.

Через ЄПФЛ футбольні клуби звернулися до УЄФА з клопотанням про збільшення суми виплат платежів Солідарності Ліги чемпіонів клубам.

Було розглянуто досвід роботи з FAO – організацією професіональних клубів, діяльність якої спрямована проти голоду. Вирішено, що активна робота в цьому напрямку має продовжуватися й надалі в усіх лігах, котрі виступають під егідою ЄПФЛ.

Також розглядалася можливість співпраці ЄПФЛ із іншими структурами та організаціями. Зокрема, із букмекерськими конторами – з приводу необхідності розробки та впровадження механізмів відрахувань лігам частини доходу букмекерських компаній, отриманих букмекерами за використання результатів матчів. Йшлася мова й про співпрацю в алкогольними компаніями. З цього приводу представники усіх ліг ЄПФЛ висловилися категорично – проти того, щоб продукція таких компаній рекламувалася під час усіляких футбольних заходів. Однак у той же час делегати Генеральної Асамблеї визнали, що суттєві кошти, отримані від подібної реклами, можуть спрямовуватися на розвиток футболу, зокрема дитячого. Відтак було вирішено у найближчому майбутньому це непросте питання доопрацювати.

На засіданні акцентувалася увага ще на кількох важливих питаннях – трансферних періодах та діяльності агентів. З метою мінімізації незручностей та протиріч через неоднакові терміни початку трансферних періодів у різних лігах, ЄПФЛ виступила з ініціативою про гармонізацію трансферних періодів, тобто приведення їх до одного, спільного знаменника.

Також було висловлено пропозицію щодо підвищення ролі національних асоціацій у діяльності агентів. У той же час пропонувалося підвищити й відповідальність самих агентів за їхню роботу.

Не залишилися поза увагою делегатів Асамблеї й ініціативи президента ПФЛ Святослава Сирота, висловлені ним на попередньому засіданні Генеральної Асамблеї ЄПФЛ. На московській зустрічі було прийнято рішення про створення робочої групи, котра займатиметься розробкою та впровадженням різноманітних варіантів підтримки ліг, котрі найбільш потерпіли від наслідків фінансової кризи. Очолити цю робочу групу запропонували президенту ПФЛ України Святославу Сироті. У разі, якщо президент ПФЛ України буде офіційно затверджений на чолі цієї групи, її засідання пройде в Києві.

Цілком ймовірно, що Рада Директорів ЄПФЛ в жовтні цього року на своє засідання збереться також у столиці України. Для цього найближчим часом із оргвізитом Київ відвідає представник адміністрації ЄПФЛ.

Проведення засідання Ради Директорів ЄПФЛ у Києві може не лише підняти на якісно новий рівень престиж змагань під егідою ПФЛ України, а й зайвий раз привернути увагу до актуальних проблем вітчизняного футболу владних структур та громадськості.

Оцените этот материал:
Источник:
ПФЛ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус