Сергій Морозов: "Калитвинцев готовий очолити київське ”Динамо”

Сергій Морозов: "Калитвинцев готовий очолити київське ”Динамо”


Майже місяць тому тренер 41-річний Юрій Калитвинцев здобув зі збірною України 19-річних титул чемпіона Європи. Після фінального матчу Калитвинцев, який очолив команду за півтора місяці до початку фінального турніру, повернувся до своєї основної роботи — головного тренера ”Динамо-2”. Заявляє, що не планував працювати з юнацькою збірною — так склалися обставини. Калитвинцев хоче проявити себе в дорослому футболі.

Про його потенціал говоримо із заслуженим тренером України Сергієм Морозовим, 59 років.

— Моя думка така: Калитвинцев — входить до п’ятірки топ-тренерів України, — каже Сергій Юрійович. — Причому я б не відносив його ані до категорії перспективних, ані до когорти тих, що уже відбулися. Калитвинцев має прекрасні перспективи для зросту — зрозумів це, ще коли викладав у центрі ліцензування, а Юрій Миколайович складав там іспити.

На думку експерта, головна риса команд Калитвинцева — психологічна стійкість.

— Подивіться як міцніла наша збірна під час юніорського чемпіонату Європи. Хлопці спокійно реагували на будь-які ігрові колізії, уміло діяли по рахунку, збиваючи темп матчу. Такі дії очевидно відстежують почерк тренера. У команди були лідери — Петров, Гармаш, — але виграла команда, а не один гравець, як скажімо, Марадона Кубок світу-1986 чи Кака Лігу чемпіонів 2006–2007-го. Уміння тактично перебудувати гру команди, не ”помітити” травмованих і дискваліфікованих, знайшовши їм заміну, — це також плюси молодого фахівця.

Далеко не всі гравці, які прекрасно проявили себе на юніорському рівні, ”засвітилися” в дорослому футболі. І не кожний успішний тренер молодих зумів досягти результатів у командах майстрів. Яскраві приклади — іспанець Іньякі Саес та аргентинець Хосе Пекерман.

— Не думаю, що Калитвинцеву це загрожує, — продовжує Морозов. — Зверніть увагу: як тільки він закінчив грати, поїхав до Ужгорода і не побоявся прийняти тамтешнє ”Закарпаття”. У нас як буває — усі київські тренери ходять колом: збірна, ”Динамо”, молодіжна збірна, ”Динамо-2”. А Калитвинцев одразу вийшов із цього кола, поїхав на периферію, щоб почати там.

Співрозмовник вважає, що тренер чемпіонів Європи серед юніорів уже спроможний очолити київське ”Динамо”.

— Якщо, звичайно, абстрагуватися від того, що нині ”Динамо” має досить успішного тренера, — уточнює. — Думаю, він цілком готовий до такої роботи. Чому ”Барселона” ставить свого вихованця (Хосепа Гвардіолу. — ”ГПУ”), і той доводить правильність такого кроку, чому на молодих сміливо роблять ставку ”Ювентус” і ”Мілан”, а ми боїмося? Калитвинцев відповідає рівню амбіцій ”Динамо” як тренер. Перешкодити Юрію стати біля тренерського керма клубу можуть тільки якісь інтриги.

Оцените этот материал:
Источник:
Роман Шахрай, ГПУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Korotay (Kiev)
5 украинских топ-тренеров: Маркевич, Павлов, Заваров, Яковенко , Калитвинцев.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 17
Korotay (Kiev)
5 украинских топ-тренеров: Маркевич, Павлов, Заваров, Яковенко , Калитвинцев.
Ответить
0
0
Korotay (Kiev)
Да, для начала- Днепр...Вместе с Яковенко....
Ответить
0
0
IBM (Dnipro)
Нах ще один лобанович в Дніпрі?
Ответить
0
0
Sergio_Victore (Киев)
Для начала Калитвенцеву бы Днепр потренеровать... Бессонов явно не тянет...
Ответить
0
0
ivoloshka (Киев)
Ой, как бы не получилось, как в том анекдоте: "Съесть-то он съест, да кто ж ему даст!..." А если речь идет о лучших, то Маркевич, Заваров, Павлов, Яковенко, Ковалец, Кононов,... О Калитвинцеве, не смотря на последний успех и рекомендации Морозова, пока судить не могу - очень недолго это было (1,5 месяца подготовки + сам чемп), всеми любимый Михайличенко тоже, помнится, чегой-то выигрывал!... А Калитвинцеву желаю всяческих успехов! Но ведь взял же Заваров затюканный Арс с "на тобі, боже, що мені не гоже" игроками и играют вполне прилично!...
Ответить
0
0
ALEX12 (Харьков)
maxx (dnepropetrovsk) 28.08.09 08:52 У вас Бессонов есть! Он еще не полностью выработался и не достиг чего хочет.
Ответить
0
0
maxx (dnepropetrovsk)
В Днепр бы его!
Ответить
0
0
O. (Zhitomir)
led (Харьков) 28.08.09 08:05 Видимо Михайличенко, он же тренер СБУ!!!
Ответить
0
0
vikniksor (Симферополь)
ntalex (Оболонь) 28.08.09 01:11 Газаев, Луческу, Маркевич, Павлов, Костов.
Ответить
0
0
led (Харьков)
Маркевич, Павлов, Яковенко, Калитвинцев ... А кто пятый?
Ответить
0
0
baobab (Kyiv)
в "Днепр", это очевидно
Ответить
0
0
ntalex (Оболонь)
— Моя думка така: Калитвинцев — входить до п’ятірки топ-тренерів України... **** З цього моменту, більш підробиць. Хто в нас входить до "5"-ки?
Ответить
0
0
@Serik@ (Кривой Рог)
Korol Pele (philadelphia) 28.08.09 00:12 Шановний, а може вже пора перестати шаблонами мислити? У вас там в Філадельфії що, якщо три учні в класі двієчники, то і вся решта апріорі теж? Людина своєю роботою довела, що має неабиякий тренерський хист. Збірна додавала по ходу турніра, що свідчить і про вірно розрахований час виходу на пік форми, і про правильність вибору тактики на гру з урахуванням особливостей суперника, і про вміння психологічно налаштувати гравців. А це немало - заставити повірити в себе 18-19-тирічних хлопців. Слід відмітити також вміння розгледіти талант. Збірна сформована здебільшого з гравців, які грали під його керівництвом в ДК, і підсилена дійсно кращими однолітками з ШД, МЗ. Плюс Калитвинцев людина спокійна, вміє приймати зважені рішення, алізувати хід гри. Ще гравцем блискуче читав гру. Так що не забивайте голову шаблонами, а оцінюйте людей за їх справами. ІМХО, є два талановитих учні ВВЛ - Яковенко та Калитвинцев
Ответить
0
0
ShuMan (Днепропетровск)
Может попробовал бы "Днепр" на ноги поставить? Покойный Лобан начинал с "Днепра"...
Ответить
0
0
Korol Pele (philadelphia)
sho ty @Serik @ pidtrymuesh?my yze yhenikov proxodili..xvatit
Ответить
0
0
Мал (Донецк)
Думаю, Газзаев очень счастлив, прочитав заглавие этого материала. Ему и так сейчас несладко, а тут ещё "свобода слова и мысли" задалбывает. Мистер Шахрай, неужели непонятно?
Ответить
0
0
@Serik@ (Кривой Рог)
Повністю підтримую!!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус