Відкритий лист Президента ПФЛ Святослава Сироти міському голові Тернополя, головам Тернопольської ОДА і облради

Відкритий лист Президента ПФЛ Святослава Сироти міському голові Тернополя, головам Тернопольської ОДА і облради


№ 1641
29.09.2009 р.

Міському голові Тернополя
Заставному Р. Й.
Голові Тернопільської обласної Ради
Кайді О. П.
Голові Тернопільської
обласної державної адміністрації
Чижмарю Ю. В.


Шановний Романе Йосиповичу!

Шановний Олексію Петровичу!

Шановний Юрію Васильовичу!

Інформую вас, що 3 вересня 2009 року Дисциплінарний комітет ПФЛ розглянув питання «Про ситуацію, що склалася у ФК «Нива» Тернопіль з проблем діяльності та виконання регламентних і статутних норм».

Дисциплінарним комітетом ПФЛ встановлено, що ФК «Нива» Тернопіль, грубо порушуючи статутні і регламентні норми, не виконує рішення Органів управління та Дисциплінарного органу ПФЛ, своєчасно не сплачує внески та інші платежі у встановленому порядку.

Останнім часом, до ПФЛ надходять масові звернення футболістів щодо невиконання ФК «Нива» Тернопіль зобов’язань за контрактами. Клуб тривалий час не погашає заборгованість перед футболістами.

Так, ФК «Нива» Тернопіль не реагує на заяви, які надійшли від футболістів

В. Первака, М. Нікитського, В. Лукашука, О. Теплого та В. Поліванова, не виконує тривалий час гарантійні зобов’язання перед колишнім футболістом Д. Саркісом та не проводить компенсаційних розрахунків з ФК «Металург» Донецьк за підготовку футболіста Ю. Путраша. Клубом надана квитанція № 199 від 21 серпня 2009 року щодо перерахування на р/р ПФЛ другої частини заявкового внеску у сумі 185 тис. грн. Однак кошти на р/р ПФЛ досі не надійшли.

Розглянувши та обговоривши питання по суті, керуючись пунктом 2 статті 25 Статуту ПФЛ, пунктом 2 статті 4, пунктом 2 статті 11, пунктом 2 статті 51, пунктом 1.3. статті 53, пунктом 1 статті 54, статтею 78 Дисциплінарних правил ФФУ Дисциплінарний комітет ПФЛ вирішив з метою вивчення ситуації, що склалася у ФК «Нива» Тернопіль, створити комісію, яка має безпосередньо виїхати до ФК «Нива» Тернопіль, дати оцінку з питань діяльності та виконання клубами статутних і регламентних норм.

Комісією проведено перевірку ФК «Нива» Тернопіль та встановлено наступне:

Під час перевірки в офісі клубу штатні працівники були відсутні, крім спортивного директора Мушинського В. Й., яким проігноровано вимоги комісії Дисциплінарного комітету щодо надання необхідних документів для перевірки, а саме: довідки про річний бюджет 2009 клубу та стан його виконання (із структурою надходжень), довідки про заборгованість по заробітної платі перед футболістами та дебіторську заборгованість клубу перед третіми особами. До сих пір зазначені документи клубом до ПФЛ не надані.

Бухгалтер клубу Хом’як Світлана не з’явилася для надання пояснень та будь-яких документів, підтверджуючих існування та діяльність клубу.

ФК «Нива» Тернопіль документально не зміг підтвердити сплату другої частини заявкового внеску на участь у змаганнях сезону 2009/2010 р. у сумі 185 000 гривень. Зі слів президента С. Б. Рубая, запит до банку щодо перерахування коштів клуб не направляв.

Заборгованість по заробітній платі перед колишніми футболістами

Д. Саркісом, О. Теплим, В. Лукашуком, В. Первак не ліквідована, клубом надано усну гарантію про прийняття відповідних заходів на протязі двох місяців.

Компенсаційні розрахунки з ФК «Металург» Донецьк за підготовку футболіста Ю. Путраша клуб не проведені. Рішення ДК цього питання клубом не виконано і дисциплінарні санкції не сплачені.

Висновки комісії:

ФК «Нива» Тернопіль порушує вимоги регламентних і статутних норм ФФУ та ПФЛ, своєчасно не виконує фінансові зобов’язання перед ПФЛ та іншими клубами, не реагує на рішення Дисциплінарного комітету та адміністрації ПФЛ, не приймає ніяких заходів щодо покращення умов як самої команди, так і клубу взагалі.

Бездіяльність з боку керівництва клубу, яке на сьогоднішній день існує лише в особі спортивного директора Мошинського В.Й.

Фактично футбольний клуб «Нива» Тернопіль, як юридична особа не функціонує, а існує лише команда. Це обумовлюється наступними ознаками:

відсутній адміністративний апарат Клубу;

відсутня (не ведеться) необхідна базова документація: фінансова, кадрова та інша;

скрутне матеріальне положення клубу, а джерела фінансування не відомі;

з боку засновників та посадовців ТОВ «Нива» Тернопіль, не вживається будь-яких дійових заходів щодо нормального існування клубу та виправлення ситуації, що склалася;

клуб не виконує фінансові зобов’язання, як перед ПФЛ, іншими клубами так і перед футболістами.

25 вересня Центральна Рада ПФЛ, розглянувши питання «Про висновки комісії, створеної за рішенням Дисциплінарного комітету ПФЛ щодо ситуації, що склалася у клубі «Нива» Тернопіль», прийняла рішення звернутися до Дисциплінарного комітету ПФЛ щодо позбавлення ФК «Нива» Тернопіль 3-х очок за несплату другої частини заявкового внеску на участь у змаганнях сезону 2009/2010 р. у сумі 185 000 гривень. Центральна Рада встановила кінцевий термін сплати заявкового внеску для ФК «Нива» Тернопіль – 10 жовтня 2009 року.

Також, Центральна Рада доручила мені організувати у м. Тернопіль зустріч з представниками обласної, міської влади та обласної держадміністрації.

Мета зустрічі – знайти шляхи і механізми оздоровлення ситуації та врятувати «Ниву» – єдиний професіональний футбольний клуб області.

Якщо цю проблему буде неможливо вирішити, а ФК «Нива» Тернопіль не зможе підтвердити своє існування, як юридична особа, розглянути питання щодо виключення ФК «Нива» Тернопіль зі складу учасників ПФЛ.

Звертаюся до вас з проханням організувати офіційний «круглий стіл» за вашою участю, а також за участю засновників ТОВ «Тернопільський футбольний клуб «Нива» Рубая С. Б. та Садовського О. Г.

Зважаючи на те, що проблема потребує термінового вирішення, прошу узгодити дату засідання із запропонованими мною учасниками. Зі свого боку, я готовий зустрітися у будь-який час, що буде визначений учасниками та прикласти максимум зусиль для досягнення основної мети – нормального функціювання ФК «Нива» Тернопіль.

Сподіваюсь, спільними зусиллями мі знайдемо вихід з цієї ситуації, і ФК «Нива» продовжить дарувати радість вболівальникам Тернопільщини.

З повагою,
Президент ПФЛ України
Сирота С. А.

Оцените этот материал:
Источник:
ПФЛ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Nyva Ternopil (Файне місто ТЕРНОПІЛ)
Якшо НИВА все таки знімиться повірте і рубай і всі керівники Тернополя і Ниви пожаліть про це Рубая треба гнати я розумію він сам не може тягнути НИВУ але якшо ці гроші вони поділили між собою і з садом(а воно думаю так і було)то дуже погано
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 13
Nyva Ternopil (Файне місто ТЕРНОПІЛ)
Якшо НИВА все таки знімиться повірте і рубай і всі керівники Тернополя і Ниви пожаліть про це Рубая треба гнати я розумію він сам не може тягнути НИВУ але якшо ці гроші вони поділили між собою і з садом(а воно думаю так і було)то дуже погано
Ответить
0
0
fa-fa (Київ)
так дійсно ситуація нічим не покращується, а розбазарювання грошей це тепер як -ДОБРИЙ ДЕНЬ!
Ответить
0
0
Проти Михайличенка (Теребовля)
Мені цікаво куда діваються гроші якщо білети на матч коштують від 15 гривень.... а глядачів є постійно від 3000.......
Ответить
0
0
sanyock (Чернигов)
"Під час перевірки в офісі клубу штатні працівники були відсутні, крім спортивного директора Мушинського В. Й." "яке на сьогоднішній день існує лише в особі спортивного директора Мошинського В.Й." Так как все-таки фамилия спортдиректора правильно пишется, пан Сирота? Подкорректируйте свое письмецо. А для Первой лиги можно было бы и взнос в 2 раза снизить, криза все-таки...
Ответить
0
0
Проти Михайличенка (Теребовля)
Народ.. це треба кончиного рубая и дебила Садовського гнати..... Вони тупо відмивають бабки.... Їм не нужна Нива.....
Ответить
0
0
бандерівець (Долина)
stas73 (Тернопіль) 20 серпня, під час другого пленарного засідання 24-ої сесії, Тернопільська обласна рада прийняла рішення виділити з обласного бюджету для ФК «Нива» 380 тисяч гривень для сплати внеску у Федерацію футболу України. За таке рішення віддали голоси 89 депутатів із 91 присутнього, тобто, усі фракції. Де-юре, облрада виділила кошти "Ниві" на внесок. Так що до обласної влади і зокрема "Свободи" притензій не має бути. З іншого боку ФК "Нива" є приватною структурою. Для того, щоб влада допомагала команді, клуб має бути акціонерним товариством з певною часткою міської/обласної влади. А враховуючи те, що клуб відмовився показувати документацію ПФЛ, не чисто саме з керівництвом клубу.
Ответить
0
0
nyvas (ternopil`)
мда, схоже ми дійшли до критичної точки, і тут тепер або пан або пропав, будемо тримати кулаки за нашу "Ниву"
Ответить
0
0
Walder (Ternopil)
Stas 73 А ти друже часом не з Єдиного центру ? Не лізь з політикою в справи футбольні .
Ответить
0
0
Walder (Ternopil)
Де ви бачили , щоб влада утримувала клуб . А де ж наші круті бізнесмени - власники Ниви ?
Ответить
0
0
Yurk0 (Тернопіль)
stas73 (Тернопіль) 30.09.09 10:12 ну я б так не сказав.. все ж таки облрада виділила Ниві кошти на сплату внеску.. питання куди вони поділилися(навіть швидше питання, якщо це провина банку, то чому Нива не надала ПФЛ відповідних документів)? а якщо хто сподівався на фінансування команди з бюджету - то це зрозуміло було не реально.. та й ніхто такого не обіцяв.. а ПФЛ молодці, що зайнялись Нивою.. можливо ситуація зрушиться з мертвої точки..
Ответить
0
0
золоте поле (Тернопіль)
Не веселі справи, може тепнер влада зрухається, а то лише від них одні обіцянки
Ответить
0
0
stas73 (Тернопіль)
А всі ми добре памятаємо, як новообрана влада в особі Кайди обіцяла нам нормальне матеріальне становище, сприяння у діяльності клубу. Дехто, напевно, і повірив. Але \\\"Свобода\\\", вчергове, як і з функціонуванням аеропорту і купою всього іншого, збрехала. От і довіряй після цього людям... труба Ниві буде... А жаль...
Ответить
0
0
Rom4yk (Ternopil)
невесела в нас ситуація... якшо не стане Ниви то вже скоро вона не появиться...
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус