ЧС-2011: жіноча збірна України прагне реабілітації

ЧС-2011: жіноча збірна України прагне реабілітації


У середу, 21 жовтня, національна жіноча збірна України розпочала підготовку до кваліфікаційного матчу ЧС-2011 проти команди Боснії-Герцеговини, який відбудеться у неділю на чернігівському стадіоні імені Юрія Гагаріна. Початок − о 16.00.

Поразка на старті

Нагадаємо, що, окрім балканської команди, безпосередніми суперницями підопічних Анатолія Куцева за путівки до Німеччини є представниці Польщі, Угорщини та Румунії. У своєму першому матчі поточної кампанії, що відбувся у середині вересня, «синьо-жовті» несподівано поступилися полячкам на виїзді з рахунком 1:4 і наразі посідають передостанній рядок турнірної таблиці 4-ї групи.

Причина − у психології

«Дівчата психологічно були не готові до того поєдинку. Адже майже відразу після повернення із Фінляндії, де проходив фінальний турнір Євро-2009, їм було напрочуд важко переключитися на інші змагання, − зазначає український тренер. − Фактично ніхто з футболісток не зіграв у свою силу, звідси − і підсумок зустрічі. Втім, добре, що ця невдача спіткала нас на початку кваліфікації. Попереду − багато матчів, і ситуацію ще можна виправити».

Корисний місяць

За словами Анатолія Куцева, місяць, який минув після поїздки до Польщі, пішов на користь його підопічним. Вони встигли прийти до тями і отримали за цей проміжок часу належну ігрову практику, у тому числі на міжнародному рівні. Зокрема, це стосується представниць харківського «Житлобуда», російських «Звєзди» та «Росіяночки», які були задіяні у розіграші Ліги чемпіонів. «Упевнений, до недільної зустрічі ми підійдемо в бойовій формі, і глядачі знову побачать справжню збірну України», − підкреслює наставник.

Упевненість тренера

Команду Боснії-Герцеговини, яка після двох проведених кваліфікаційних матчів не має в своєму активі жодного очка, Куцев вважає колективом середнього європейського рівня. «Звичайно, налаштовуємося тільки на перемогу, адже суперник нам по зубах. Дівчатам має вистачити сил, майстерності та мотивації, щоб впоратися з цією задачею», − резюмує 50-річний фахівець.

Прощальний матч Мазуренко

Цікаво, що разом з 19 іншими футболістками до відбірної гри готується і незмінний капітан нашої команди останніх років Олена Мазуренко. Для ветерана німецького «Нюрнберга», яка, до речі, у суботу відзначатиме день народження, це буде останній поєдинок у синьо-жовтій футболці й прекрасна нагода попрощатися з рідними вболівальниками.

Кадрові втрати

Водночас Анатолій Куцев не зможе розраховувати на трійку травмованих виконавиць − представниць «Житлобуда» Юлію Ващенко і Світлану Фришко, а також на хавбека воронізької «Енергії» Тетяну Романенко. Вирішено не викликати і форварда «Легенди» Оксану Яковишин, яка цими днями у складі дівочої збірної бере участь у кваліфікації континентальної першості 2010 року.

Шлях до Німеччини

Нагадаємо, що за вихід до фінальної частини ЧС-2011, яка пройде з 26 червня по 17 липня 2011 року в Німеччині, змагатиметься 41 європейська збірна. Учасники відбору поділені на вісім груп, переможці яких розіграють чотири путівки у матчах плей-офф. Невдахи стикових зустрічей отримають шанс посперечатися за ще одну вакансію в поєдинках додаткового раунду плей-офф, а потім − у двобої з представником зони КОНКАКАФ.

Склад збірної України

Воротарі: Надія Баранова («Звєзда» Перм, Росія), Ірина Зварич («Росіянка» Червоноармійськ, Росія), Катерина Самсон («Легенда» Чернігів);

Захисники: Ірина Василюк («Іллічівка» Маріуполь), Марина Масальська, Інеса Титова (обидві − «Житлобуд-1» Харків), Ольга Маслянко, Олена Ходирєва (обидві − «Легенда»), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово» Москва, Росія), Алла Лишафай («Звєзда»), Олена Мазуренко («Нюрнберг» Німеччина);

Півзахисники: Юлія Гнидюк («Легенда»), Віра Дятел, Наталя Зінченко (обидві − «Звєзда»), Людмила Лемешко («ШВСМ-Ізмайлово»), Людмила Пекур, Тетяна Чорна (обидві − «Росіянка»), Наталя Сухорукова («Житлобуд-1»);

Нападаючі: Дарина Апанащенко («Звєзда»), Ольга Бойченко («Легенда»).

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
kostyukoff (Кривой Рог)
Я с Дариной Апанащенко вместе в школе учился, в паральных классах, она из Кривого Рога.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
kostyukoff (Кривой Рог)
Я с Дариной Апанащенко вместе в школе учился, в паральных классах, она из Кривого Рога.
Ответить
0
0
serg10 (Азов)
Чернігівські, в неділю всі на стадіон імені Юрія Гагаріна, разом з пивом "Чернігівське" підтримаєм наших дівчат. Вболіваємо за наших.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус