Вибори ПФЛ: програма Бальчоса

Вибори ПФЛ: програма Бальчоса


Як відомо, 21 січня минулого року Центральна рада Професональної футбольної ліги України прийняла рішення про проведення позачергових виборів президента цієї організації, які відбудуться 4 березня 2010 року. Представляєм вашій увазі основні напрями передвиборної програми кандидата в президенти ПФЛ Мілетія Бальчоса.

І. Стосунки з ФФУ

1. Визнання та повага ФФУ як організації, що має виняткові, наділені державою права щодо розвитку футболу. ПФЛ в основі своєї ідеології ставитиме тісну співпрацю та поєднання зусиль ФФУ, ПФЛ, клубів, спрямованих на вирішення різноманітного спектру питань, на основі конструктивного діалогу, партнерства, взаєморозуміння та беззаперечної поваги до законів, статутних і регламентних норм ФІФА, УЄФА, ФФУ та ПФЛ.

II. Управління

2. Оптимізація управлінської моделі ПФЛ шляхом створення надійної вертикалі та горизонтальних зв’язків між клубами, чіткого визначення та виконання адміністрацією ПФЛ завдань. Основа формування адміністрації ПФЛ – професіоналізм, компетентність, з урахуванням досвіду, індивідуальних знань, ініціативності.

3. Розвиток та координація стосунків з клубами на місцях, співпраця з місцевими органами влади, представниками ділових кіл.

III. Програма розвитку

4. Встановлення і розвиток нових форм двосторонньої конструктивної співпраці з ФФУ, прем’єр-лігою, асоціаціями, регіональними федераціями. Впровадження спільних проектів розвитку професіонального футболу. Першочерговою ініціативою є виконання постанови XI Конгресу ФФУ щодо розроблення і впровадження Комплексної цільової програми розвитку професіонального футболу в Україні. Основна ідея програми – поєднання зусиль прем’єр-ліги, ПФЛ, асоціацій, які мають у своєму складі професіональні клуби з метою побудови функціональної системи взаємин на основі єдиної політики піднесення професіонального футболу.

5. Співпраця з ФФУ, регіональними федераціями та органами державної влади з питань поступового утворення професіональних клубів у кожному регіоні. Перший крок – ініціювання утворення в регіонах асоціацій (ліг) аматорського футболу як базових структур професіонального футболу.

IV. Моральна чистота дій

6. Створити атмосферу непримиренності та негайного реагування на будь-які дії чи бездіяльність, пов’язані з порушенням принципів спортивної етики та протиправними діями.

7. Упровадження заходів для проведення змагань у безкомпромісній спортивній боротьбі, здійснення суворого нагляду за дотриманням принципів Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра – дисципліна і повага».

8. Упровадження програм взаємодії з правоохоронними органами, організації виховної роботи з фан-клубами, глядачами.

V. Змагання

9. Основа – належна організація та забезпечення ритмічності змагань. Підвищення конкуренції шляхом удосконалення системи підготовки резервів, поліпшення селекційної роботи і вдосконалення навчально-тренувального процесу.

10. Створення спільно з ФФУ єдиної інформаційної мережі з метою проведення заявкової кампанії з використанням електронних технологій, що прискорить процес заявки та зменшить фінансові витрати клубів на відрядження.

VI. Тренери та інші фахівці

11. Співпраця з ФФУ щодо удосконалення системи підготовки й підвищення кваліфікації тренерів та інших фахівців з футболу в ПФЛ. Внесення пропозицій до ФФУ щодо нових форм навчання: стажувань у провідних клубах прем’єр-ліги, проведення семінарів з методики організації навчально-тренувального процесу тощо.

12. Удосконалення роботи тренерської ради ПФЛ.

VII. Комерційна діяльність

13. Комерціалізація організації змагань серед команд клубів ПФЛ як єдиний дієвий спосіб виходу з фінансової кризи та збереження ліги. Долучення до спортивної складової футболу «бізнес-складової». Співробітництво з професіональними (в тому числі й іноземними) маркетинговими компаніями з метою пошуку та відбору титульних й офіційних спонсорів змагань у першій і другій лігах, утворення «Команди партнерів», за прикладами провідних європейських професіональних футбольних ліг та євротурнірів (Ліга чемпіонів, Ліга Європи).

14. Розвиток нового бренду ПФЛ. Позиціонування футболу як важливої складової індустрії відпочинку та розваг. Використання сучасних маркетингових технологій для створення унікального бренду, привабливого для глядачів та комерційних партнерів. Розроблення спеціальної PR-програми для просування бренду, досягнення його максимальної популярності серед споживачів послуг відпочинку.

15. Впровадження прямих телетрансляцій матчів змагань серед команд клубів ПФЛ-з метою розширення аудиторії глядачів та підвищення привабливості змагань для комерційних партнерів. Перший етап – організація показу «наживо» центрального матчу кожного з турів першої ліги.

16. Кінцева мета – перетворення ПФЛ на фінансово незалежну та комерційно успішну структуру. Поступовий перехід від практики наповнення бюджету ПФЛ за рахунок членських внесків до системи формування дохідної частини за рахунок надходжень від спонсорів, реклами, продажу прав на телетрансляції. Результат для клубів: перший етап – поступове зменшення членських внесків, другий етап – повна відміна членських внесків, третій етап – виплата клубам коштів за участь у змаганнях за рахунок доходів від комерційної діяльності ПФЛ.

XIII. Підготовка резервів

17. Удосконалення роботи щодо розвитку дитячо-юнацької інфраструктури в клубах, а саме:

– створення клубам умов для виконання атестаційних вимог ФФУ щодо утримання дитячо-юнацьких спортивних закладів;

– взаємовигідна співпраця з регіональними центрами дитячо-юнацького футболу.

IX. Арбітраж

18. Продовження співпраці з ФФУ щодо вдосконалення арбітражу та контролю за організацією і проведенням матчів, запобігання проявам корупції, маніпулювання результатами матчів.

19. Запропонувати ФФУ повернутися до питання про створення постійно діючих дворічних курсів підготовки арбітрів.

X. Права

20. Ініціювання перед ФФУ питання про набуття трудовими колективами клубів колективного членства в ФФУ, що узгоджується із законодавством. Завдяки цьому клуби набудуть більшої незалежності та можливості реального впливу на розвиток футболу в країні.

21. Створення системи, здатної задовольнити потреби захисту прав та інтересів клубів, тренерів, футболістів та інших.

XI. Суспільні зв’язки

22. Подальший розвиток суспільних зв’язків. Постійна співпраця із засобами масової інформації. Основа – повна прозорість діяльності ПФЛ. З цією метою:

– впровадити та забезпечити супровід системи інформаційного партнерства з ФФУ, прем’єр-лігою, іншими асоціаціями, національними й зарубіжними засобами масової інформації;

– налагодити взаємовідносини із ЗМІ з питань виробництва спільних футбольних програм.

XII. Спортивна база

23. Доведення спортивної інфраструктури клубів до сучасних технічних характеристик стадіонів, футбольних полів, інших спортивних споруд.

XIII. Партнерство

24. Ведення спільних заходів з прем’єр-лігою, іншими асоціаціями, спрямованих на розвиток професіонального футболу на основі партнерства та взаєморозуміння. Нелогічно ставити питання розвитку професіонального футболу тільки в межах ПФЛ. Єднання всіх його суб’єктів забезпечить прогрес клубів та гідне представництво в Україні й міжнародному футбольному співтоваристві українського футболу.

Запропонована програма визначає основні стратегічні напрями, які будуть ретельно проаналізовані, розроблені й представлені в більш фундаментальному і конкретизованому документі – Комплексній цільовій програмі розвитку професіонального футболу. При цьому програма залишається відкритою для внесення пропозицій від клубів, усіх зацікавлених у розвитку футболу.

Бальчос Мілетій Володимирович

Народився 15 травня 1949 року на Тернопільщині.

Вища освіта за спеціальностями: фізична культура та спорт; тренер вищої кваліфікації з футболу.

З 1981 року по 1991 працював на посаді старшого тренера базової команди СКА «Львів» та збірної команди Прикарпатського військового округу.

З 1992 по 1994 рік працював старшим тренером аматорських команд і команд другої ліги.

У1995 році закінчив Вищу школу тренерів України, після чого до 1997 року працював старшим тренером команд другої ліги «Факел» (Варва), «Керамік» (Баранівка).

З 1996 по 2000 роки працював в ПФЛ на посаді керівника науково-методичного відділу.

З 2000 по 2002 роки – відповідальний секретар ПФЛ.

2002 р. – в. о. виконавчого директора ПФЛ.

У 2002 році працював в ФФУ на посаді заступника голови Комітету збірних команд.

З 2003 по 2008 рік працював на посаді заступника голови Комітету професіонального футболу ФФУ.

З 2009 року – відповідальний секретар ПФЛ України.

Заслужений працівник фізичної культури та спорту України.

Оцените этот материал:
Источник:
«Український футбол»
Прессинг
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
рядовой ПР (Донбасс)
так можно критиковать и распять Чоса до посинения. А возможно и разшесть. И, кстати, я понял почему так вызверился на обиженного и ущербного лжепророка - "Боже вас сохрани, не читайте до обеда советских газет...". Я думаю, что даже наш прапорщик Чос знает откуда это
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 10
рядовой ПР (Донбасс)
так можно критиковать и распять Чоса до посинения. А возможно и разшесть. И, кстати, я понял почему так вызверился на обиженного и ущербного лжепророка - "Боже вас сохрани, не читайте до обеда советских газет...". Я думаю, что даже наш прапорщик Чос знает откуда это
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
"ініціювання утворення в регіонах асоціацій (ліг) аматорського футболу як базових структур професіонального футболу" Он, наверное, забыл, что уже не в ФФУ работает. Если не забыл, тогда в студию конкретный план "утворення" лиг аматорского футбола - кто, когда, как и за чей счет будет этим заниматься? Да, и сроки - сроки, господин бальчос. Почитав это, сделал вывод, что первый слог в фамилии лидера лишний
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
еще уморило: "взаємовигідна співпраця з регіональними центрами дитячо-юнацького футболу" - продавать футболистов что ли собирается?
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Бальчос и футбол - две разные вещи. Даю гарантию, что он не знает о футболе и половины того, что знает даже рядовой футболист. Господин Бальчос, если вы читаете и любуетесь собой, выйдите с инициативой и проведите прямую интернет-трансляцию с вами, чтобы люди могли вам вопросы задать, "дабы дурь была видна". Кстати, советую подготовиться. Например, подготовить ответы на такие вопросы: "Постійна співпраця із засобами масової інформації. Основа – повна прозорість діяльності ПФЛ", а в это же время на сайте прекращаются публиковаться решения ПФЛ "– впровадити та забезпечити супровід системи інформаційного партнерства з ФФУ, прем’єр-лігою, іншими асоціаціями, національними й зарубіжними засобами масової інформації; – налагодити взаємовідносини із ЗМІ з питань виробництва спільних футбольних програм" Какие конкретно иностранные СМИ вы планируете привлекать и к чему, и как? Назовите пример футбольных программ, которые вы планируете вместе с СМИ реализовывать? "Доведення спортивної інфраструктури клубів до сучасних технічних характеристик стадіонів, футбольних полів, інших спортивних споруд" За чей счет, каким образом и кто конкретно будет приводить эту инфраструктуру к современным технических характеристик? Кстати, на всякий случай, почитайте сколько необходимо туалетов на тысячу человек. А так же, на какую глубину вкапываются футбольные ворота?
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Данный документ - фарс в лучшем стиле регионовских традиций. Как только Сироту убрали - уже ничего менять не надо. І. Стосунки з ФФУ X. Права Вот это основная цель и задача бальчосов и компании
Ответить
0
0
adey (Korosten)
хорошо стелит, да только не пишет, что помимо "столика" есть еще такой момент: в нечужом ему Бердичеве за время его деятельности в ПФЛ просадили непонятно кто-кому-за сколько единственный внятный спортзал, а теперь играют и тренируются или на тырсе или в сугробах суркисовских суперминифутбольнцых площадок. мог он этого не допустить? думаю - да. но на выходе "маэмо те що маэмо"
Ответить
0
0
Arktur (Киев)
Хороший размах, не на один столик хватит :-) Результат для клубів: перший етап – поступове зменшення членських внесків, другий етап – повна відміна членських внесків, третій етап – виплата клубам коштів за участь у змаганнях за рахунок доходів від комерційної діяльності ПФЛ. ----------------- Интересно есть ли в мире хоть одна самоокупаемая НИЗШАЯ лига в футболе?
Ответить
0
0
jay (munich)
Милетий - Вы не просто клоун, Вы - Клоун! Уберите свои грязные лапы от украинского футбола в целом и от господина Сироты в частности. Как аукнется-так откликнется. Если Вы не образуметесь, то рано или поздно Вас изнасилует жизнь...
Ответить
0
0
Makarchuk (Харьков)
А столик за 20000 грн?
Ответить
0
0
Веpec (Рівне)
По стандарту...
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус