Мілетій Бальчос: "До вирішення питань треба підходити по-футбольному"

Мілетій Бальчос: "До вирішення питань треба підходити по-футбольному"


Після минулого засідання Виконкому ФФУ кореспондент UA-Футбол попросив президента Професіональної футбольної ліги Мілетія Бальчоса поділитися враженнями про засідання. Мілетій Володимирович був відверто не в захваті від прийнятих рішень, але попри все заявив, що ПФЛ у будь-якому випадку буде відстоювати інтереси клубів.

- Пам’ятаю, після засідання попереднього Виконкому в мене залишилися, м’яко кажучи, дуже неприємні враження. Теж саме я можу сказати і про враження від вчорашнього засідання.

Після засідання я прочитав на сайті UA-Футбол коментарі читачів щодо розгляду питань та прийнятих рішень Виконкому. Багато пишуть про рішення стосовно прийому до Професіональної футбольної ліги нових клубів. Чесно кажучи, є велике бажання висловлюватися таким же чином, як і читачі ресурсу. Але посада та розуміння ситуації в українському футболі та навколо нього не дають мені права цього робити. Тому спробую говорити цивілізовано, хоча настрою на це ніякого не має.

Напередодні засідання в мене була он-лайн конференція на сайті UA-Футбол, де я з оптимізмом говорив про те, що Виконком і президент ФФУ з розумінням поставляться до прохання клубів увійти до складу ПФЛ. Крім того, я вважав і сподівався на те, що ФФУ буде думати насамперед про розвиток та укріплення професіонального футболу. Вийшло ж навпаки. Футбольні клуби, кандидати до складу Професіональної футбольної ліги, це: "Форос" (Форос), "Украгроком" (Головківка), "Херсон" (Херсон), "Славутич" (Черкаси) і "Полісся" (Житомир).

Я відвідав клуби "Форос" і "Украгроком", щоб ознайомитися з їх інфраструктурою та поспілкуватися з місцевим керівництвом. Також ознайомився з проектною документацією для утворення належної спортивної бази, з перспективою реконструкції стадіону в Ялті. До речі, після мого візиту вже почалися виконуватися певні дії: виділено кошти на проведення першочергових робіт. Знаю також, що кошти на утримання клубу на рівні другої ліги вже є на поточному рахунку клубу. Керівництво клубу "Форос" і міська влада Ялти бачать довгострокову перспективу існування команди і ставлять задачу не тільки виступати в другій лізі, але й через кілька років спробувати поборотися за право підвищитися в класі до рівня Прем’єр-ліги. До того ж, до уваги береться не тільки клубна інфраструктура. В планах передбачено створення серйозної дитячо-юнацької структури для підготовки власних футболістів. Щодо Головківки, то, за виключенням деяких недоліків, які можна легко ліквідувати, клуб практично готовий за всіма показниками до змагань у другій лізі.

Обидва ці клуби надали документи до Комітету з атестування футбольних клубів. Співробітники цього Комітету говорили мені, що якби клуби Прем’єр-ліги так оформлювали та подавали документи у такому вигляді, як це зробив, наприклад, ФК "Форос", то вони б сиділи без роботи. Документи підготовлені практично ідеально. Але позиція Комітету була з самого початку негативною. Основна проблема, на думку Комітету, полягає в тому, що клуби несвоєчасно подали свої заявки. Це треба було зробити ще в жовтні минулого року.

На засіданні Виконкому я поставив запитання: "Яка інформація є в аматорських клубах про граничні терміни процедури атестування?". Мене спитали, чому ПФЛ не надала цим клубам таку інформацію... Хіба Професіональна футбольна ліга повинна працювати з аматорським футболом? Якщо ФФУ віддасть нам аматорський футбол, то ми будемо з ним працювати. І в такому випадку там справи будуть йти набагато краще ніж зараз. В Статуті ФФУ написано, що Федерація повинна своєчасно інформувати футбольну спільноту про всі статутні та регламентні норми, які існують в українському футболі. На сьогоднішній день така інформація практично відсутня. З цього приводу я можу привести один приклад. Під час засідання я передивлявся правовий висновок по поведінці Віталія Данілова (думаю, готується чергове "справедливе" паплюження на його адресу), щодо його висловлювань про існування корупції в українському футболі. Там ставиться питання про притягнення його до відповідальності. При цьому приводяться нормативні листи і вимоги ФІФА та УЄФА. Особливо мене здивувала фраза, де в контексті про колективне членство футбольних клубів пишеться, що є лист від ФІФА з поясненням про те, що це є неможливим. Чому цей лист, який був отриманий 30 травня, не має Професіональна футбольна ліга? Чому коли надходять до ФФУ нові директиви або інші нормативні документи, що стосуються професіональних клубів та футболу в Україні, вони знаходяться лише у чиновників ФФУ? Якщо ФФУ не робить належної інформаційної бази для футбольної спільноти, то це будемо робити ми.

Якби "Форос" знав про те, що треба розпочати процедуру атестування у жовтні, то вони все б зробили вчасно. Так само й інші клуби. Про ці строки взагалі ніколи не згадувалося. Я спробував підняти це питання на засіданні Виконкому, але реакція Григорія Суркіса була дуже проста: "У вас розвалюється Професіональна футбольна ліга". А хіба Григорій Михайлович володіє ситуацією в клубах? Розвалюються вони чи ні? Скажу прямо, на засіданні Виконкому він своїм ставленням до прохань клубів-претендентів, а також мого звернення від імені Центральної Ради, Рад першої та другої ліг з цього питання зробив перший крок в бік розвалу професіонального футболу. Треба було приймати якесь рішення та ставити його на голосування. Але цього не було зроблено, хоча питання стояло дуже гостро. Я не розумію ситуації з "Форосом", куди прийшли люди з Росії і кажуть, що вони готові вкладати кошти в розвиток українського футболу. Це вливання іноземного капіталу в Україну. Тож звідки така позиція Виконкому?

Стосовно ФК "Суми". Можна зрозуміти шановного Григорія Михайловича в тому відношенні, що в нього були певні негативні стосунки з Григоришиним, який виявив бажання утримувати клуб. Але я думаю, що ці стосунки мають бути тільки між ними і не відображатися на перспективах існування футбольного клубу.

Я відвідав кожний проблемний клуб. Спілкувався з першими особами місцевого керівництва та маю від них гарантії. На Виконкомі в мене вимагають пред’явити ці гарантії в письмовому вигляді. Це цивілізовано? Губернатор Сумщини двічі давав гарантії в письмовому вигляді. Виходить, недостатньо підпису губернатора? До розгляду цього питання я був впевнений, що Григорій Михайлович правильно все розуміє. А тепер я роблю висновки, що це цілеспрямована акція. Так, є норми ФІФА, я згоден. Але якщо ми працюємо в інтересах розвитку футболу, то я не думаю, що ФІФА буде викручувати руки ФФУ за підтримку рішень, спрямованих на розвиток та розширення регіонів, де культивується професіональний футбол. Там футбольні люди, і вони розуміють кожну ситуацію. До вирішення питань треба підходити по-футбольному, по-людськи, з розумінням футбольної ситуації в Україні.

Мені "сподобалося", коли йшлося про існування ПФЛ і про стан клубів. Григорій Суркіс сказав, що він не дуже глибоко вивчав справу та пропозиції Анатолія Дяченка про зміну формату змагань ПФЛ, але тепер з розумінням до цього ставиться. А ідея Дяченко наступна: розділити першу лігу на дві групи по дев’ять команд і додати туди як мінімум по вісім клубів з другої ліги. А залишок другої ліги розкидати по регіонах, втягнути туди аматорські клуби і проводити таким чином змагання, тобто в регіонах. Але в даному випадку, якщо це хочуть зробити з нового сезону, про що неодноразово заявлялося, чи відповідають усі клуби другої ліги нормам атестування першої ліги? 90 відсотків не відповідають цим вимогам. А аматорські клуби відповідають нормам атестування другої ліги? Виходить, так можна. А коли прийшли клуби, які готові увійти до складу ПФЛ і мають на це всі підстави, в тому числі й інфраструктурні, їм не можна. Це кваліфікується як подвійні стандарти, які характерні для ФФУ у вирішені багатьох питань. Щоб не говорила Федерація футболу України, але змагання будуть організовані та проведені у тому форматі, який визначать клуби. Пан Суркіс стояв у витоків утворення Професіональної футбольної ліги і задекларував, що тільки клуби, які є засновниками ПФЛ, є господарями ліги і тільки вони вирішують питання, як їм жити, існувати, діяти та проводити змагання.

Коли було сформовано ПФЛ, футбольні клуби зверталися до Виконкому ФФУ і за тим зверненням стоїть Григорій Михайлович. Я пам’ятаю, як це було. Клуби тоді казали, що не хочуть визнавати Виконавчий комітет Федерації футболу України, це десь 1996 – 1997 рік, який був обраний без участі футбольних клубів. І тоді ПФЛ вимагала ліквідувати Виконком та обрати новий. Чому тоді питання стояло так, що клуби повинні були відігравати основну роль в управлінні розвитком футболу? Чому зараз ФФУ відвертається від клубів та не поважає їх думку? Чому на Виконкомі не було озвучено рішення Центральної Ради, Рад першої та другої ліг, тобто – клубів, які звернулися з проханням розглянути, зважити і допустити до змагань клуби-претенденти.

Таким чином, ми маємо те, що маємо. Мені закидають, що я не відвідую регіони, клуби. Але за так звані 100 днів роботи я вже відвідав 13 областей та клуби, розташовані там, у тому числі й аматорські.

Не здивуюся, якщо на Виконкомі буде поставлено на голосування питання прийняття проекту Анатолія Дяченка. І це буде повне ігнорування думки клубів. Ще раз хочу підкреслити для пана Дяченко та пана Суркіса, що нехай вони порахують скільки аматорських команд беруть участь у першості України з футболу. Їх 14. Що вони зробили, щоб там були більш масові змагання, щоб була надійна основа для професіонального футболу? Нічого. І нічого не зроблять. Тож це розпочали робити ми. Тому що без міцно основи аматорського футболу професіонального футболу не буде. Зараз ми активно працюємо з Асоціацією аматорського футболу, вже є спільний проект, який озвучено на засіданні Центральної Ради. І цей проект всі підтримують, тому що він найбільш раціональний.

- Якщо Ви відвідали так багато міст та клубів, то можете скласти певну картину стану справ на місцях…

- Щоб не говорилося про те, що ФФУ буде більше працювати в регіонах… Коли в 1996 році розроблялася перша Цільова комплексна програма розвитку футболу, ми їздили по країні з метою вивчення ситуації в футболі. Відтоді, за деякими винятками, там нічого не змінилося. І перспективи я не бачу доти, доки ФФУ, її відповідні комітети не повернуться обличчям до регіонів. Це їхній обов’язок. І не потрібно заважати нам втілювати в життя проекти розвитку професіонального футболу, які підтримують клуби та більшість регіонів.

- Працюючи з аматорськими клубами, Ви виконуєте роботу ФФУ?

- У певній мірі – так. Але я думаю, що це не є втручанням в статутні функції ФФУ.

- Тож в цьому сезоні згадані Вами клуби не будуть грати в другій лізі?

- Згідно з правилами, відображеними у Положенні про атестування і з вимогами до процедури атестування, питання вже закрите. Мене запитують, чому Виконком повинен був прийняти рішення стосовно атестування клубів… Вибачте, якщо мене як президента обирає Конференція, то я згідно з Статутом ПФЛ їй підзвітний. Якщо Комітет з атестування футбольних клубів обирає Виконком, то йому Комітет і підзвітний. Тож Виконком може, і це записано в Статуті, відмінити будь-яке рішення Комітету, переглянути та прийняти інше. Навіщо тоді взагалі писати Статути?

- Які умови були висунені ФФУ до ФК "Суми"?

- Необхідно було надати гарантію, що стадіон до початку першості буде приведено в порядок. Це при тому, що там зразковий стадіон. Також необхідна була наявність контрактів з футболістами та тренерами, у яких є ліцензії. Гарантії першокласного банку, який гарантує нормальне функціонування команди до кінця сезону. Я взагалі не розумію, при чому тут банк. Серед вимог була і дитяча академія. Якщо все це буде б виконано, то, як заявив Суркіс, вони, можливо, повернуться до цього питання.

- "Десна" не буде грати навіть у другій лізі?

- Так, не буде.

- А яка ситуація у ФК "Харків"?

- Футболісти мають контракти, але, виходячи з фінансового положення, з усіма працівниками клубу, не тільки з гравцями, укладені додаткові угоди, що не суперечить законодавству. Цими угодами передбачено 2-годинний робочий день, а це – порушення законодавства про працю. Була і є заборгованість по заробітній платі. Групу футболістів звільнено з команди, з ними розірвали контракти. Наскільки це відповідає законодавству, статутним і регламентним нормам, ми зараз з’ясовуємо. На сьогоднішній день питання по ФК "Харків" залишається відкритим. Я і досі не бачив документальних підтверджень, що там є президент. У Харкові я спілкувався з Володимиром Чумаком, який сказав, що він господар клубу. Якщо він взяв на себе такі повноваження, то треба зробити так, щоб клуб був забезпечений і все було приведено у відповідність до всіх регламентних, статутних і правових норм. Зараз ми над цим працюємо.

- Які будуть подальші кроки ПФЛ?

- Питання про атестування клубів обговоримо на засіданні Центральної Ради. Мені телефонують футбольні клуби і говорять, що ми самі повинні визначати політику у професіональному футболі та шляхи його розвитку. Вони пропонують не звертати увагу на прийняте рішення стосовно відмови видати атестати футбольним клубам, а самостійно прийняти їх до ПФЛ. Це справедлива думка. Питання гостре, але розв’язання його таким чином буде не зовсім правильним. Згідно з законодавством України, вимогами ФІФА та УЄФА, організація та проведення змагань нам делеговані ФФУ. Неважко передбачити негативну реакцію ФФУ. Можу тільки сказати, що на Центральній Раді будуть прийняті жорсткі рішення. Мені так здається.

- На Центральній Раді буде представлено і календар змагань?

- Так. Ми вже запланували матч за путівку до першої ліги. Адже хтось має зайняти місце "Десни". Є два претенденти, це команди які зайняли другі місця в другій лізі в групах "А" і "Б". Йдеться про "Ниву" (Вінниця) та "Кремінь" (Кременчук). Орієнтовна дата проведення матчу – 28 червня. Зараз ми визначаємося з місцем його проведення. На сьогоднішній день у другій лізі залишається 24 команди.

- В новому сезоні третьої ліги не буде?

- Ні. Ми хотіли це запровадити в серпні. Але на засіданні робочої групи обговорили це питання і прийшли до висновку, що треба досконально вивчити стан аматорського футболу на місцях. Необхідно поспілкуватися з людьми, щоб побачити їх позицію та визначитися з твердим складом учасників. Ці змагання буде проводити Асоціація аматорського футболу, але у тісній співпраці з нами. Ми будемо йти до того, щоб піднімати рівень змагань та готувати клуби до критеріїв професіональних. А потім вони за спортивним принципом будуть підніматися до рівня другої ліги.

Наостанок, користуючись нагодою, я б хотів звернутися до футбольної спільноти, до вболівальників, до міст і населених пунктів, клуби яких не допущено до складу Професіональної футбольної ліги і клубів, які виведені зі складу ПФЛ, з проханням дати належну оцінку подіям, що відбулися. І, мабуть, звернутися до Федерації футболу України та особисто до президента ФФУ з вимогами дати належне пояснення, на що спрямовані подібні дії і що він бачить у перспективі за підсумками таких дій. Практично шість обласних центрів позбавлені футболу. Нехай у нього запитають, до чого приведе проваджувана ним політика у футболі. Розумію, що деякі ЗМІ, коли прочитають моє інтерв’ю, почнуть копатися в моїй діяльності і в тому, що робиться в Професіональній футбольній лізі. Відразу скажу - пишіть. За будь-яких обставин можу сказати, що совість в мене чиста перед футболом, перед клубами, перед громадськістю та, насамперед, перед собою.

Оцените этот материал:
Источник:
В'ячеслав Лашук, UA-Футбол
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Олексин (Новочорна)
sanyock (Чернигов) 21.06.10 13:21 На http://ua-football.com/ukrainian/high/4c1f4a96.htm... І там вже дискутуйте зі Стороженко, який він бяка. Подетально, по пунктам, які висуває СМС.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 29
Олексин (Новочорна)
sanyock (Чернигов) 21.06.10 13:21 На http://ua-football.com/ukrainian/high/4c1f4a96.htm... І там вже дискутуйте зі Стороженко, який він бяка. Подетально, по пунктам, які висуває СМС.
Ответить
0
0
O. (Zhitomir)
Зая этот футбол уже лет 5 как угрбил с Бальчосом напару. maiky1973 (Житомир) 21.06.10 11:03 Ну если Зая угробил, скажем многие из болел были им недовольны, но что за 5 лет изменилось? Все опять вернулось к Зае, потому что больше никому это не нужно.
Ответить
0
0
sanyock (Чернигов)
Олексин (Новочорна) 21.06.10 11:54 В Украине все уже как в Европе - власть, суды, производство, зарплаты, социалка, осталось только футбольные организации подтянуть. Для прикрытия своей задницы бумаг хватает, для развития футбола - нет. Ссылаться на бумажки вместо реальных дел - любимое занятие бюрократа.Суркис, так сказать, не последнее лицо в УЕФА, мог бы и отстоять интересы клубов и украинского футбола. Но не очень-то хотелось, видимо. Проще инструкцией прикрыться и умыть руки. рядовой ПР (Донбасс) 21.06.10 12:07 Бальчос хотя бы обозначил движение в нужном направлении, он только начал свою работу, и это уже показатель. То, что он был на вторых ролях столько лет, ни о чем не говорит. Он мог фиксировать недостатки в работе, но не мог, возможно, их исправить. Сейчас такая возможность у него появилась. Результаты, возможно, будут позже... или нет :).
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Вот я и хочу увидеть работу Больчсо и ее результаты. Не языком и самолюбованием на екране, а конкретные результаты. Подскажи мнекакие это результаты. O. (Zhitomir)на первое место выходит "цена вопроса". Вот именно! Зая Зедович отстегнул Бальчосу вот он и взялся за развитие футбола, которого к сожалению у нас нет. Зая этот футбол уже лет 5 как угрбил с Бальчосом напару. maiky1973 (Житомир) 21.06.10 11:03 100 % См.выше и раньше "Повесть о том, как Бальчос Авдыша киданул"
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Бальчос как стал главой ПФЛ, так и начал работать на развитие футбола в Украине. sanyock (Чернигов) 21.06.10 09:10 Прикольно! Я понял! А раньше, то есть предыдущие 15 лет работы в ПФЛ и ФФУ он работал на развал футбола в Украине, а заодно на Моссад
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
sanyock (Чернигов) 21.06.10 09:10 1."Если положения и решения ФФУ мешают этому процессу, ведут не к увеличению, а к уменьшению количества команд-участниц и к сокращению географии представительства" А чому не прочитати документи по наведеним лінкам? Принаймі, тоді б не виникало б оманливої думки, що це "положения и решения ФФУ". Якщо насправді - то все вимоги УЄФА. В звязку з цим - по питанню "необходимо оперативно корректировать эти положения" - звертатися потрібно до Платіні. Або ж в САS в Лозанні - в порядку апеляції на відмову комітету Стороженка по видачі атестату для клубу. Цікаво, чому ж то чернігівці досі не звертаються, а обмежилися лише апеляцією в АК ФФУ? 2." Такая косность работы характерна для многолетних бесконтрольных бюрократических машин, каковой и стала ФФУ под руководством Суркиса с компанией." - Насправді, якби ФФУ була б справжньою бюрократичною машиною, такою ж, як УЄФА, питань би по Десні, та й всім іншим, яикм відмовлено - не було б... Їх давно б примусили б виконувувати норми УЄФА!
Ответить
0
0
maiky1973 (Житомир)
sanyock (Чернигов) 21.06.10 09:10 Бальчос как стал главой ПФЛ, так и начал работать на развитие футбола в Украине. И эту его работу, в отличие от ФФУ, видно любому незаинтересованному человеку. ======= Вот я и хочу увидеть работу Больчсо и ее результаты. Не языком и самолюбованием на екране, а конкретные результаты. Подскажи мнекакие это результаты. O. (Zhitomir)на первое место выходит "цена вопроса". Вот именно! Зая Зедович отстегнул Бальчосу вот он и взялся за развитие футбола, которого к сожалению у нас нет. Зая этот футбол уже лет 5 как угрбил с Бальчосом напару.
Ответить
0
0
O. (Zhitomir)
Человек все популярно объяснил, что и так ясно в нашей стране. Вопрос по принятию клуба в профессионалы решает лично Г.Суркис на личном приеме с убедительными "американскими президентами" извините аргументами. То-есть на первое место выходит "цена вопроса". Так как руководители на этот вопрос не ответили, результат на лицо.
Ответить
0
0
sanyock (Чернигов)
Олексин (Новочорна) 20.06.10 22:56 Верю, не верю - ромашка, да? (с) Бальчос как стал главой ПФЛ, так и начал работать на развитие футбола в Украине. И эту его работу, в отличие от ФФУ, видно любому незаинтересованному человеку. Если положения и решения ФФУ мешают этому процессу, ведут не к увеличению, а к уменьшению количества команд-участниц и к сокращению географии представительства в чемпионатах 1-й и 2-лиг, то необходимо оперативно корректировать эти положения, а не прикрывать ими своё неумение работать на благо футбола Украины. Такая косность работы характерна для многолетних бесконтрольных бюрократических машин, каковой и стала ФФУ под руководством Суркиса с компанией. Угробить украинский футбол тихо у них не получится! Суркиса - долой!
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
рядовой ПР (Донбасс) 20.06.10 01:05 Да, але коли ми з Вами навели документи - одразу кількість тих, хто "А я йому вірю" - одразу "катастрофічно зменшилось":)....
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
6.3. Настоящий Договор может быть расторгнут во внесудебном порядке в следующих случаях: 6.3.1. в случае признания деятельности ПФЛ по проведению всероссийских соревнований неудовлетворительной при утверждении итогов соответствующего спортивного сезона в порядке, установленном настоящим Договором; 6.3.2. при невыполнении ПФЛ полномочий, установленных настоящим Договором.
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Вот еще кое-что нашел. Представил себе - а если поменять их местами, кто что пел бы сейчас? 5.4. РФС, ПФЛ, их должностные лица обязуются соблюдать корректность в отношениях и не допускать публичную дискредитацию и выпады в отношении друг друга.
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
10-го грудня! Олексин (Новочорна) 20.06.10 00:49 Прикольно, я не знал, но практически угадал
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
почитал сейчас российские документы, так уж нашим и плохо живется, а все кричат - Сурок-Сурок гад, может быть он и гад, но вот, если бы все происходило в России, то, например 3.3.11. ПФЛ осуществляет финансирование комитетов и комиссий РФС, связанных с проведением всероссийских соревнований 3.3.18. осуществляет регистрацию срочных трудовых договоров ... и обязуется по требованию РФС предоставлять данный реестр
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
рядовой ПР (Донбасс) 20.06.10 00:42 Все це ( а називається воно все етапи ліцензування... ) в згаданому документі є, і розписано по конкретним датам... Повторюсь, не знайшрв лише конкретної вказівки, коли подавати заявку на атестацію. А перший етап ліцензування розпочинається саме 10-го грудня!
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
2_В'ячеслав Лашук, UA-Футбол 19.06.2010 17:39 Пане В'ячеславе, якщо вже маланій так пройшовся по Комітету по атестації Сторженка (щоправда, згадуючи всує замість нього одного Суркіса), то чи не назріла нагода взяти відповідне інтерв'ю і в Сергія Михайловича? І не просто для того, щоб СМС висловив альтернативну (спростовючу оцю брехню) думку... А щоб ми, читачі UA-Футбол, знали правду! Принаймі, я цього очікую...
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
До речі. колего, в такому документі, як "ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ ФУТБОЛЬНИХ КЛУБІВ УКРАЇНИ", яке прийнято ФФУ (2006-й рік) ... Олексин (Новочорна) 20.06.10 00:00 Уважаемый пан Олексин, не знаю, как по-имени отчеству, по моему мнению, в таких документах и не должно быть, так как документ пишется на много лет, а сроки устанавливаются ежегодично. Хотя можно было бы написать навсегда (к примеру): - подача документов - до 10 октября (любого года); - анализ, замечания и пожелания комиссии - до 10 декабря (возможно что-то кому-то надо доработать, доделать и т.д.); - первая проверка - до 20 февраля; - последняя окончательная проверка, после которой утверждается окончательный список участников на новый сезон - до 20 апреля
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Читай внимательно. Не знали клубы, а не он. Не в его компетенции информировать клубы. Kanol (Киев) 19.06.10 23:57 Дело не в чьей компетенции и не в том, что клубы не знали. Если бы он был ЗА эти клубы, то еще в феврале/марте он уже обзвонил и сообщил им, что "времечко, господа, времечко". А вспомните, как Зая Авдыш из кабинета Бальчоса интервью давал. Чего тогда Малантий Зае ничего не сказал? Кинул он Заю просто. И нас всех заодно. Ему не чемпионат нужен, а чтобы ФФУ крайнее оказалось - вот что ему нужно было.
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
Kanol (Киев) 19.06.10 23:57 Але чому Нова Каховка знала, а всі інші не знали? Моя версія: сам бальчос, побачивши, як катастрофічно зменшується кількість клубів в другій лізі, заступивши на пост начальника ПФЛ, почав агітувати аматорські клуби взяти статус професійних. Оскільки Бальчос був обраний в березні, а етапи атестування розпочинаються в грудні, то, природньо, заявки були подані з порушенням встановлених термінів.... А документи на атестацію, наскільки я розумію - відкриті для всіх, є на сайті... Їх необовязково розсилати в ті ж самі аматорські клуби...
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
рядовой ПР (Донбасс) 19.06.10 22:11 До речі. колего, в такому документі, як "ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ ФУТБОЛЬНИХ КЛУБІВ УКРАЇНИ", яке прийнято ФФУ (2006-й рік) згідно вимог УЄФА ще в 2006-му році, ( http://www.ffu.org.ua/files/ndocs_24.pdf ) термін подання заявки на атестування має бути вказаний... ЗІ: побіжно продивився отой документ, але дати подачі заявки не знайшов, скажу правду. Зате знайшов встановленні УЄФА дати етапів ліцензування (додаток №2, на сторінках 91-96), які однозначно вимагають проведення встановленої процедури. Довготривалої процедури.... Тому намагання апелювати "яка різниця, коли подано заявку" нагадує не що інше, як "закон, що дишло" або "як треба - дам: а не треба - подумаю".
Ответить
0
0
Kanol (Киев)
2рядовой ПР (Донбасс) Читай внимательно. Не знали клубы, а не он. Не в его компетенции информировать клубы. И дело не в том, что тяжело, а в том, что он могу думать, что ФФУ делает свою работу.
Ответить
0
0
Олексин (Новочорна)
Прочитав... Якось так з підозрою поставився до цих месіджів. Але останній: "-Згідно з правилами, відображеними у Положенні про атестування і з вимогами до процедури атестування, питання вже закрите. Мене запитують, чому Виконком повинен був прийняти рішення стосовно атестування клубів… Вибачте, якщо мене як президента обирає Конференція, то я згідно з Статутом ПФЛ їй підзвітний. Якщо Комітет з атестування футбольних клубів обирає Виконком, то йому Комітет і підзвітний. Тож Виконком може, і це записано в Статуті, відмінити будь-яке рішення Комітету, переглянути та прийняти інше. Навіщо тоді взагалі писати Статути?" Мене дуже зацікавило, де в Статуті записано, що Виконком ФФУ може по-маланськи "відмінити" (бо по-українськи - "скасувати") будь-яке рішення Комітету (Стороженка) по атестації клубів... Так в статті 22-ій Статуту ФФУ - жодної такої згадки! Натомність в статті 36-ій про Атестування футбольних клубів, сказано: "1. Атестування футбольних клубів в Україні проводять створені Виконавчим комітетом директивні органи: – Комітет з атестування футбольних клубів – орган першої інстанції; – Апеляційний комітет – орган другої інстанції. .... Комітет з атестування ... ухвалює рішення щодо доцільності видання атестату претендентові на участь у змаганнях серед команд професіональних клубів... з ураху ванням установлених ліцензіаром кінцевих строків подання документів. ... Апеляційний комітет з атестування футбольних клубів ухвалює рішення щодо апеляцій футбольних клубів, поданих у письмовому вигляді, і приймає остаточне – обов’язкове для виконання – рішення, з питань видання атестату" ------------- Так виходить, що малантій збрехав... Бо Виконком не має жодного стосунку до рішень про атестацію... А рішення АК про відмову Сумам та Чернігову - на сайті ФФУ є...
Ответить
0
0
maiky1973 (Житомир)
Милентій Володимирович! Якщо читаєте відгуки на форумах, прочитайте будь ласка і мій. Ви кон’юктурна особа, яка дбає не про футбол, його якість і відповідність принципам професіоналізму, а про себе. Від кількості клубів залежить ваша доля і гроші, які ви отримуєте за рахунок клубів. Тому не думайте, що всі хто читає ваші інтерв’ю – дурні. Є певні правила, які писали ви коли працювали у ФФУ, тому треба щоб їх дотримувалися усі. В першу чергу ви, шановний захисник. Може посприяєте щоб «Портсмут» з Англії теж отримав ліцензію? Буде так вірно і демократично з вашого боку. Чи вам краще захищати "Портвейн".
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
Интересно, а верят те, кто или не участвует в чемпионате, или практически не существуют. Может - это как последняя надежда? Ровно должно благодарить Киндза, а не Бальчоса. А вот Черкассы должны благодарить его, но за то, что не участвуют в этом году в чемпионате. Он говорит, что он не знал, что аттестация начинается осенью, а заканчивается весной, а не летом. ВРЕТ. Причем даже не брешет, а именно ВРЕТ. Читаю его биографию: 3 1996 по 2000 роки працював в ПФЛ на посаді керівника науково-методичного відділу. З 2000 по 2002 роки – відповідальний секретар ПФЛ. 2002 р. - в. о. виконавчого директора ПФЛ. У 2002 році працював в ФФУ на посаді заступника голови Комітету збірних команд. З 2003 по 2008 рік працював на посаді заступника голови Комітету професіонального футболу ФФУ. З 2009 року – відповідальний секретар ПФЛ. З жовтня 2009 року - в.о. виконавчого директора ПФЛ З березня 2010 року - президент ПФЛ И этот человек, который с 96 года работает без перерыва, то в ПФЛ, то в ФФУ, не знает, когда начинается и заканчивается Аттестация? Мы все с вами дураки - вот что он думает
Ответить
0
0
Магоні (Черкаси)
А я йому вірю!!!
Ответить
0
0
Рiвень (Рівне)
Після засідання я прочитав на сайті UA-Футбол коментарі читачів Сурок ты тоже читай!
Ответить
0
0
рядовой ПР (Донбасс)
трепло он, а не видроджувач. на публику, блин, играет.
Ответить
0
0
Магоні (Черкаси)
Мілетій Бальчос,безмежно Вам вдячний за намагання відродити футбол в Черкасах!!!! та в інших містах які так сумують за футболом!!
Ответить
0
0
f-denya (Сумы)
Стосовно ФК "Суми". Можна зрозуміти шановного Григорія Михайловича в тому відношенні, що в нього були певні негативні стосунки з Григоришиним, який виявив бажання утримувати клуб. Але я думаю, що ці стосунки мають бути тільки між ними і не відображатися на перспективах існування футбольного клубу. ---- Еврей - пля, заколибал.. выясняй отношение не на футбольном поле.
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус