Анатолій Куцев: "Будемо грати по-іншому"

Анатолій Куцев: "Будемо грати по-іншому"


У суботу, 11 вересня, національна жіноча збірна України проведе перший матч відбірного плей-офф ЧС-2011. Підопічні Анатолія Куцева прийматимуть норвезьку команду на прекрасно знайомому їм чернігівському стадіоні імені Юрія Гагаріна. Початок − о 18.00.

Зайвий «гірчичник» для Дятел

Синьо-жовті готуються до відповідального поєдинку в Києві. У середу на Олімпійській базі вони проведуть спаринг з «молодіжкою», а у п’ятницю вирушать до Чернігова. Куцев викликав 22 футболісток, проте не всі з них зможуть вийти на поле 11-го числа. Захисник Валентина Котик проходить курс реабілітації після травми, а атакуючий хавбек Віра Дятел пропустить гру через перебір жовтих карток. Зайвий «гірчичник» 26-річна виконавиця, здатна зіграти як в центрі поля, так і на фланзі, отримала у серпневому матчі проти польок. «Це дуже відчутна втрата для нашої команди», - зізнається український наставник.

Титуловані суперниці

Зайвий раз представляти норвезьку збірну потреби немає. Два континентальні та одне планетарне золото, завойовані з 1987 по 1995 рік, говорять самі за себе. Наразі скандинавки посідають 7-му сходинку в світовому, і 3-ю − в європейському рейтингу (українки − 20-ті й 13-ті відповідно). На попередньому етапі відбору ЧС-2011 підопічні 48-річної Елі Ландсем з легкістю виграли турнір у 2-й групі із загальною різницею м’ячів 39:2, втративши лише два очки у восьми матчах.

Без зірок і слабких місць

«Нам завжди було важко грати проти команд, які тяжіють до силового футболу. Норвегія належить саме до таких і тому не є для нас зручним суперником. Вона має дуже рівний, збалансований склад − без зірок, але й без слабких місць. У цьому я зайвий раз переконався рік тому, коли разом з дівчатами передивлявся зустріч Норвегії з Францією (1:1) на Євро-2009, − розповідає керманич української збірної. − Розумію, що у суботу, зважаючи на силу опонента, нам доведеться грати по-іншому − не так, як ми діяли упродовж групової стадії».

Нема чого втрачати

За словами Куцева, він не надає надважливого значення тому, що у першому матчі його підопічні гратимуть вдома. «Не думаю, що це істотним чином вплине на підсумковий результат суперечки, - каже 51-річний фахівець. − Головне, що дівчата перебувають у гарному фізичному та психологічному стані, і наше завдання − зберегти його. Розуміємо, що доведеться важко, але сподіваємося на краще. Нам нема чого втрачати, однак є за що боротися».

Додаткова путівка

Чотири переможці стикових матчів візьмуть участь у фінальній стадії чемпіонату світу, куди вже пробилися господарки і чинні володарки титулу − німкені. Чотири збірні, що у підсумку програють, у жовтні визначать найсильнішого в двоступінчатому плей-офф. Ця команда битиметься з третім представником зони КОНКАКАФ за останню путівку до фінальної стадії першості планети, яка проходитиме з 26 червня по 17 липня 2011 року.

Кваліфікація ЧС-2011. Група 4

    І В Н П М О
1 Україна 8 5 2 1 24 − 9 17
2 Польща 8 5 1 2 18 − 9 16
3 Угорщина 8 4 3 1 15 − 10 15
4 Румунія 8 2 2 4 14 − 13 8
5 Боснія-Герцеговина 8 0 0 8 0 − 30 0

Стикові ігри ЧС-2011

Плей-офф УЄФА

11/12 і 15/16 вересня

Франція − Італія

Англія − Швейцарія

Україна − Норвегія

Швеція − Данія

Склад збірної України

Воротарі: Надія Баранова («Звєзда-2005» Перм, Росія), Ірина Зварич («Росіянка» Червоноармійськ, Росія), Катерина Самсон («Легенда» Чернігів), Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків);

захисники: Марина Масальська («Житлобуд-1»), Ірина Василюк («ККРК» Конін, Польща), Юлія Ващенко, Алла Лишафай (обидві − «Легенда»), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово» Москва, Росія), Олена Ходирєва («Звєзда-2005»);

півзахисники: Юлія Гнидюк, Людмила Лемешко, Наталія Сухорукова (всіі − «Легенда»), Віра Дятел («Звєзда-2005»), Людмила Пекур («Енергія» Вороніж, Росія), Тетяна Романенко («Кубаночка» Краснодар, Росія), Тетяна Чорна («Росіянка» Червоноармійськ, Росія);

Нападаючі: Дарина Апанащенко, Ольга Бойченко (обидві − «Звєзда-2005»), Юлія Корнієвець, Оксана Яковишин (усі − «Легенда»), Світлана Фришко («Житлобуд-1»).

Оцените этот материал:
Источник:
Костянтин Паткевич, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Полтавець (Полтава)
Трансляції, мать, як завжди не буде....
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
Полтавець (Полтава)
Трансляції, мать, як завжди не буде....
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус