WU-19: курс на Болгарію

WU-19: курс на Болгарію


У п’ятницю, 10 вересня, молодіжна жіноча збірна України (дівчата 1992 р.н.) вилітає до Болгарії, де наступного дня візьме старт у кваліфікації Євро-2011 (WU-19). Суперниками підопічних Олександра Масальського по 10-й відбірній групі, окрім господарок, стануть ісландки та ізраїльтянки.

Спаринг додав оптимізму

У рамках підготовчого збору, який наша команда проводить у Києві, синьо-жовті зустрілися в товариській зустрічі зі столичним «Атексом», здобувши упевнену перемогу. «Ця гра додала оптимізму. Справа навіть не у великому рахунку, а в зарядженості на боротьбу та високому рівні самовіддачі, − зазначив наставник збірної. − Я зайвий раз переконався, що дівчата перебувають у гарному фізичному та психологічному стані». У Болгарії наша делегація базуватиметься в містечку Правець, що в 40 кілометрах від Софії, а матчі проводитиме у Мездрі та Тетевені.

Переможний настрій

За виключенням Оксани Яковишин, яка у складі національної команди готується до плей-офф ЧС-2011, Масальський зможе задіяти у відбірному турнірі всіх найсильніших гравців. «Звичайно, відсутність провідного форварда знизить наш атакуючий потенціал, одначе й без Оксани ми маємо впоратися із поставленим завданням, − каже 39-річний тренер. − Спробуємо забезпечити участь у наступному етапі ще у перших двох турах, для чого потрібно буде обігравати ізраїльтянок і болгарок. За таких умов зустріч із фаворитом групи − Ісландією − вже не матиме принципового турнірного значення».

Шлях до Італії

До другої стадії кваліфікації потраплять по два переможці від кожного з 11-ти квартетів, а також найкращий третій колектив. За путівки до фінального турніру Євро-2011 (WU-19) у еліт-раунді разом з 23 щасливичиками посперечається Німеччина − збірна з найвищим рейтингом. Доля титулу вирішуватиметься в Італії з 30 травня по 11 червня.

Перший відбірний раунд Євро-2011 (WU-19). Група 10 (Болгарія)

11 вересня. Україна − Ізраїль, Ісландія − Болгарія.

13 вересня. Болгарія − Україна, Ісландія − Ізраїль.

16 вересня. Україна − Ісландія, Ізраїль − Болгарія.

Склад збірної України

Воротарі: Валерія Гаєвська («КОЛісп» Костопіль), Карина Говорунова («Дончанка-ЦПОР» Донецьк), Анастасія Чапко («Чорноморочка» Одеса).

Захисники: Ольга Басанська («Житлобуд-1» Харків), Світлана Буднік, Яна Голиш (обидві − «КОЛісп»), Дарина Кравець («Легенда» Чернігів), Олена Тельна («Дончанка-ЦПОР»), Марія Павлюк (ДЮСШ-3 Івано-Франківськ).

Півзахисники: Мар’яна Іванишин («Легенда»), Олена Ковтун («Дончанка-ЦПОР»), Марія Михайлюк (ДЮСШ-3 І-Ф), Ольга Овдійчук («КОЛісп»), Карина Сорокіна («Атекс» Київ).

Нападаючі: Світлана Базан («Чорноморочка»), Ганна Вороніна, Марія Тихонова (обидві − «Дончанка-ЦПОР»), Дарина Воронцова (ДЮСШ-9 Одеса).

Оцените этот материал:
Источник:
Костянтин Паткевич, ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус