Українські арбітри – учасники проекту УЄФА

Українські арбітри – учасники проекту УЄФА


У швейцарському Ньоні розпочав роботу новий Центр підвищення кваліфікації рефері (CORE) УЄФА. У комплексі «Коловре» проходять початкові курси для перспективних молодих суддів, серед яких є й три українські представники − арбітр Віталій Романов, а також асистенти Сергій Беккер і Семен Шлончак.

Новий досвід Романова

Як розповів куратор системи суддівства в професійному футболі України П’єрлуїджі Колліна, окрім практичних вправ, психологічної підготовки, рефері на двотижневих курсах очікує робота на матчах першостей Франції та Швейцарії. Зокрема, 4 вересня Романов обслуговував гру одного з нижчих французьких дивізіонів «Безансон» − «Епіналь». «Подібні нагоди надаються арбітрам, які мають великий потенціал. Тому участь українців у цьому проекті УЄФА має дуже велике значення», − підкреслив Колліна.

Ухвала Виконкому

Створення Центру підвищення кваліфікації рефері було схвалене Виконавчим комітетом УЄФА у січні. Ключовою ініціативою цієї нової програми є проведення курсів, що складаються з двох частин − ввідної та закріплення матеріалу. Після їх завершення учасникам вручатимуть дипломи CORE УЄФА. Інструктори арбітрів та фахівці дають настанови молодим рефері віком від 25 до 30 років, котрих ФІФА визначила як перспективних, − щодо підготовки до матчів, контролю гравців та гри, тактики та фізичних кондицій. Після цього приблизно через сім місяців пройде тижневий курс на закріплення матеріалу.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Драйвер (Симферополь)
И кто это такие?)))
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 1
Драйвер (Симферополь)
И кто это такие?)))
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус