Іван Павлюх: "Лев Броварський був справжнім футбольним гурманом"

Іван Павлюх: "Лев Броварський був справжнім футбольним гурманом"


У п`ятницю стартує І Меморіал пам’яті легендарного футболіста «Карпат» Лева Броварського. Напередодні турніру кореспондент Інформаційного центру ФК «Карпати» спілкувався з тренером команди U-16 Академії футболу «ФК «Карпати» Іваном Павлюхом (на фото), який свого часу тренувався у Лева Рудольфовича спочатку в львівському спортінтернаті (нині «зелено-блій» Академії), а згодом і в головній команді клубу.

«Моя команда готувалася до турніру пам’яті Лева Рудольфовича достатньо серйозно. По-перше, цікаво буде випробувати себе в іграх з старшими суперниками – наша команда серед команд-учасниць є наймолодшою. Тому особливо налаштовувати на матчі своїх підопічних у мене, напевне, потреби не буде. А, по-друге, хочеться в цих іграх не лише досягти позитивного результату (вигравати хочеться завжди), а й продемонструвати в першу чергу красивий і змістовний футбол, який сподобається глядачам і фахівцям, а також принесе задоволення самим гравцям. Адже турнір присвячений пам’яті Лева Броварського, людини, яка і як гравець, і як тренер, завжди була справжнім футбольним гурманом.

Мені не довелося спостерігати за грою Лева Броварського на футбольному полі на живо, я бачив лише відеокадри. Втім, коли він став тренером нашої команди у спортінтернаті, то я дуже добре пам’ятаю, перше, що мене вразило, це його вправна техніка роботи з м’ячем. Я був просто шокований, коли побачив, як він працює з м’ячем – це були майже циркові трюки! І нас він також вчив бути з м’ячем на «ти» і завжди наголошував, що саме висока технічна оснащеність лежить в основі індивідуальної майстерності футболіста. Також скажу, що Лев Рудольфович не лише добре володів методикою тренування, а й був справжнім Педагогом з великої літери. Він вмів і показати, і розказати, і навчити. На нього ми завжди дивилися з відкритим ротом, намагаючись засвоїти все, чому він нас вчив. А особливо хочу відзначити вміння нашого Вчителя знаходити індивідуальний підхід до кожного свого вихованця. Він безпомилково міг визначити, хто з нас і в який момент потребує лагідного слова, а з ким потрібно побалакати, як то кажуть, по-дорослому.

Поталанило мені тренуватися під його орудою і в професійному футболі. Саме Лев Рудольфович був головним тренером «Карпат», коли ми в Кубку УЄФА грали з шведським «Хельсінгборгом». Тоді у нас була сильна команда, в складі якої виступало багато відомих гравців. Керувати таким колективом було не просто, адже яскравих особистостей вистачало. А кожна з них мала свій характер з певними «мухами». Тим не менше Леву Рудольфовичу вдалося створити хороший мікроклімат в команді і ми показували якісний футбол, на який приходило подивитися чимало глядачів. Він нам весь час нагадував, що вболівальник хоче бачити не лише перемоги «Карпат», а й видовище», – пригадує Іван Павлюх.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус