Микола Роздобудько очолив хмельницьке "Динамо"

Микола Роздобудько очолив хмельницьке "Динамо"


На вакантному місці головного тренера хмельницької команди «Динамо» з’явилася нова-знайома постать. Із Запоріжжя повернувся Микола Роздобудько.

Черговий домашній матч хмельницького «Динамо» проти херсонського «Кристалу» перенесено з суботи на неділю. Дата календарної гри збіглася зі святкуванням Дня міста, апогей якого відбувся на найпридатнішій для цього дійства арені — муніципальному стадіоні «Поділля».

Але маємо те, що маємо. Втім, ані очікуваний приїзд зірок естради на чолі з Таїсією Повалій, ані передсвяткова метушня, не відвернули допитливих хмельницьких уболівальників від основної для них футбольної події тижня. На вакантному місці головного тренера команди з’явилася нова-знайома постать. Із Запоріжжя повернувся Микола Роздобудько.

Повернення колишнього наставника хмельницького «Динамо», де грає чи не половина його вихованців, виявилося ще більш непередбаченим і несподіваним, ніж раптовий ухід місячної давнини («УФ», 19.08, «Розлучення по-хмельницькому: залишимося друзями»). Але це має сенсаційний вигляд лише для вболівальників, не обізнаних з побудовою стратегічних схем за межами футбольного поля.

За словами директора «Динамо» Валерія Крохана, це був своєрідний тактичний і психологічний хід, що апріорі не анонсується. При всієї своєї перспективності юні динамівці трохи розслабилися, збавили оберти і загальмувалися у своєму розвитку. Щоб запобігти регресії, команду на певному етапі необхідно було сколихнути. З цією метою тимчасово керувати навчально-тренувальним процесом був запрошений корінний хмельничанин, колишній гравець «Динамо», а зараз відомий тренер Михайло Дунець. Фахівець з досвідом роботи у різних лігах не тільки України, а й Білорусі, Казахстану, Молдови, Росії та Швеції, славиться жорсткими методами у кращих традиціях Лобановського і мав загартувати і зцементувати молоду команду.

Які будуть наслідки цього експерименту, покаже час. А зараз навіть у нищівних поразках, що їх зазнали подоляни в останніх іграх, вони зовсім не здавалися приреченими, чинили гідний опір навіть лідерам. Фізично і тактично команда має вигляд досить пристойний, а причини провалів треба шукати в галузі психології. З цим погоджується і Роздобудько. За його тестами, динамівці перебувають у хорошій ігровій формі. Щоправда, її форсаж може відгукнутися наступними травмами. Команда легко рухається, але пригнічено виглядає морально.

Отже, Роздобудько не випав із гри, а по суті повернувся нібито з відпустки. Разом зі своїм помічником Євгеном Булгаковим та спортивним директором Вадимом Кудіковим. У них є своє бачення нинішнього і подальшого розвитку подій, цільова програма зміцнення структури і розвитку команди. Та коли це все «заграє» — невідомо.

Саме ця невизначеність, передусім пов’язана з відсутністю стабільних джерел фінансування, і тисне на команду важким психологічним вантажем. Гравці, тренери і керівництво клубу — всі вони зараз перебувають під пресом без грошів’я. Здавалося, вже було знайдено вихід. Крохан тривалий час вів переговори з потужною комерційною структурою, яка мала намір взяти команду під свою опіку. Але в останній момент через підступи недоброзичливців угоду було зірвано. Клуб знову опинився сам на сам зі своїми проблемами і боргами. Все може закінчитися розпуском команди і позовами в суд.

Оптимізму хмельничанам не позичати. Вони продовжують пошуки рятівників і сподіваються на добру волю можновладців, які обіцяли підтримати «Динамо» бюджетними вливаннями. І на терпіння та далекоглядність московської агенції «Консультант В», яка фінансує ліцензованих нею молодих гравців «Динамо», вірячи в їхню перспективу.

Надіятися на краще і перемагати — це одна з базових доктрин філософії футболу. Інакше навіщо виходити на поле?

Оцените этот материал:
Источник:
ukrfootball.in.ua, «УФ»,
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
жека-киев (биг виладж)
где они этих \"знаменитых\" тренеров находят?
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 2
жека-киев (биг виладж)
где они этих \"знаменитых\" тренеров находят?
Ответить
0
0
Суддя (Київ)
Стабільності та перемог команді з рідного міста!!
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус