Мілетій Бальчос: "Я дуже хотів би когось посадити"

Мілетій Бальчос: "Я дуже хотів би когось посадити"


Одного дуже морозного ранку, 30 січня 2012 року, в приміщені Професіональної футбольної ліги відбулося засідання Центральної ради цієї авторитетної організації.

За овальним столом зібралось 12 вельмишановних представників ПФЛ, аби повноважним кворумом, на одному диханні й, бажано, до другої години дня, героїчно вирішити деякі нагальні проблеми нашого проблемного українського футболу. На порядку денному «висіло» 9 питань — гарячих, як пиріжки з вокзального кіоска.

Про «дочасну смерть» «Чорноморця-2»

Отже, під №1 у списку значилася заява ФК «Чорноморець» щодо «остаточного й безповоротного» виходу «Чорноморця-2» зі складу ПФЛ. Пан Бальчос як президент ліги, зі скорботою в голосі пояснив, що цього разу справа не стосується фінансів. Хоч як це дивно, фінанси не заважали одеситам сяк-так «борсатись» у другій лізі. Просто найвище керівництво «моряків» — тих, що без цифри 2 через тире — не побачило жодного сенсу утримувати на своїх плечах команду, яка не дає «притоку крові» головній команді.

Деякі представники Центральної ради забажали покарати «самоусуванців» «довгою гривнею», на що президент слушно зауважив — вони й так покарані, бо внесених коштів їм, звісно, ніхто не повертатиме. Юрист організації обережно запропонував «новий погляд» для фарм-клубів ПЛ, щоб ті письмово гарантували участь упродовж усього року. А вже якщо ні, тоді додатковий штраф. Учасники «овального столу» задумливо почухали підборіддя й… відклали рішення в «довгу шухлядку», після чого хутенько оголосили, проголосували й ухвалили «дочасну смерть» «Чорноморця-2». Знімемо капелюхи в урочистій хвилинні мовчання, аби поспіхом «зачепити» третє питання.

Хто ігнорує фінанси, того ігнорує сам Бог

Його не можна проігнорувати, бо давно відомо — хто ігнорує фінанси, того ігнорує сам Бог. А виглядає це так: «Про сплату клубами ПФЛ річних заявкових, інших обов’язкових грошових внесків та виконання зобов’язань перед працівниками клубів у спортивному сезоні 2011-2012 років». Власне, якщо без «гачкотворчості», то Центральна рада 30 січня вирішувала, на кого з боржників (а таких близько третини) ще розраховувати, а на кому варто «поставити хрестик». Дуже близько від «хрестика» наразі «окопалися» кілька клубів, які, за словами пана Бальчоса, крім обіцянок, нічого не продукують. Мова йшла про ФК «Львів», «Прикарпаття», вінницьку «Ниву», «Миколаїв», «Севастополь» і ще кілька клубів першої та другої ліг. Найбільшим боржникам дали «останнє китайське попередження» — розрахуватися до 5 березня, інакше їх буде нещадно знято з престижних змагань. В цьому контексті президент ПФЛ висловив дві свої тези, які в майбутньому мають мінімізувати «недоїмки» в бюджеті.

А. Наступного сезону варто змінити схему оплати внесків, щоб не так, як тепер, — 5 «траншів» упродовж сезону, а як колись — 60% одразу перед початком змагань (зранку гроші, ввечері стільці), а залишок — зимового антракту.

Б. Пан Мілетій відверто проголосив, що більше не бажає мати справ із клубами на муніципальному бюджеті. Каже, що рано чи пізно це — потенційні несплатники.

Ми безсилі, бо неповноважні

Наступне резонансне питання на засіданні стосувалося… ну, звісно, громадського порядку та протидії корупції. Для привнесення «живої нотки» в чиновницьку (монотонну) розмову перед учасниками виступив голова комітету з питань етики та чесної гри при ФФУ пан Ігор Кочетов. Суть його затяжної емоційної тиради звелися до одної з половиною тези — ми безсилі, бо неповноважні (одна), а ви щось придумайте, інакше — «кірдик» (ще півтези). Пан президент послухав і, врешті-решт, виголосив той «меседж», який ми, для «затравки», винесли в «голову» статті.

Бальчос також зауважив, що наступного року в суддівській «обоймі» стануться значні зміни, на що Кочетов відреагував миттєво. Мовляв, не суддями єдиними живиться корупція. «Комітетчик» запропонував «комітетну» революцію, яка б породила якийсь гіпотетичний контролюючий орган, що мав би (всіма доступними законними і, Господи помилуй, навіть не дуже законними методами) наводити жах на «зустрічних поперечних» аж до почесних президентів ПЛ, і навіть до самих найпочесніших президентів. Засідання довго думало і так нічого не придумало, окрім потреби сильно подумати над «цим непростим питанням». Чесно кажучи, нам зрозуміла така обережність, як і публічний відчай Кочетова. Залишається покластися на одного відомого Нардепа (умовно назвемо його Вадимом Колісніченком), який, нібито, взявся лобіювати рішення проблеми на законодавчому рівні. Як то кажуть: «Дай, Боже, нашому теляті вовком поснідати»!

Мотивації побільшає— розв’язка затягнеться

Наступне питання, що викликало деяку цікавість громадськості, стосувалося змін до регламенту проведення змагань у першій та другій лігах. Наразі ПФЛ, як варіанти, пропонує пускати гостьових уболівальників тільки за посвідченням особи (це — раз), а ще домовитись із ПЛ щодо перехідної гри із ліги в лігу. Тобто, третя «з хвоста» команда ПЛ зустрічається з третьою командою першої ліги в стиковому двобої «не на життя, а на смерть». Мовляв, так і мотивації побільшає, і розв’язка затягнеться. Припускаю, що такі пропозиції геть не ощасливлять ні фанатів, ні середняків із найвищого дивізіону. Проте засідання ухвалило цей пункт за основу, з урахуванням ймовірних змін «на випадок чого».

Ну а потім уже пішли «робочі» питання про першоліговий пул (під егідою ПФЛ та ТК «Футбол»), про рекламну діяльність та фінансові зобов’язання. Власне, оце і все. Погодьтесь, не сумно, як для зимового антракту.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Волян (Харьков)
Кочетов - взяточник, ни для кого в ФФУ и ПЛ это не секрет...
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 5
Волян (Харьков)
Кочетов - взяточник, ни для кого в ФФУ и ПЛ это не секрет...
Ответить
0
0
alexandr kharkiv (Kharkiv)
Про инициативу Кочетова. Был такой метод - если не можешь одолеть протесты, - ВОЗГЛАВЬ их! А дальше уведешь проблему в нужном тебе направлении! ХЫТРЫй , дженераль! Хочет стать председателем "Конституционного суда" и "Генеральной прокуратуры" в Украинском футболе. Как лисицу уполномочить охранять курятник. Жучара.
Ответить
0
0
СТАРЫЙ (КОБЕЛЯКСКИЙ Р-Н.)
Я одного не могу понять, то ли у нас журналисты по пояс деревянные, то ли действительно так проходило заседание ПФЛ и такие умные у нас представители ПФЛ.............аж страшно.
Ответить
0
0
antagonist (Купянск)
Ситуация с задолженностями будет продолжаться до тех пор, пока будут существовать их китайские предупреждения.
Ответить
0
0
Ігорко666 (Франківськ)
З усіма боржниками все ясно, але Севастополь!?
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус