Як українські жінки-рефері готуються у Туреччині

Як українські жінки-рефері готуються у Туреччині


Українські рефері жінки, котрих на турецькому зборі наразі семеро (щоправда, Наталя Рачинська працює винятково на матчах чоловічої ПЛ), нагадали про себе напередодні «чоловічого» дня, яким, за старою радянською звичкою, прийнято вважати 23 січня. За програмою тренувального збору, жіноча бригада суддів дещо незвично для себе обслуговувала поєдинок між чоловіками. Однак це зовсім не позначилося на якості їхньої роботи.

«Перепрошую, а ви звідки?» — здивовано запитує хтось із представників «Лудогорца» — лідера болгарського чемпіонату. «З України», — відповідає єдиний український арбітр ФІФА найвищої категорії «Еліт» (йдеться і про чоловіків, і про жінок) Катерина Монзуль.

Того ж вечора, у звіті про блискавичну перемогу своєї команди над молдавським «Ністру», прес-служба болгарців не забуває згадати про рефері: «… Цікавою була й суддівська бригада матчу — чотири красиві українські жінки, які просто робили свою роботу на полі…»…

… За кілька хвилин до виїзду на матч, арбітри сиділи в холі готелю й питання «Чи існує й у вас передматчевий мандраж?» від журналіста «УФ» знайшло однозначну відповідь у всієї бригади: «Звичайно!». Дивно, але за годину до матчу помітити хвилювання на обличчях Катерини Монзуль, Наталії Алексахіної, Катерини Зори на Яни Сащиної (Олександра Ардашева та Ірина Петрова, найімовірніше, працюватимуть на інших матчах) набуло досить непросто. У підсумку, так я цього хвилювання й не дочекався, і навіть не знаю: добре це чи погано для арбітрів ФІФА.

А далі уявіть собі ситуацію: на футбольному полі у повному складі розминаються дві вищолігові команди: чемпіонату Болгарії та Молдови, аж тут перевірити стан газону та розмітку виходять чотири арбітри жінки. У цей момент близько п’ятдесяти чоловіків здивовано споглядають цю картину й відірвати очі від українок їх змушує лише крик молдовського тренера: «Активніше працюємо!», при чому, цей крик вплинув і на болгар. J

Про сам поєдинок, який завершився з рахунком… 7:0 на користь «Лудогорца», з точки зору суддівства, говорити майже не доводиться — воно було впевненим і чітким. Тож після матчу гравці обох команд дякували передусім професіоналам, не забуваючи, мабуть, і про джентльменство.

«В Україні дуже хороша жіноча школа суддівства — переконаний помічник П’єрлуїджі Колліни Лучано Лучі. — Окрім запрошених на зборах рефері, також відзначив би представників прекрасної половини й у другій лізі. Також не слід забувати, що Катерина Монзуль — арбітр зі світовим іменем».

Окрім контрольних матчів, які проводять наші рефері, робота в Туреччині набрала чималих обертів — четверговий день став екватором тренувальних зборів, тож «втома» — це слово найбільше ілюструє фізичний стан рефері. Однак, для чого це робиться, кожен знає напевно, тому скарг про навантаження не чутно.

Після ранкового тренування в четвер темою теоретичної частини занять стали вимоги ФІФА та УЄФА щодо трактування ситуацій, пов’язаних із симуляцією.

До слова, після того, як чи не трагедією для рефері стала відсутність трансляцій матчів Ліги чемпіонів у середу, всі мріяли побачити матч харківського «Металіста» в Лізі Європи, однак що їм презентує турецьке телебачення, доводилося лише здогадуватися.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Сталь(б.Днепр)-Локомотив(Х)0-6 (Харьков)
Не знаю нахрена бабы в мужской вид спорта лезут...наверное бабки тут не женские.
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 7
Сталь(б.Днепр)-Локомотив(Х)0-6 (Харьков)
Не знаю нахрена бабы в мужской вид спорта лезут...наверное бабки тут не женские.
Ответить
0
0
luga_nova (Луганск)
это ж сколько нужно заплатить Playboyчтобы Рачинскую Напечатали )
Ответить
0
0
Miguel (Киев)
По заголовку, очікував пляжну фотосесію = ) SSFC (Смела) 25.02.2012 19:48 Причем для журнала Playboy)))
Ответить
0
0
ViktorG (Белая Церковь)
Анатолий Волков січень --- январь лютий --- февраль березень -- март Запомни, еще пригодится.....
Ответить
0
0
Мсид (Одесса)
напередодні «чоловічого» дня, яким, за старою радянською звичкою, прийнято вважати 23 січня. Вот молодец умно так.
Ответить
0
0
Shock (Харьков)
напередодні «чоловічого» дня, яким, за старою радянською звичкою, прийнято вважати 23 січня Не знаешь как на, том или ином языке будет название месяцев, пиши на том, который знаешь.
Ответить
0
0
SSFC (Смела)
По заголовку, очікував пляжну фотосесію = )
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус