УЄФА назвав Назаренка ключевим гравцем збірної на Євро-2012

УЄФА назвав Назаренка ключевим гравцем збірної на Євро-2012


Технічна група УЄФА та відділ науково-методичного забезпечення Федерації футболу України завершили обробку даних, які були зібрані протягом Євро-2012. Їх рапорт включає статистичну інформацію щодо володіння м‘ячем, гри головою, кількості та якості передач, а також аналіз тактики, яку обирали тренерські штаби.

Крім цього, експерти намагалися виділити певні тенденції у розвитку футболу, які вони мали можливість спостерігати протягом чемпіонату Європи. Наприклад, однією з них є зростаюча активність у грі головою. Майже 30 відсотків голів, забитих на Євро-2012, - результат вдалої гри "на другому поверсі". І це вдвічі більше, ніж на ЧЄ-1996. Ще чверть забитих м’ячів − результативне завершення швидких атак.

Також тактична прикмета минулого чемпіонату − футболісти, які є шульгами, грали крайніх нападників: Ар’єн Робен, Давид Сільва, Андрес Іньеста, Томас Мюллер та навіть Месут Озіл.

Проведений аналіз матчів зафіксував й прогрес опорних півзахисників. До головних задач гравців на цій позиції, крім захисту, додалися просування вперед та творча підтримка атакуючих дій команди. Шість команд виставляли на гру опорників, серед яких і Україна з Анатолієм Тимощуком. Найбільш впливовим на турнірі опорним півзахисником став Андреа Пірло з Італії.

Щодо тактичних схем, обраних наставниками збірних. 12 команд грали у 1-4-3-3, або у дещо зміненому форматі 1-4-2-3-1 (Чехія, Данія, Нідерланди, Німеччина, Польща, Іспанія та Україна). Хорватія, Франція, Греція, Португалія та Росія обрали версію 1-4-3-3. Англійці, ірландці, шведи та італійці грали у 1-4-4-2, хоча й змінювали схему на деякі матчі. Чемпіони Європи збірна Іспанії обрали 1-4-6-0 − без визначеного форварда.

Технічна група визначила й головні особливості ігри кожної збірної окремо, в тому числі й України. Наша команда частіше грала за схемою 1-4-1-3-2 з "тіньовим" гравцем позаду основного форварду. Використовувався дуже насичений захист з опорним Тимощуком та налаштованим на атаку правим захисником Олегом Гусєвим. У нападі використовувалися швидкі крайні нападники Ярмоленко та Коноплянко, які обидва добре володіють дріблінгом. Ключовим гравцем названо Назаренко, який поєднував та вирівнював захист і напад. Головною властивістю національної збірної були швидкі атаки, які іноді базувалися на прямих передачах на Андрія Шевченка.

Оцените этот материал:
Источник:
ФФУ
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
old student (Симферополь)
Гордимся тобой Назарчик!
Ответить
2
0
Вернуться к новостям
Комментарии 12
old student (Симферополь)
Гордимся тобой Назарчик!
Ответить
2
0
sia (Киев)
Я всегда уважал Назаренко, и его игру..он лучше того же Ротаня..
Ответить
4
0
Метеор (Днепр)
Причем тут Назаренко и Ротань ? И Сережа заслуживает уважения и Руслан заслуживает уважения.
Ответить
2
0
engener15 (Simferopol)
а где про Назаренко (цифры и буквы в студию)
Ответить
3
0
Jim Morisson (Харьков)
Да всем приятно рад за Назаренко молодец ветеран
Ответить
14
0
Рябец Александр (Днепропетровск)
[quote datetime="03.12.2012 19:51" author="Fredi (ЛУЦК)"] Ярмоленко та Коноплянко...))))))хоть почитай то пишешь, автор...))) [/quote] может, троллит так? ))
Ответить
6
0
Рябец Александр (Днепропетровск)
[quote datetime="03.12.2012 19:55" author="trafik (Симферополь)"] назар.нам приятно с днепрянами. [/quote] а причем днепряне?
Ответить
0
13
wass(Харьков) (Лусака)
Коноплянко... Улыбнуло)
Ответить
11
0
Baium (Черкассы)
и пол года не прошло
Ответить
7
0
trafik (Симферополь)
назар.нам приятно с днепрянами.
Ответить
14
0
Fredi (ЛУЦК)
Ярмоленко та Коноплянко...))))))хоть почитай то пишешь, автор...)))
Ответить
14
0
Парус2 (Днепропетровск)
приятно, епт
Ответить
7
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус