Валентин Полтавець: У "Дніпра" величезні шанси

Валентин Полтавець: У "Дніпра" величезні шанси


Екс-гравець "Віля" згадує часи, проведені в Швейцарії, не минувши увагою суперника дніпропетровців

- Валентине, ви грали в чемпіонаті Швейцарії, навіть вигравали Кубок цієї країни з "Вілем", отже протистояли майбутньому супернику "Дніпра". Що скажете про "Базель"? Яким він запам’ятався, яким є наразі?

- Коли грав за "Віль", "Базель" можна було порівняти хіба що з київським "Динамо" 1990-х - початку 2000-х років. Потужна, збалансована машина для перемог, якій після другого туру сміливо можна було вручати золоті медалі чемпіонату! Свого часу "Базель" наробив галасу в Лізі чемпіонів, про нього говорив увесь футбольний світ. Але змінюються часи, гравці, цілі покоління, тож наразі ситуація інша. Там і "Цюрих" піднявся, й інші клуби змужніли, отже епоха базельців закінчилася.

- У протистоянні "Дніпра" та "Базеля" перевагу віддаєте українцям?

- Зараз не все так зрозуміло в швейцарській еліті. Якщо "Базель" програє "Сент-Галлену", "Грасхопперу", то, вважаю, в "Дніпра" є величезні шанси на успіх. Дніпропет­ровська команда наразі потужна, де працює чудовий тренер, в якого вже є досвід перемог у єврокубках. Як на мене, після "Шахтаря" саме дніпропетровці демонструють найпривабливіший футбол в Україні. Отже не думаю, що в наших земляків можуть виникнути проблеми з виходом до наступного раунду.

- Знаю, що кілька разів грали проти "Базеля" у футболці "Віля". Пригадайте щось цікаве з цих матчів.

- Є цікаві моменти! (Посміхається). Пам’ятаю свій перший матч проти "Базеля", грали в гостях. Приїхали, стартовий свисток, розвели м’яч у центрі, ще нічого не встигли зрозуміти, а господарі відразу ввімкнули жорсткий пресинг, перехопили передачу назад, розіграли комбінацію й забили м’яч, здається на двадцятій секунді! Тоді ще в голові промайнуло: "О, Боже! Приїхав на свою голову… Зараз сімку ковтнемо". Але, на щастя, швидко оговталися, змінили хід поєдинку, могли навіть зіграти внічию. Момент був: Маріо Лустрінеллі віддав мені передачу, у воротах стояв велетень Цубербюлер, якого, здавалося, неможливо пробити. Але він змістився до ближньої стійки. У принципі, я б зрівняв рахунок, бо пробив у дальній кут, але захисник - Мурат Якін - фактично відбив м’яч рукою, на що арбітри не зреагували. Самі розумієте, ким тоді був "Базель" у Швейцарії. А наприкінці матчу ми пропустили вдруге та скромно програли 0:2.

Зараз "Базель" інший, "Дніпро" має його проходити, чого йому й бажаю. До речі, кілька моїх швейцарських друзів уболіватимуть за дніпропетровців, адже є прихильниками "Цюриха".

Оцените этот материал:
Источник:
uf.ukrfootball.in.ua
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус