Дмитро Шутков: Козир "Шахтаря" - гра на контратаках і висока індивідуальна майстерність

Дмитро Шутков: Козир "Шахтаря" - гра на контратаках і висока індивідуальна майстерність


Тренер воротарів "Шахтаря" вважає, що навіть після домашнього нічийного результату (2:2) "гірники" зберігають непогані шанси пройти "Боруссію"

- У Дортмунді гра Андрія П’ятова може стати вирішальним фактором у визначенні переможця?

- Так, це буде один із головних чинників. Психологічний стан голкіпера завжди передається колегам по команді. Немає сумнівів, що з боку гравців "Боруссії" буде сильний пресинг. Нашим захисникам і Андрію П’ятову не позаз­дриш. На воротаря чинитиметься великий тиск, але думаю, він з ним впорається. Звичайно, не сам. Хлопці повинні горою стояти один за одного.

- Після першого матчу в Донецьку деякі гравці "Шахтаря" сказали, що були готові до пресингу, а прикладом протидії цьому є довга передача Ярослава Ракицького на Дугласа Косту, що спрацювала…

- Так, це був один із варіантів виходу з оборони. Але чи відбувся би той гол - ще питання, якби не помилка захисника "Боруссії".

- Як вважаєте, що слід очікувати від "Боруссії" на Signal Iduna Park?

- Повторюся, суперник відзначається пресингом. Також німці виконують дуже небезпечні "стандарти", ще й крайні хави в них дуже швидкісні.

- Наші захисники, приховувати не будемо, не люблять, коли їх пресингують, часто помиляються в простих ситуаціях…

- Намагатимемося виходити з оборони завдяки коротким передачам, а якщо не вийде, в хід підуть довгі закиди м’яча.

- Беручи до уваги результат першого матчу, "Шахтареві" в Дортмунді треба обов’язково забивати. На ваш погляд, яка тактика буде на цей матч?

- "Боруссія" не гратиме на утримання рахунку. Трибуни підганятимуть господарів уперед, і природно, німці захочуть порадувати свою публіку забитими м’ячами. Тому, вважаю, нам потрібно буде стримати їхній пресинг і впіймати "Боруссію" на контратаці.

- Чи позначається втрата Віл­ліана на грі "Шахтаря"?

- Звичайно, втрата такого класного гравця, як Вілліан, безслідно не проходить, і "Шахтар" без нього сильнішим точно не став. Але переконаний, що Тайсон його замінить.

- Які козирі у "Шахтаря" можуть бути в Дортмунді?

- Гра на контратаках і висока індивідуальна майстерність наших гравців. Треба заробляти штрафні удари. У нас є футболісти, приміром, Даріо Срна (пам’ятаєте його гол у Донецьку?), які можуть забивати зі "стандартів".

- Дивна ситуація виходить. Багато гравців "Шахтаря" кажуть, що на них трибуни суперника на виїзді не тисніть. Однак щойно починається серйозний галас, як одразу ж наші виконавці починають помилятися. Як, наприклад, у матчі з "Челсі" в Лондоні…

- Гадаю, на Signal Iduna Park наші гравці не знітяться.

- На чому ґрунтується ваша впевненість?

- Справа в тому, що для нашої команди - це вирішальна гра, й відступати нам нікуди. Особисто мене, коли виступав, перепов­нені трибуни лише заводили. У такій ситуації відразу мобілізуєшся і концентруєшся винятково на грі. Треба враховувати, що як би голосно кричав, керувати захистом не зможеш, адже галас стадіону перекриває твої вигуки. Захисники не чують тебе, навіть перебуваючи за 5–10 метрів.

- Якщо "Шахтар" не пройде "Боруссію", це буде трагедія?

- Для кого як. Узагалі, перед нашою командою стоїть завдання пройти в Лізі чемпіонів якомога далі, й негоже вилітати на першій стадії плей-оф. Більш того, хотілося б уже цього розіграшу дійти щонайменше до півфіналу.

- Рінат Ахметов поставив мету - виграти Лігу чемпіонів…

- Так, рано чи пізно "Шахтар" її виграє.

- Після першого матчу більшість фахівців схилялися до думки, що "Шахтар" поступився "Боруссії", перш за все у фізичному плані. Чи вдалося на турецькому зборі підтягти кондиції?

- Нічого нового не скажу: ніяка товариська гра не стоїть і поруч із офіційною. І від цього не втечеш.

- "Шахтар" виглядатиме сильніше в Дортмунді, ніж у першій зустрічі?

- Ми в це віримо. Але заздалегідь щось стверджувати не буду. Усе покаже гра.

- І все-таки що скажете про наші шанси?

- Без сумніву, після того, як зіграли в Донецьку 2:2, нам буде дуже важко пройти до чвертьфіналу. Пропустивши два м’ячі, ми ускладнили собі завдання. Але нічия залишає шанси. Не хочу займатися арифметикою, просто сподіваюся, що подолаємо опір "Боруссії".

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Duha (Донецк)
Ещё раз удачи команде и везения в завершении атак,а также собранности в защите! Если "вылетите",не при детях будет сказанно,то шож мы будем смотреть до осени!? Чемпионат уже не интересно,да вы и сами бросите играть,так шо только ЛЧ и никаких гвоздей!:)
Ответить
0
0
Вернуться к новостям
Комментарии 3
Duha (Донецк)
Ещё раз удачи команде и везения в завершении атак,а также собранности в защите! Если "вылетите",не при детях будет сказанно,то шож мы будем смотреть до осени!? Чемпионат уже не интересно,да вы и сами бросите играть,так шо только ЛЧ и никаких гвоздей!:)
Ответить
0
0
hawbek (Donetsk)
Удачи Шахтеру!!!!!!!!!!!!
Ответить
0
0
skolisnyk (Хмельницкий)
Я тохе надеюсь увидеть Шахтер в 1/4 финала ЛЧ
Ответить
0
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус