Сьогодні Володимиру Данилюку виповнюється 66 років

Сьогодні Володимиру Данилюку виповнюється 66 років


Сьогодні, 4-го липня, 66-річчя святкує Володимир Данилюк – кращий снайпер в історії "Карпат", нападник легендарного складу "Зелено-білих", який у 1969 році привіз до міста Лева кришталеву чашу Кубка СРСР, а за рік виборов для столиці Галичини місце в елітному дивізіоні радянського футболу.

Володимир Данилюк народився 4-го липня 1947 року в Стрию. Першою командою нападника став дрогобицький "Нафтовик", але вже у 18 років він став гравцем "Карпат". У складі "Зелено-білих" в чемпіонаті СРСР Данилюк дебютував 10-го квітня 1966 року в матчі проти кіровоградської "Зірки". За провідну команду Західної України найкращий її бомбардир (88 голів у 287 поєдинках союзних чемпіонатів) за всю історію клубу відіграв 13 сезонів (1966–1978 рр.).

Сьогодні Володимиру Данилюку виповнюється 66 років - изображение 1

Як свідчить статистика, всього в іграх чемпіонатів і кубків, а також міжнародних матчах в активі Володимира Данилюка 128 голів.

Володимира Данилюка запрошували до молодіжних збірних України та СРСР, а в 1976 році він входив до списку 33-ох кращих футболістів України.

Завершивши кар’єру в складі "Карпат", Володимир Данилюк подався у першоліговий "Колос" з Нікополя, в якому провів сезон 1979 року. Потім повернувся до Львова і став працювати тренером-викладачем у відділенні футболу спортінтернату (нині – Академія футболу ФК "Карпати"), де продовжує готувати молоду зміну до сьогодні. За плідну працю з молоддю в 1990 році Володимиру Олександровичу присвоєно почесне звання заслуженого тренера України.

Оцените этот материал:
Источник:
ФК "Карпати"
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти
Alex51 (Kiev)
Героям слава!
Ответить
2
0
Вернуться к новостям
Комментарии 4
Alex51 (Kiev)
Героям слава!
Ответить
2
0
yongtour (Москва)
Всю жизнь работает на благо львовского футбола. Мої вітання
Ответить
3
0
Kostya Dovgan (Киев)

http://www.youtube.com/v/cH9Es7N6YqY\" />
Кубок Львову!
Ответить
4
0
GSN_73g (Луганск)
От всей души поздравляю Вас с днем рождения и желаю успехов, здоровья и долголетия!
Ответить
4
0

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус